Arkinin - Cinsi vəzilər üçün vacibdir. Əsas mənbə: yumurta, süd mehsulları, vələmir (ovyos), buğda dəni, mayalar ( drojlar).
Svetin və qlutamin turşusu - Mədəaltı vəzilər üçün gərəkdir. Əsas mənbə: əksər zülallı qidalar, əsasən - süd məhsulları.
Tirazin - Qalxanvari vəz və mədəüstü vəz üçün vacibdir. Əsas mənbə: əksər zülallı qidalar və süd məhsulları.
Oksigen ( hava ilə udulandan əlavə) - Beyin üçün çox vacibdir. Əsas mənbə: qıtıqotu (xren), nanə, soğan, cəfəri, kartof, aylıq turp, pomidor.
Doymamış yağ turşuları - Əsas mənbə: beyinlər, yumurta sarısı, donuz piyi, günəbaxan, qarğıdalı və zeytun yağları.
Əsaslar (qələvi duzları) - Əsas mənbə: xiyar, çuğundur, kartov, ispanaq, kök, kələm, qara turp, qara gavalı, soğan, üzüm, cır havuc ( pasternak), pomidor, gavalı, kahı ( salat).
Beyin fəaliyyətini gücləndirən qidalar - Ərik, alça, mal əti, beyinlər, Brüsel kələmi, kök, balıq, xiyar, rəngli kələm, albalı, qarağat, quru meyvələr, yumurta sarısı ( çiy), sarımsaq, xardal, soğan, portağal, noxud, kartov, cəfəri, moruq, günəbaxan yağı, qarğıdalı və zeytun yağları, cücərmiş buğda, bal, qoz, fındıq, püstə, badam.