İçindekiler
kuzu veya koyun eti 1200 gr.
domates 2 adet
havuç 3 adet
kereviz 1 sap
patates 5 adet
soğan 1 adet
kekik 2 tatlı kaşığı
margarin 1 çorba kaşığı
yağlı kağıt 8 adet
Karabiber
Tuz
Yapılışı
Domatesin kabuklarını soyup küçük parçalara doğrayın. Soğanı rendeleyin. Maydanozla kereviz yapraklarını temizleyip yıkadıktan sonra ince ince doğrayın. Havuçların dışlarını kazıyın kabukları soyulmuş patateslerle birlikte ufak parçalara doğrayın.Eti de kuşbaşı doğrayın.Bir tavaya margarin ile rendelenmiş soğan ve kesilmiş etleri koyarak karıştırarak kavurun. Etler kavrulunca bunları yağlı kağıtların ortalarına yerleştirin.Sebzeleri de üstlerine serpiştirin. Tuzunu biberini ve kekiğini de serptikten sonra her yağlı kağıdın uçlarını paket yapar gibi birleştirerek iyice kapayın. Kağıt paketleri bir tepsiye yerleştirdikten sonra orta sıcaklıkta bir fırına koyun. Fırının ısısını hafifletin ve kebapları fırında 2 saat pişirin.Kebaplar pişince bunları kağıtlarıyla servis tabağına yerleştirip sofraya çıkarın.