750 gr köftelik kıyma
1 Adet soğan
Yarım bayat ekmek içi
1 Çorba kaşığı domates salçası
4 Adet patlıcan
2 Adet domates
5 Adet yeşil biber
1 Çorba kaşığı margarin
Kızartmak için sıvıyağ
2 Su bardağı su

Hazırlanışı

* Kıyma rendelenmiş soğan ekmek içi tuz ve karabiberi karıştırıp yoğurun.
* Köfte harcından parmak büyüklüğünde köfteler hazırlayın.
* Yağlanmış fırın tepsisine dizip fırında pişirin.
* Patlıcanları yıkayıp alaca soyun.
* Uzunlamasına yarım santim kalınlığında kesin.
* Dilimlenmiş patlıcanları tuzlu suda bekletin.
* Acı suyu çıkınca yıkayıp kurulayın ve kızgın yağda kızartın.
* Her bir köfteyi bir kızarmış patlıcan dilimiyle sarıp fırın tepsisine dizin.
* Üzerlerine birer dilim domates ve sivri biber dilimi yerleştirip kürdanla sabitleyin.
* 1 çorba kaşığı domates salçasını 1 çorba kaşığı margarinle 1-2 dakika çevirin.
* Tuz karabiber ve kekik serpin.
* 2 su bardağı su ilave edip kaynatın.
* Sos kıvamına gelince köftelere ekleyip fırınlayın.
* Köftelerin üzerindeki domates ve biber dilimleri kızarınca fırından çıkarıp sıcak olarak servis yapın.

Saray Köfte yemek tarifleri