İçindekiler Ölçü
Dana Kıyma 750 gr.
Havuc 1 adet
Patates 1 adet
Bezelye 1 su bardağı
Soğan 2 adet
Bayat Ekmek İçi 2 dilim
Yumurta 1 adet
Yumurta sarısı 1 adet
Zeytin Yağı 3 çorba kaşığı
Su 2-3 su bardağı
Tuz Karabiber Kimyon İsteğe göre

Yapılışı
Havuç ve patatesi temizleyip küp küp doğrayın.Bezelye ile havucu küçük bir tencereye alıp su ve biraz tuz ekleyin.10-15 dakika haşlayıp patatesleri ilave edin.Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.Sebzeleri kevgirle çıkarıp başka bir kaba alın.Haşlama suyunu sıcak olarak bekletin.Soğanları soyup rendeleyin.Ekmek içini ılık suda ıslatıp elinizle sıkarak ufalayın.Kıymayı derin bir kaba alın.Soğan ekmek içi tuz karabiber kimyon ve 1 yumurtayı ekleyip yoğurun.Köfte harcını yağlanmış fırın tepsisine alıp elinizle bastırarak dikdörtgen şeklinde yayın.Haşladığınız sebzeleri ortasına rulo şeklinde sarın.İki ucunu parmaklarınızla bastırarak yapıştırın.Dalyan köftenin tüm yüzeyine fırça ile önce zeytinyağı sonra yumurta sarısı sürün.Artan haşlanmış sebzeleri etrafına yayınyarım su bardağı kadar sıcak haşlama suyu ilave edin.Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin.Dilimleyip sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun