Sıcak yaz gününde, bir tabak dolusu buz gibi karpuz yemek gerçekten harika olur. Ancak servis yapana kadar bu meyveyi normal sıcaklıkta saklamanız en doğrusudur.

Oda sıcaklığında muhafaza edilen kesilmemiş karpuzlar, buzdolabında saklanan ya da dalından yeni koparılmış karpuzlardan daha fazla hücre koruyucu antioksidanlar (özellikle likopen ve beta karoten) içerirler.

Soğuğun olumsuz etkisi var

Karpuz dalından koparıldıktan sonra da olgunlaşmaya ve antioksidanlarını geliştirmeye devam eder. Ancak soğuk, bu gelişme sürecini kısaltır. Bu yüzden kesmedikçe, karpuzlarınızı buzdolabının dışında saklamaya özen gösterin. Ancak meyveyi kestikten sonra, bozulmaması için mutlaka buzdolabında muhafaza edin.

Soğuğun verdiği lezzeti tatmak isterseniz, servisten hemen önce soğutun.

Ve kesmeden evvel karpuzu mutlaka yıkayın.