3 sonuçtan 1 ile 3 arası

Duman Grubu

  1. #1
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    Mar 2010
    Yer
    Bursa / Bakü
    Mesajlar
    8

    Duman Grubu





    Vokal ve gitarda Kaan Tangöze, gitar ve geri vokalde Batuhan Mutlugil, bas gitar ve geri vokalde Ari Barokas’tan oluşan Duman, 1999 yılında ilk albümleri ‘Eski Köprünün Altında’ ile hayatlarımıza girdi. Grup, ‘Köprü Altı’ klibiyle farklı bir kanaldan geldiğini belli ediyordu. ‘Bebek’, ‘Hatun’ ve ‘Yalnızlık Paylaşılmaz’ albümdeki diğer dikkat çeken parçalardı.

    İkinci albümleri ‘Belki Alışmam Lazım’, Sezen Aksu klasiği ‘Her Şeyi Yak’ ile açılırken, şarkının klibiyle grubun popülaritesi bir anda arttı. Albümdeki her şarkı Duman grubunun karakterini yansıtıyordu. ‘Oje’, ‘Kırmış Kalbimi’, ‘Haberin Yok Ölüyorum’ albümdeki şarkılardan birkaçı.

    Dumanseverler grubun müthiş sahne performansını yansıtan “Konser” albümü ve NR1 Müzik tarafından 2004 yılı sonunda yayınlandı. ‘Bu Akşam’, Türkiye’nin ilk müzik DVD’si olma özelliğini taşıyordu.

    Grubun üçüncü stüdyo albümü “Seni Kendime Sakladım”ın 2005 yılında çıktı. Diğer albümlerde olduğu gibi yine Murat Akad’la çalıştı. Gruba davulda ‘Belki Alışman Lazım’ albümünde olduğu gibi Cengiz Baysal eşlik etti. Ari Barokas’ın şarkıları ‘Aman Aman’ ve ‘Sayın Bayan’ dışında kalan tüm parçaların söz ve müzikleri Kaan Tangöze’ye ait.

    Açılışta yer alan “Özgürlüğün Ülkesi” dünya politikasını eleştiren enerjik bir punk rock şarkısı. ‘Seni Kendime Sakladım’ ve ‘Melek’ gibi balladları içeren albümde ayrıca ‘Sen Ben’ ve ‘Yürekten’ de önemli rock parçaları. Türkçe rock müziğin en önemli gruplarından Duman, kendine özgü tarzını “Yanıbaşımdan”, “Sadece Koklayacaktım” ve “Rüyanda Görsen İnanma” gibi şarkılarda gösteriyor.

    Duman - Senden Daha Güzel
    [youtube:2np5apqp]http://www.youtube.com/watch?v=kjUHjAIJjVI[/youtube:2np5apqp]

  2. #2
    Azeri.net Sevdalısı
    Üyelik tarihi
    Dec 2009
    Yer
    Türkiye
    Mesajlar
    2.269

    Re: Duman Grubu

    bax cıkmıs sorun yok
    HaKKım heLaL,Sewqim haRam oLsun

  3. #3
    Azeri.net Sevdalısı
    Üyelik tarihi
    Dec 2009
    Yer
    Türkiye
    Mesajlar
    2.269

    Re: Duman Grubu

    buraya cıkıyor ama yukarıya forum esas sayfası bolumune cıkmıyorr bı sorun var sanırım adminlere söyledım bakarlar enkısa zamanda
    HaKKım heLaL,Sewqim haRam oLsun

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  

Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1 ©2011, Crawlability, Inc.