Uzun zamandır forumda VIP diye bir bölüm var. Buraya sadece belli üyeler girebiliyor, yanılmıyorsam çok mesaj yazanlar girebiliyor. Bir ara öyle denmişti.

Şimdi öncelikle şahsi kanaatimce bu durum baştan sona yanlış. Şöyleki;
Forumda ayrım yapılmış edası var sanki, yani burası sonuçta herkesin eşit olduğu bir yer, VIP denmiş bir başlık var. Kime göre neye göre önemli bu insanlar? Çok yazmak mı önemli nitelikli yazmak mı? Kuru laf kalabalığı mı değerli, fikir mi? (kuru laf kalabalığı lafım herkese değil, siteye gerçekten katkıda bulunanları tenzih ediyorum).
Diğer bir husus; farzedelim yeni bir üye geliyor. ve forumdaki bazı bölümlere ulaşamıyor. Forumda da okullardaki gibi bir ÇÖM (yani yeni gelen) havası yaratılmış. Forumda belli bir grup var başı çeken diğerleri de figuran tarzında gibi görünmüş.

Elbette katılımı fazla, icraatı çok olan kişiler takdir edilmelidir( ki bunlar zaten belirtiliyor, mesela nick altlarındaki yıldızlar vb). Takdir doğru lakin bu şekilde ayırmak yanlış bence.

VIP üyeler bana kızacak belki ama yazdıklarıma objektif yaklaşırlarsa haklı bulunduğum noktalar olduğunu göreceklerdir. Zaten benim sözüm VIP üyelere değil, bu oluşuma.