8 sonuçtan 1 ile 8 arası

Dostlar ya :(

  1. #1
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    Apr 2007
    Yer
    Istanbul/Türkiye
    Mesajlar
    19

    Dostlar ya :(

    Ya arkadaşlar konuyla ilgisi olmuyablr ama men öz paxlavamızı çox özledim
    SAKIN CTRL+W BASMA SAKIN !!!!!!

  2. #2
    Moderator
    Üyelik tarihi
    Feb 2007
    Mesajlar
    6.163
    Sana Azerbaycandan paxlava getirttim.



    Keşke elimizden başka bişey gelse
    [
    Ya da
    [

  3. #3
    Azeri.net Sevdalısı
    Üyelik tarihi
    Jan 2007
    Mesajlar
    2.201
    Alıntı elif-elif Nickli Üyeden Alıntı
    Sana Azerbaycandan paxlava getirttim.



    Keşke elimizden başka bişey gelse
    Ya bu çok güzel görünüyor baci bunun tarifini istiyorum

  4. #4
    Moderator
    Üyelik tarihi
    Feb 2007
    Mesajlar
    6.163
    Alıntı mystrey Nickli Üyeden Alıntı
    Alıntı elif-elif Nickli Üyeden Alıntı
    Sana Azerbaycandan paxlava getirttim.



    Keşke elimizden başka bişey gelse
    Ya bu çok güzel görünüyor baci bunun tarifini istiyorum
    Bacım sen de beni Azerbaycanlı ettin. Ben ne bileyim tarifini. Azerilerden soruş öyren

    [
    Ya da
    [

  5. #5
    Azeri.net Sevdalısı
    Üyelik tarihi
    Jan 2007
    Mesajlar
    2.201
    [quote=elif-elif]
    Alıntı mystrey Nickli Üyeden Alıntı
    Alıntı "elif-elif":mfe70myc Nickli Üyeden Alıntı
    Sana Azerbaycandan paxlava getirttim.



    Keşke elimizden başka bişey gelse
    Ya bu çok güzel görünüyor baci bunun tarifini istiyorum
    Bacım sen de beni Azerbaycanlı ettin. Ben ne bileyim tarifini. Azerilerden soruş öyren

    [/quote:mfe70myc]

    Ya nebileyim resmini buldugun yerde tarifide vardır dedim Azerbaycanlılar ben bu tatlının tarifini istiyorum

  6. #6
    Moderator
    Üyelik tarihi
    Dec 2006
    Mesajlar
    2.721
    Buyur mystrey,

    Ela buğda unu - 240q, erinmiş yağ - 60q, üzlü süd - 80q, yumurta - 1eded, maya - 8g, temizlenmiş badam ve ya qoz (ceviz) lepesi - 200q, şeker - 200q, zeferan - 0,4q, vanilin - 0,2q, bal - 20q
    Xemir 0,5mm qalınlığında yayılır. Tavanın dibine yağ sürtülür ve xemir qatı serilib üzerine 3-04 mm qalınlığında iç tökülür. İçliyin üzerine ikinci xemir qatı salınır, yağ sürtülüb yeniden içlik tökülür ve bu qayda ile 8-10 qata qeder devam etdirilir. Sonra paxlava (baklava) 10x4 sm ölçüde romb şeklinde kesilir, üst qatına zeferan şiresi qatılmış yumurta sarısı çekilir. Her paxlavanın ortasına yarım lepe ve ya püste (yerfıstığı) qoyulur. Paxlava 180-2000 S-de 35 40 deqiqe bişirilir. Hazır olmağa 15 deqiqe qalmış üzerine şerbet ve yaxud bal tökülür.


    nuş olsun

  7. #7
    Moderator
    Üyelik tarihi
    Feb 2007
    Mesajlar
    6.163
    Alıntı fidan494 Nickli Üyeden Alıntı
    Buyur mystrey,

    Ela buğda unu - 240q, erinmiş yağ - 60q, üzlü süd - 80q, yumurta - 1eded, maya - 8g, temizlenmiş badam ve ya qoz (ceviz) lepesi - 200q, şeker - 200q, zeferan - 0,4q, vanilin - 0,2q, bal - 20q
    Xemir 0,5mm qalınlığında yayılır. Tavanın dibine yağ sürtülür ve xemir qatı serilib üzerine 3-04 mm qalınlığında iç tökülür. İçliyin üzerine ikinci xemir qatı salınır, yağ sürtülüb yeniden içlik tökülür ve bu qayda ile 8-10 qata qeder devam etdirilir. Sonra paxlava (baklava) 10x4 sm ölçüde romb şeklinde kesilir, üst qatına zeferan şiresi qatılmış yumurta sarısı çekilir. Her paxlavanın ortasına yarım lepe ve ya püste (yerfıstığı) qoyulur. Paxlava 180-2000 S-de 35 40 deqiqe bişirilir. Hazır olmağa 15 deqiqe qalmış üzerine şerbet ve yaxud bal tökülür.


    nuş olsun
    Hadi bakalım bacım buyur yap. 80 gr yumurta bulabilecek misin? Dikkat et içi 3-04 mm kalınlığında dökeceksin, baklavayı 10x4 sm ölçüde romb şeklinde keseceksin.
    Fidan bu matematik problemi gibi bir tarif olmuş sanki.
    [
    Ya da
    [

  8. #8
    Azeri.net Sevdalısı
    Üyelik tarihi
    Jan 2007
    Mesajlar
    2.201
    Alıntı elif-elif Nickli Üyeden Alıntı
    Alıntı fidan494 Nickli Üyeden Alıntı
    Buyur mystrey,

    Ela buğda unu - 240q, erinmiş yağ - 60q, üzlü süd - 80q, yumurta - 1eded, maya - 8g, temizlenmiş badam ve ya qoz (ceviz) lepesi - 200q, şeker - 200q, zeferan - 0,4q, vanilin - 0,2q, bal - 20q
    Xemir 0,5mm qalınlığında yayılır. Tavanın dibine yağ sürtülür ve xemir qatı serilib üzerine 3-04 mm qalınlığında iç tökülür. İçliyin üzerine ikinci xemir qatı salınır, yağ sürtülüb yeniden içlik tökülür ve bu qayda ile 8-10 qata qeder devam etdirilir. Sonra paxlava (baklava) 10x4 sm ölçüde romb şeklinde kesilir, üst qatına zeferan şiresi qatılmış yumurta sarısı çekilir. Her paxlavanın ortasına yarım lepe ve ya püste (yerfıstığı) qoyulur. Paxlava 180-2000 S-de 35 40 deqiqe bişirilir. Hazır olmağa 15 deqiqe qalmış üzerine şerbet ve yaxud bal tökülür.


    nuş olsun
    Hadi bakalım bacım buyur yap. 80 gr yumurta bulabilecek misin? Dikkat et içi 3-04 mm kalınlığında dökeceksin, baklavayı 10x4 sm ölçüde romb şeklinde keseceksin.
    Fidan bu matematik problemi gibi bir tarif olmuş sanki.
    Teşekkürederim fidan saol.kimya formülü gibi olmuş inş ölçülerini dogru yapabilirim

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  

Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1 ©2011, Crawlability, Inc.