Yarım kilo köftelik dana kıyma
1 Su bardağı konserve bezelye
2 Dilim bayat ekmek içi
2 Adet yumurta
1 Adet kuru soğan
1 Kahve fincanı kaşar peyniri rendesi
2 Yemek kaşığı sıvı yağ
2 Paket Maggi et su toz bulyon
2 Yemek kaşığı susam
Karabiber kekik

Hazırlanışı

* Soğanı rendeleyin.
* Kıymayı yoğurma kabına alın.
* Ufalanmış ekmek içi 1 yumurta sıvıyağ karabiber kekik toz et bulyon ve kaşar peyniri rendesini katıp iyice yoğurun.
* Yoğurduğunuz kıymaya bezelyeleri ekleyin ezmeden karıştırın.
* Limon büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve fırın kabına dizin.
* Üzerlerine yumurtayı çırpıp sürün ve susam serpin.
* Bir çay bardağı sıcak su ekleyip sıcak fırında 15-20 dakika pişirip sıcak olarak servis yapın.

Çiftlik Köftesi yemek tarifleri