2 sonuçtan 1 ile 2 arası

Enginar Çorbası

  1. #1
    Senior Member
    Üyelik tarihi
    Oct 2009
    Mesajlar
    1.003

    Enginar Çorbası

    2 Adet taze enginar veya konserve
    2 Su bardağı su
    1 Adet limon suyu
    2 Çorba kaşığı un
    2 Çorba kaşığı tereyağı
    3 Su bardğı sıcak et suyu
    Yarım demet dereotu
    1 Çorba kaşığı süt kreması
    4-5 Dal maydanoz
    1 Çay kaşığı kırmızı tozbiber
    Tuz, karabiber





    Hazırlanışı
    Taze enginarları temizleyip limon suyu ilave edilmiş 2 su bardağı suda haşlayıp delikli kepçe ile ayrı bir tabağa alın.
    1.5 çorba kaşığı tereyağını kızdırıp, unu pembeleşinceye kadar karıştırarak kavurun.
    Sıcak et suyunu ve enginarı haşladığınız suyu ilave edip kaynatın.
    Enginarları ve kıyılmış dereotunu kaynamakta olan suya ekleyin.
    Enginarlar yumuşayınca süt kreması, tuz ve karabiberi ilave edip 5 dakika daha pişirin.
    Kalan tereyağını kızdırıp, kırmızı tozbiberi kavurun.
    Çorbanın üzerine gezdirerek döküp kıyılmış maydanozla süsleyerek servis yapın.

  2. #2
    Moderlər
    Üyelik tarihi
    Apr 2004
    Yer
    Bakı
    Mesajlar
    917

    Re: Enginar Çorbası

    Enginar nedir bilen var ?
    Azerbaycanda var ya yox ?
    varsa hardan tapmaq olar ?
    Mesafler mi aşkı uzaklaştırır ,aşk mı mesafeleri yakınlaştırır,Uzayan yollar,kanayan sevdalar,ne kadar aşkı yansıtır,Sevmekten uslanmayan gönülmüdür.Uslanmayan sevdamıdır.Ey arsız sevda,yoluna gül dökülesi,İşte geldin yakınımdasın,Bir seslensem el uzatırmısın?

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  

Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1 ©2011, Crawlability, Inc.