Malzemeler :

1 kg ince çiğköftelik bulgur (bulunursa esmer bulgur)
400 gr çigköftelik özel çekilmiş yağsız et
2 adet kuru soğan
5 baş sarmısak

200 gr açıbiber salçası ve domates salçası
2 paket kimyon
Bol miktarda isot ve acı biber
Yeteri kadar tuz yenibahar ve karabiber

Servis için
Bol miktarda limon, nar ekşisi
Yeşillik ve maydonoz

Yapılışı

Büyük çiğköfte tepsisine
Tüm baharatlar atılır soğan ve sarmısak rendelenir.
Biber salçası sulandırılır 4*1 oranında koyulur ve bulgurla beraber
yoğurulmaya başlanır.
Kuruduğu anlaşıldıkça salçalı su eklenir yavaş yavaş kıvama gelmeye başladığında
et eklenemer yoğurulmaya devam edilir
bulgur tamamen erimeye başladığında servis için avuş içiyle sıkılır ve
marul ve bol limonla servis edilir, yanında ayran iyi gider
Tercih edenler bi NewRakı ve şalgamla götürebilir




Afiyet Olsun.