MALZEMELER
600 g tavuk göğsü
1 çorba kaşığı mısır nişastası
yarım portakalın suyu
1.5 su bardağı tavuk suyu (veya su)
100 gr kavrulmuş yer fıstığı
3 çorba kaşığı bal
3 çorba kaşığı soya sosu
1 demet taze soğan
20 g taze zencefil kıyılımış
1 tane kırmızı dolmalık biber
4 çorba kaşığı mısıryağı
3 çorba kaşığı şeri veya portakal likörü
tuz
karabiber

4 kişilik

HAZIRLANIŞI
Tavuk göğsünü parmak kalınlığında doğrayıp soya sosu portakal suyu şeri
karabiber zencefil köri bal ve iri doğranmış taze soğan ile karıştırarak
20 dakika beklemeye bırakın. Terbiyelenmiş etin suyunu süzüp kızgın yağda kızartın. Tavadan alıp sıcak bir yerde bekletin.
Biberleri çubuk çubuk doğrayın kalan soğanı da dilimleyip ekleyerek yağda 3-4 dakika kızartın. Ayırdığınız tavuk suyu ve terbiyeyi ekleyin hepsini 5 dakika pişirin. Mısır nişastasını bir miktar suyun içiersinde eritin tavada biraz kaynatıktan sonra beklemeye bıraktığınız tavuk etlerini ve tuzu ilave edin bir kaç kez çevirip ateşten alın. Kavrulmuş fıstık ile süsleyerel servis yapın