Balıq və ət məhsullarını uzun müddət saxlamaq istəyirsinizsə, alüminium folqaya bükə və soyuducunun buz yerinə qoya bilərsiniz.
* Buzunu açdığınız qidanı bir daha dondurmayın.
* Bişmiş sousluq ətləri soyuducunun buz yerində saxlayın.
* Soyuducunu çox doldurmayın. Çünki çox dolu soyuducuda hava normal dövr etmədiyi üçün qidaları yaxşı soyuda bilmir.
* Meyvə-tərəvəzlərin rənglərini itirməməsi üçün soyuducunun meyvə-tərəvəz hissəsinə yerləşdirin.
* Cəfəri və şüyüd kimi göyərtiləri doğrayarkən taxtanı islatmağı unutmayın, çünki quru taxta göyərtilərin suyunu özünə çəkir.
* Şüyüdün toz halına gətirilən toxumları kekslərdə, biskvitlərdə və bəzi kremlərdə istifadə edilir.
* Cəfəri və buna bənzər göyərtilər saralarsa, əvvəlcə, təmizləyin, sonra su ilə dolu stəkana saplaq tərəfindən yerləşdirib, soyuducuya qoyun.
* Cəfərini soyuq suda deyil, isti suda yusanız, daha yaxşı doğranar.
* Bıçaqdakı soğan qoxusunu nanə yarpağı ilə ovaraq apara bilərsiniz.
* Soğanları nazik-nazik doğrayın və bir neçə saat limon suyunda və ya zeytun yağında saxlayın, sonra süzərək çıxarın. Belə etsəniz, həmin soğanlardan istifadə etdikdə yeməklər daha ləzzətli olar.
Yer imleri