Yer Elmalı Pırasa

Malzemeler
• 1 kg. yer elması
• 500 gr. pırasa
• 2 bardak zeytinyağı
• 2 adet kuru soğan
• 2 adet havuç
• 1 tatlı kaşığı pirinç
• 6 adet kesme şeker
• 2 adet limonun suyu
• 1 tatlı kaşığı kıyılmış dereotu
• Tuz

Tarif

Yer elmalarını soyun. Kararmaması için su dolu kapta bekletin.
Kare doğranmış soğanları zeytinyağında pembeleştirirken, şekerini ve tuzunu da atın.
Yer elmalarını dörde bölün veya bütün bırakın. Pırasaları yan yan, 4 cm. uzunluğunda kesin. Havuçları temizleyip, 8 cm. uzunluğunda ince ince doğrayın. Pirinci yıkayın. Yer elmalarını, pırasaları, havuçları, pirinci, şekeri ve limon suyunu soğanların içine ekleyin. Üzerini kapatacak kadar su koyun. Kısık ateşte 45 dakika pişirip, dinlendirin. Dereotuyla süsleyip, servis yapın.