Azerbaycan Teknik Üniversitesi ülkenin yüksek tahsil merkezlerinden biri olarak 1950. yıldan beri faaliyet gösterir ve ihtiyaçlara uygun olarak kıdemli prefesör - eğitim görevlisi ve maddi- teknik imkanlara sahiptir.Günümüzde universitede ilim ve teknolojinin 26 farklı yönünde 70 bölüm için yüksek seviyeli mühendisler ve kadrolar hazırlanmaktadır.

Universitedə “Nakliyat”,”Elektroteknik ve enerji”,”Radioteknik ve iletişim”, “Metal” ,”Makine”, “Avtomatika və Komputer texnikası”, “Teknolojik makinelar” ve “Mühendis işi və yöneticilik” fakülteleri faaliyet gösterir.Bu fakültelerde birinci ve ikinci ogretimde yaklaşık 6000 öğrenci eğitim almaktadır.Onlardan 300 e yakını yabancı öğrencilerdir (su anda yaklaşık 500).Universitenin 46 kafedrasında 600 e yakın prefesor - ogretim görevlisi , 400 e yakın doçent çalışmaktadır.Universitenin ilmi tezleri “Elmi əsərlər” adlı dergide yayınlanmaktadır. 700 bin kapasiteli kütüphane ve internet ile donatılmış okuma salonları öğrencilere ve çalışanlara hizmet gösterir.Bolonya prosesine bağlanması ve çok basamaklı tahsil sistemine geçilmesi ile ilgili universitemiz ABD nin ,Hollandanın , Almanyanın ,Türkiyenin ,Rusyanın ve ve başka ülkelerin önde gelen universiteleri ile sıkı ilişkiler kurmuş ve bunu genişletmektedir.Universitenin kafedraları bilgisayar teknolojileri ile donatılmıştır.

Universitede spor salonu,öğrenci kasabası ve öğrenci dinlenme tesisleri faaliyet gösterir.Universite kendi imkanlarından istifade ederek ülkemizin (Azerbaycanın) sosyal ve iktisadi problemlerinin çözümüne katkıda bulunur.


Yazdığım bu yazı okulun kendi internet sitesinde yer almaktadır.Bu Yazıdan çok benim yazdıklarımı dikkate alırsanız sizin için yararlı olacaktır.

Bayram AYYILDIZ