Sana Azerbaycandan paxlava getirttim.
Keşke elimizden başka bişey gelse
Ya arkadaşlar konuyla ilgisi olmuyablr ama men öz paxlavamızı çox özledim
SAKIN CTRL+W BASMA SAKIN !!!!!!
Sana Azerbaycandan paxlava getirttim.
Keşke elimizden başka bişey gelse
[
Ya da
[
Ya bu çok güzel görünüyor baci bunun tarifini istiyorumelif-elif Nickli Üyeden Alıntı
Bacım sen de beni Azerbaycanlı ettin. Ben ne bileyim tarifini. Azerilerden soruş öyrenmystrey Nickli Üyeden Alıntı
[
Ya da
[
[quote=elif-elif]Bacım sen de beni Azerbaycanlı ettin. Ben ne bileyim tarifini. Azerilerden soruş öyrenmystrey Nickli Üyeden Alıntı
[/quote:mfe70myc]
Ya nebileyim resmini buldugun yerde tarifide vardır dedim Azerbaycanlılar ben bu tatlının tarifini istiyorum
Buyur mystrey,
Ela buğda unu - 240q, erinmiş yağ - 60q, üzlü süd - 80q, yumurta - 1eded, maya - 8g, temizlenmiş badam ve ya qoz (ceviz) lepesi - 200q, şeker - 200q, zeferan - 0,4q, vanilin - 0,2q, bal - 20q
Xemir 0,5mm qalınlığında yayılır. Tavanın dibine yağ sürtülür ve xemir qatı serilib üzerine 3-04 mm qalınlığında iç tökülür. İçliyin üzerine ikinci xemir qatı salınır, yağ sürtülüb yeniden içlik tökülür ve bu qayda ile 8-10 qata qeder devam etdirilir. Sonra paxlava (baklava) 10x4 sm ölçüde romb şeklinde kesilir, üst qatına zeferan şiresi qatılmış yumurta sarısı çekilir. Her paxlavanın ortasına yarım lepe ve ya püste (yerfıstığı) qoyulur. Paxlava 180-2000 S-de 35 40 deqiqe bişirilir. Hazır olmağa 15 deqiqe qalmış üzerine şerbet ve yaxud bal tökülür.
nuş olsun
Hadi bakalım bacım buyur yap. 80 gr yumurta bulabilecek misin? Dikkat et içi 3-04 mm kalınlığında dökeceksin, baklavayı 10x4 sm ölçüde romb şeklinde keseceksin.fidan494 Nickli Üyeden Alıntı
Fidan bu matematik problemi gibi bir tarif olmuş sanki.
[
Ya da
[
Teşekkürederim fidan saol.kimya formülü gibi olmuş inş ölçülerini dogru yapabilirimelif-elif Nickli Üyeden Alıntı
Yer imleri