2018-ci il buraxılış ve qebul imtahanlarının vaxtı melum oldu


Dövlet İmtahan Merkezi (DİM) terefinden yaxın aylar erzinde keçirilmesi nezerde tutulan ali tehsil müessiselerine I-IV ixtisas qrupları üzre birinci (yaz) qebul imtahanlarının, magistratura ve rezidenturaya qebul imtahanlarının birinci merhelesinin, ümumi orta (9 illik) tehsil bazasında tehsilalanların buraxılış imtahanlarının birinci merhelesinin, sınaq imtahanlarının tarixleri müeyyen olunub.

DİM-den Oxu.Az-a verilen melumata göre, ali tehsil müessiselerine II ve III ixtisas qrupları üzre birinci (yaz) qebul imtahanı mayın 13-de, I ve IV ixtisas qrupları üzre ise mayın 20-de keçirilecek.

Ali tehsil müessiselerinin bakalavriat seviyyesine qebul olmaq isteyenler üçün sınaq imtahanlarının 1, 15, 29 aprel tarixlerinde ve iyun ayında (bir defe) keçirilmesi nezerde tutulur.

Ali tehsil müessiselerine, ümumi ve tam orta (9 illik ve 11 illik) tehsil bazasında kolleclere qebul olmaq isteyen ve qebul imtahanını Azerbaycan dilinden ferqli dilde veren abituriyentler üçün “Azerbaycan dili” fenni üzre birinci imtahan aprelin 22-de, ikinci imtahan ise iyunun 10-da keçirilecek.

Ali tehsil müessiselerinin ve AMEA-nın magistraturalarına qebul imtahanının I merhelesi fevralın 25-de, rezidenturaya qebulun birinci merhelesi ise aprelin 1-de olacaq.

Yanvarın 19 ve 27-de rezidenturaya qebul olmaq isteyenler üçün elektron sınaq imtahanı (baza fenleri üzre), fevralın 4-de ise magistraturaya qebul olmaq isteyenler üçün kağız daşıyıcılar vasitesile sınaq imtahanı (I merhele üzre) keçirilecek.

Bakı şeheri ve bölgeler üzre ümumi (9 illik) orta tehsil bazasında tehsilalanlar üçün buraxılış imtahanlarının birinci merhelesi 4, 11 ve 18 mart tarixlerinde teşkil olunacaq.

Ümumi (9 illik) orta tehsil bazasında orta ixtisas tehsili müessiselerine qebul olmaq isteyen (hemçinin eksternat qaydasında buraxılış imtahanı veren) evvelki illerin mezunları üçün qebul imtahanlarının birinci merhelesi 8 aprel tarixinde keçirilecek.

Peşe liseylerinin şagirdleri (11-ci sinif) üçün buraxılış imtahanı martın 18-de olacaq.

Melumatda o da bildirilir ki, DİM terefinden keçirilen imtahanlar kütlevi xarakter daşıdığı üçün tedbirlerin qrafiki bir neçe dövlet orqanı ile birge müzakire olunur, razılaşdırılır ve yekun qerar qebul olunduqdan sonra ictimaiyyete elan olunur. Diger imtahanların da qrafiki müeyyen olunduqdan sonra KİV-de melumat verilecek ve Merkezin saytının “teqvim” bölmesine elave edilecek.