2 yumurta
1.5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı un
1 paket kabartmatozu
1 paket vanilya
yarım su bardağı sıvı yağ
200 gr ıspanak ( püre halinde yarım su bardağı Üzerine:
1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
Yapılışı:
Ispanakları yıka ve doğra. Tavada suyunu salana kadar kavur. Püre haline getirmek için rondodan geçir. Yada derin bir kabın içinde mikserle püre haline gelesiye kadar çırp.
1 paket krem şantiyi süt ile hazırla ve kek olasıya kadar buzdolabında beklet.
Yumurta ve şekeri iyice çırp.(4-5 dakika kadar)
Sonra içine yağ, vanilya, kabartmatozu,
ıspanak püresi ve unu ekleyip karıştır.
Yağlanmış ve tabanına yağlı kağıt
konmuş tepsiye dök.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40
dakika pişir. ( pişip pişmediğini kürdan ile kontrol et)
Kıyılarını kes. (yuvarlak, kare vs.)
Kıyılarını robotta un şeklinde kıy.
Hazırlanmış olan krem şantiyi kekin
üzerine sür.(kekin soğuk olması gerekir)
Un haline getirilmiş kek parçacıklarını
üzerine serp.
Yer imleri