8 sonuçtan 1 ile 8 arası
Like Tree1Beğenme
  • 1 Gönderen Rose

Siqaretin Zərərləri

  1. #1
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    Apr 2013
    Mesajlar
    12

    Siqaretin Zərərləri

    SALAM! Mövzunu ona görə açdım ki,az da olsa bu pis vərdişdən insanların xilas olmasına kömək edim. Düzdür heç kəsi məcbur etmək olmaz,hər kəsin fikrinə də hörmətim var. Amma çox yaxşı olardı ki,nə bəylərimiz,nə də xanımlarımız siqaret çəkməsinlər. Çünki 1-2 dəqiqəlik zövq,gələcəkdə qurtulamayacağınız və yaxud əzab çəkəcəyyiniz xəstəliklərə səbəb ola bilər. Yeri gəldikcə,bu zərərlərdən yazacam.

  2. #2
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    Apr 2013
    Mesajlar
    12
    Siqaret çəkən insanların yaşadığı yerdə rahatsız edən qoxu olur.Dəriin təravəti itir,dəridə süni qaralma və yaşlı görnmək kimi faktorlar yaranır.Ağızın dadbilmə hissiyyatı bir müddət sonra itməyəy başlayır və xərçəng riski artır.Qırtlaqda və nəfəs borusunda iltihablaşma başlayır və səs telləri zərər görməyə başlayır.Ürək və damarların gördüyü zərərdən asılı olaraq ürək çatışmamazlığı,damar tıxanıqlığı yaranır.Yaş artdıqca beyində hafizə itməsi baş verə bilər.Gözlərdə katarakta adlanan göz xəstəliyi və ya artdıqca korluq yarana bilər.Burunun qoxubiilmə duğusu azalır.Ağciyərlərdə xərçəng,bronxit və amfizim kimi rahatsızlıqlar meydana gəlir.Hələlik bu qədər. Amma bu zərərlər haqqında yenə yazacağam.

  3. #3
    Member Rose - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jan 2013
    Mesajlar
    75
    Cox sagolun Turkan xanim bele bir movzu ucun.Artiq elektron sigatetlerden istifade edir bir cox adam.Men dusunurem ki,onlarda ne qeder olmuya insan saglamligina ziyandi.
    Caliwaq saglamligimizi qoruyaq!
    Turkan bunu beğendi.
    [

  4. #4
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    Apr 2013
    Mesajlar
    12
    Alıntı Rose Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Cox sagolun Turkan xanim bele bir movzu ucun.Artiq elektron sigatetlerden istifade edir bir cox adam.Men dusunurem ki,onlarda ne qeder olmuya insan saglamligina ziyandi.
    Caliwaq saglamligimizi qoruyaq!
    Sende ,chox sag ol Rose. Mence de elektron siqaretlerin de zereri var. En yaxshisi insanlarin oz iradesidir. Chox gozel yazmisiniz,chalishaq saglamligimizi qoruyaq.

  5. #5
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    May 2013
    Yer
    Turkiye
    Mesajlar
    21
    Not: Burada anlatılan olaylar tamamen bir “şaka” fakat elektronik sigara hakkında söylenen zararlı şeyler doğrudur.

    Bir serüvendir gidiyor. Elektronik sigara diye bir şey çıkarttılar. İnsanları kandırıyorlar. Bu sigara şöyledir böyledir falan. Burada size zararlarını anlatacağım ki uzak durun. Sorular ile kavramları açıklayalım.

    Elektronik Sigara Nedir?

    Bildiğiniz gibi yıllardır sigaranın zararlarından bahsedildi. Nasıl yapıldığını hemen hemen herkes biliyor. İyi de bunun elektroniği nasıl oluyor? Şöyle açıklayayım. Bırakmak isteyen kişilere yapılmış bir oyun gibi düşünün. Yine sigara şekli şemali verilmiş, gerçeğinden bir farkı yok gibi duruyor. Renk olarak çok uymasa da, gerek filtresi gerek gövde bölümü andırıyor. İçerisine nikotin dediğimiz maddeyi içeren bir sıvı yerleştiriliyor. Siz bundan içtiğiniz(nefes aldığınız) zaman o nikotin vücudunuza giriyor ve kanınıza karışıyor. Gerçek sigara içmiş gibi oluyorsunuz. Duman yine çıkıyor, hatta nefes çekerken ucunda kırmızı ışık bile yanıyor. Bu da ateş gibi gösterilerek gerçeğinden bir farkı olmadığını kanıtlamak için yerleştirilmiş. Nargile gibi yani. Nikotin eklediğiniz zaman, sonsuza kadar içebilirsiniz. Ama…

    Sağlık Bakanlığı Diyor Ki..

    Türkiye’nin kayıtlarına baktığımız zaman böyle bir ürünün varlığı aslında kabul edilmemiş. Yani satışı yasak. Nedeni ise sağlık bozuyor. Sağlık Bakanlığı böyle bir ürünün satılması için hiç bir yere ruhsat vermemiş. Yanlış bir satış olduğunu düşünmüş, vatandaşlarıma bunu içirmek istemiyorum demiş. Tabi bunu duyan saygıdeğer ağabeylerimiz hemen harekete geçmiş. Bir şekilde işlemler yaparak, aslında satış izni varmış gibi başlamış satmaya. Üstelik öyle bir slogan seçmişler ki, sanırsın ki 4x4lük.. Sigarayı bırakmak isteyenler öncelikle elektronik olanını alıyor. Zamanla istek azalıyor, bir süre sonra da bırakıyorsunuz. Satmak, satış yapmak için söylenilen yalan böyle. Bir çok yalan daha mevcut ama fasa fiso şeyler.

    FDA Yasaklamış Bile

    FDA, Amerika’nın sağlık bakanlığı. 2009 yılında ilk olarak bu lanet şey çıkıyor. Sağlık problemleri de ardından geliyor. Hemen müdahale ediyorlar olaya. Ve problemli bir alet olduğunu anladıkları an, yasaklıyorlar. Piyasadan silmeye çalışıyorlar. Biraz yaygınlaşmış olduğu için tamamen silemiyorlar. Hala kullananlar mevcut el altından. Gün geçtikçe azalırken nedense Türkiye’ye giriyor birden. Yaygınlaşıyor. Biraz takip etmek lazım, ABD bunu boşuna yasaklamamış değil mi? Sadece Amerika’da değil Brezilya, Tayland, Avustralya gibi bir çok ülkede içmesi de yasak içirilmesi de yasak. Elektrikli soba gibi bir şey.
    Merak Ettiğin Ne VaRsa Sorman Lazım Öğrenmen iCin...

  6. #6
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    May 2013
    Yer
    Turkiye
    Mesajlar
    21
    Elektronik Sigara Zararları


    Bu alet mekanik olarak çalışıyor. Yani bir mekanizması var. Bu mekanizma insanın vücudunda bir süre sonra kanser etkisi yaratıyor. Çok ciddi sağlık problemleri doğuruyor. Normal bir sigaradan daha etkili yani. Direkt olarak gerçeğini için daha iyi. Hiç içmesek daha güzel fakat illa içecekseniz bundan mutlaka uzak durmalısınız. Kanser de bir süre sonra insanı öldürebilecek seviyeye geliyor. Sanırım kanseri anlatmaya gerek yok.

    Gerçek Sigara Mı Elektronik Sigara Mı?


    Diyelim ki benim gibi yıllardır sigara içiyorsunuz. Seviyorsunuz da. Maliyeti düşüreyim falan diye düşünmüşsünüzdür. Fiyatlara giderek artıyor ama maliyeti düşüreceğim diye de kendinize bunu yapmayın. Keşke hiç içmesek, hiç bulaşmamış olsak diyeceğim çok klişe olacak. Artık bulaşmışız. Kurtulamıyoruz diyorsanız gerçeğini içmeye devam edin. İkisi de zarar şeyler olabilir fakat şu soruyu da akılda bulundurmak lazım. Sigara yasaklanmıyor ama elektroniği yasaklanıyor. Bunun bir nedeni olmalı değil mi?

    Geçen günlerde yanımda bir arkadaş içiyordu. Bunun ne olduğunu sordum. Elektronik olduğunu söyledi. Çok saçma geldi bana. Nikotin var mı? diye sorduğumda ise var dedi. Oğlum dedim varsa neden normalini içmiyorsun. Aynı zehir işte Etkisi olup olmadığını sorduğumda ise ilginç bir yanıt geldi. Bir şey hissetmiyorum dedi. Zamanla bırakmak istediğini ve bundan dolayı bu yöntemi uyguladığını söyledi. Duman falan çıkıyor ama hikaye. Amaç duman ise pudralı sigaralar var. Hem nikotinsiz. Onu dene dediğimde tamamen bir merak olduğunu hissettim. Yani aslında o çocuk istediği için değil, başkasında gördüğü için ve özendiği için yapmış olduğunu gördüm. Komik ve sağlıksız geldi. Gerçeğinin sağlıklı olduğunu savunmuyorum, ikisi de son derece zararlı fakat zarar üstüne zarar da pek saçma.
    Merak Ettiğin Ne VaRsa Sorman Lazım Öğrenmen iCin...

  7. #7
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    Apr 2013
    Mesajlar
    12
    TheshizOpren , məlumata gore sag ol

  8. #8
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    May 2013
    Yer
    Turkiye
    Mesajlar
    21
    ÖnemSiz Katkımız oLduySa Birazcıkda oLsa Amenna ne Guzel Bana
    Merak Ettiğin Ne VaRsa Sorman Lazım Öğrenmen iCin...

Benzer Konular

  1. Siqaretin kulu
    By AgLaYaN_BuLuD in forum Çayxana
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 07-09-2009, 10:35 PM
  2. Spirtin Zərərləri
    By Aygun in forum Sağlamlıq - Səhiyyə - Tibb
    Cevaplar: 3
    Son Mesaj: 06-05-2009, 08:40 PM
  3. Siqaretin Zərərləri
    By Aygun in forum Sağlamlıq - Səhiyyə - Tibb
    Cevaplar: 25
    Son Mesaj: 01-08-2008, 04:38 PM

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  

Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1 ©2011, Crawlability, Inc.