SİMİT TARİFİ

Malzemeler

1 kg. simitlik un (evcininin verdiği özelliklerde ingiliz marketde un buldum. Sanırım Türkiye’de simitlik un diye satıyorlar)
10 gr. yaş maya
15 gr. tuz
su
2 yemek kaşığı üzüm pekmezi
simitlik susam (beyaz susamdan daha koyu renkli. Geçen istanbul ziyaretimde eminönünde baharatçılarda bulmuştum)

Hazırlanışı:

1- Unu ve tuzu bir kaba koyun ortasını havuz yapıp sıcak suda erittiğiniz mayayı ve aldığı kadar suyu ekleyip kulak kıvamına gelene kadar yoğurun.
2- 30 dakika mayalandırın. Üstünü nemli bezle örtün. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp unlanmış aaagahta ince uzun şekilde yuvarlayın. Hamuru halka yapıp birleşme yerini gizleyin.
3- Pekmezi ve suyu karıştırın. Hamurları pekmezli suyun içine batırın ve susamı döktüğünüz kabtaki susamlara bulayın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Ben fırınımın max. ısısında üstleri kızarana kadar pişirdim. Ama benim fırınım dengesiz olduğundan bazıları fazla kızardı bazıları normal oldu. Fırının önünden ayrılmamak lazım.



Bu üçlü herşeye çok yakışıyor. 1- salata yapılıp yenilebilir. 2- börek içi olabilir 3- simit içine doldurulup yenilebilir veya fırınlanabilir. Daha bir sürü bir sürü alternatif. Mozerellalar minik toplar halinde ben bu halini çok sevdim.

Malzemeler: mozerella maydanoz kurutulmuş domates (hepsi isteğe göre)



HAMUR KIZARTMASI Yani PUF BÖREĞİ

Malzemeler:

2 su bardağı un
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
1/2 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz

içi için
mozerella
maydanoz
kurutulmuş domates

kızartmak için sıvı yağ

Hazırlanışı

1- Un tuz ve karbonatı karıştırın.
2- Karışımın içine yumurta ve yoğurdu ekleyip yoğurun. Ele yapışmayan bir hamur elde etmelisiniz. Eğer yapışıyorsa un ekleyin.
3- Hamuru yarım cm den daha ince açın eğer sade yapacaksanız değişik kurabiye kalıplarıyla ya da bardakla kesip kızgın yağda kızartın. Yağ mutlaka kızdırılmış olsun. Eğer içine malzeme koyacaksanız ince şekilde açıp kareler kesin. üçgen kapayacak şekilde malzemeyi koyun ve kapatın. Çatalla kapattığınız yere iz olacak şekilde bastırın. Yine kızgın yağda pişirin.
4- Yağdan aldığınız börekleri mutlaka kağıt havlunun üstüne koyun yağını aldırın. Yanına çay demlemeden yemeyin .Afiyet olsun.

Not: Kızmamış yağa atarsanız hamurlarınızı yağ çeker ama kızgın yağ yağ çekmesini azaltır. Ayrıca yağınızın kızıp kızmadığını anlamak için bir ekmek parçasını yağın içine atın ve 10 a kadar sayın. pembeleşiyorsa o yağ tamamdır.