Sayfa 1/2 12 SonSon
18 sonuçtan 1 ile 10 arası

Hər qida bir dərdə davadır

  1. #1
    Moderator
    Üyelik tarihi
    Feb 2007
    Mesajlar
    6.163

    Hər qida bir dərdə davadır

    *V vitamini ilə zəngin, həmçinin protein mənbəyi olan noxud ürək xəstəliklərinə qarşı faydalıdır.

    *Nanə sidikqovucudur. Tərkibindəki mentol mədənin normal fəaliyyətini bərpa edir. Orqanizmə daxil olan qrip mikrobuna qarşı mübarizə aparır.

    *Çobanyastığı çayı bağırsaq yollarında toplanan qazı çıxarır, həzm sistemini nizamlayır.

    *Çörək dişləri qoruyur.

    *Banan kaliumla zəngindir. Bu mineral ürəyin nizamlı fəaliyyətinə kömək edir, təzyiqi normallaşdırır.

    *Arpa tərkibindəki kalsium və kalium baxımından orqanizmin müqavimətini artırır.

    *Zəncəfil damarları genişləndirərək, qan dövranını artırır və revmatizmi aradan qaldırır.

    *Mərci lif tərkibli olduğundan qandakı xolestrol faizini aşağı salır. Buna görə də diabet və ürək xəstələri üçün əvəzsiz qidadır.

    *Soğan sarımsaqla birlikdə infeksiyalara qarşı mübarizə aparır. Soğan həmçinin sümük əriməsinin qarşısını alır.
    [
    Ya da
    [

  2. #2
    Senior Member
    Üyelik tarihi
    Apr 2007
    Mesajlar
    391
    Elif, yazan ellerin agri gormesin. Bu qeder lazimli movzular ucun cox tesekkur edirem.

  3. #3
    Moderator
    Üyelik tarihi
    Feb 2007
    Mesajlar
    6.163
    Alıntı Manolita Nickli Üyeden Alıntı
    Elif, yazan ellerin agri gormesin. Bu qeder lazimli movzular ucun cox tesekkur edirem.
    Çox sağol Manolita.
    [
    Ya da
    [

  4. #4
    Senior Member
    Üyelik tarihi
    Apr 2007
    Mesajlar
    391
    Nane olduqca faydali bitkidir. Urek fealiyyetini yaxsilasdirir.Hetta qurudulmus halda istifadesinin de xeyri var. Cay kimi de demleyib istifade olunmasi meslehetlidir. Urek doyuntusu problemi olanlara da meslehet gorulur. Beynin fealiyyetini artirir.

    Yasil cayin dadi xosa gelen olmasa da cox xeyirlidir. Ondan mutemadi istifade hem kilo atmaga komek edir, hem de ureyin fealiyyetini, hetta tezyiqi normallasdirir. Urek doyuntusu problemleri olanlar da faydalana biler.

    Tezyiqi Yemishan otundan demlenmis cay da normaya salir. Hem tezyiqi yuxari, hem de asagi olanlar istifade ede biler.

    Meyve ve terevezi yemekden hemen sonra yemek hem meyve terevezin hem de yeyilmis yemeyin terkibinde olan lazimli maddelerin mehv olmasi demekdir. Bu cur yeyilmis meyve terevezi faydasi ucun deyil dadi ucun yemis oluruq demek ki. Yediyiniz meyve terevezin terkibinde olan vitaminlerinden yararlanmaq isteyirsinizse mutleq yemekden 20 deqiqe evvel, veya karbohidrat qidalarindan ve baliq mehsullarindan 2 saat sonra, et yemeklerinden 6 saat sonra, su ve cay icdikden 15 deqiqe sonra yeye bilersiniz.

  5. #5
    Senior Member
    Üyelik tarihi
    Apr 2007
    Mesajlar
    391
    Çileğin yararlarını biliyor musunuz?

    Çileklerin son derece lezzetli olduklarını biliriz ama aynı zamanda besleyicidir. Günlük diyetinize ekleyerek, mis kokulu çileğin keyfini çıkarın.
    Uzmanlar, en az beş defa taze meyve veya sebze yenilmesini öneriyor ama ne yazık ki insanların çoğu bunların yanına bile yaklaşmıyor! Çileği beslenme listenize eklediğinizde, vücudunuza olan yararlarının yanı sıra bağışıklık sisteminizi de güçlendiriyor.
    Neden çilek?Çilekler, C vitamini içeren besin zincirinde ilk sıralarda yer alıyor. Antioksidan ve bitkiözleri yüksektir. Kırmızılığı koyulaşan çileklerin antioksidan özelliğinin daha fazla olduğunu sanılıyor. Hücrelere zarar veren, kanser türlerine neden olan serbest radikallere karşı koruyucu... C vitamininin yanı sıra, mükemmel bir folik asit, manganez, potasyum, roflavin, B5 ile B6 vitamini, magnezyum, omega-3 yağ asiti, bakır ve K vitamini kaynağı..
    Çilek her yerde kullanılabilir! Tek kusurları çabuk bozulmaları.. B u yüzden bir iki gün içinde tüketilmesi gerekiyor. Çilek zamanında bu nadiren sorun oluyor. Fakat yılın diğer zamanlarında tüketmek için derin dondurucunuza çilek koyabilirsiniz. Diğer meyvelerin tersine çilekler toplandıktan sonra daha fazla kızarmaya, olgunlaşmaya devam etmez. Bu nedenle koyu kırmızı, bol çekirdekli, tarlada yetiştirilmiş çilekleri tercih edin. Çoğu kişi orta boy çilekleri daha büyüklerinden daha lezzetli buluyor. Önceden paketlenen çilekleri alırken, çok sıkı bir şekilde ezilecek şekilde paketlenmediğine dikkat edin. Diğer tüm meyveler gibi çileği de yemeden veya saklamadan önce yıkayın. Çileklerinizi yuvarlak bir kaseye koyun, streç film ile üstünü kapatın ve buzolabınızda sadece bir kaç gün için saklayın.

  6. #6
    Senior Member
    Üyelik tarihi
    Apr 2007
    Mesajlar
    391

    [color=green]Yeşil erik binbir derde deva [/color]

    Uzmanlar, yeşilden sarıya, kırmızından mora kadar çeşitli renkte ve tatta olan eriğin birçok derde deva olduğunu belirtiyor.

    Market, manav ve pazarlarda tezgahları süslemeye başlayan yeşil eriğin bol miktarda B vitamini içerdiğini ifade eden uzmanlar, "Erik, kansızlığı giderir, iştah açar ve hazmı kolaylaştırır. Romatizma, mafsal kireçlenmesi ve nikriste faydalıdır. Ateş düşürücü etkisi de olan erik, diş temizliğine de yardımcı olur. Regl düzenleyici, idrar söktürücü ve terleticidir. Tuzsuz rejim yapan ve romatizma rahatsızlığı olanlara iyi geldiği bilinmektedir. Kalp ve böbrek hastalıklarına, karaciğer hastalıklarına karşı B
    vitamini ihtiva eden erik, bu özelliği sayesinde sinir sistemini takviye eder. Çekirdekleri ise bağırsak solucanlarını düşürmekte kullanılır" dedi.

    Türkiye'deki en tanınmış erik çeşitleri can eriği, papaz eriği, mürdüm eriği ve tatlı üryani eriği olarak biliniyor. Türkiye'nin hemen her yöresinde yetiştirilen erik, daha çok taze meyve olarak tüketildiği gibi komposto, hoşaf, şurup, pekmez, reçel, marmelat veya kurutularak saklanıyor. İlkbaharda çıkan eriğin yeşil, kırmızı ve sarı meyvesi sonbahara kadar, kurutulmuşu da yıl boyunca tüketilebiliyor.

    Latince adı "Prunus domestica" olan erik, en eski yazılı belgelere göre 2000 yıldır biliniyor. Kafkasya ve Hazar Denizi çevresinden dünyaya yayıldığı sanılan eriğin erkenci döneminde çıkanına "can eriği", yaz ortalarında olgunlaşanına "Japon ya da İtalyan eriği" deniyor. Ağustos'ta olgunlaşmaya başlayan "Avrupa eriği" ise Ekim ayına kadar yenebiliyor.

  7. #7
    Moderlər
    Üyelik tarihi
    Apr 2004
    Yer
    Bakı
    Mesajlar
    917
    Manolita, yazan marmaqların ağrı görməsin.
    Mesafler mi aşkı uzaklaştırır ,aşk mı mesafeleri yakınlaştırır,Uzayan yollar,kanayan sevdalar,ne kadar aşkı yansıtır,Sevmekten uslanmayan gönülmüdür.Uslanmayan sevdamıdır.Ey arsız sevda,yoluna gül dökülesi,İşte geldin yakınımdasın,Bir seslensem el uzatırmısın?

  8. #8
    Azeri.net Sevdalısı
    Üyelik tarihi
    Jan 2007
    Mesajlar
    2.201
    Alıntı ceng Nickli Üyeden Alıntı
    Manolita, yazan marmaqların ağrı görməsin.
    Okuduklarını anlat bakayım ne anlamışın

  9. #9
    Senior Member
    Üyelik tarihi
    Apr 2007
    Mesajlar
    391
    Alıntı mystrey Nickli Üyeden Alıntı
    Alıntı ceng Nickli Üyeden Alıntı
    Manolita, yazan marmaqların ağrı görməsin.
    Okuduklarını anlat bakayım ne anlamışın
    Bilmirem menmi sehv oxuyuram, yoxsa senmi zarafat edirsen menimle. Yene de çoooooooooooox sağ ol ceng.

  10. #10
    Member
    Üyelik tarihi
    Jan 2007
    Yer
    Bursa
    Mesajlar
    33

    Sağlamlık

    Bu sağlık konularına sık sık deyinmeniz iyi dir site içinde oğuyanlar bilgi sahibi olurlar hatta arada sırada bizde bildiklerimiz konuları yazarık mesala elmanın yararları sindirimi kolaylaştırır bağırsakları çalıştırır kabızlığı ortadan kaldırır mesala salatalık böbreklleri çaliştırır sindirimi kolaylaştırır iştah açar ateşi düşürür bu hizmetlerinizden dolayı teşekkür ederiz
    kahraman balaman

Sayfa 1/2 12 SonSon

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  

Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1 ©2011, Crawlability, Inc.