Ciyələkli tort Ərzaqlar : 5 yumurta ,0,5 st şəkər tozu, 1 st un, vanil,bir az soda,ciyələk.
Hazırlanma qaydası : Ciyələkdən başqa butun ərzaqlari bir yerdə tokub qarışdırırıq ,sonar qalka kağızın uzərınə əlavə edirik. Зiyələyi istər altda, istərsə də ustə duzub bişirmək olar. 150 dərəcədə 25 dəqiqə sobada bişirin. Nuş olsun !
Alma piroqu 1-2 dene alma bir az turshmeze
3 yumurta
1 stekan sheker tozu
1 stekan un
pachkanin yarisi qeder vanil
Hazirlanma qaydasi:
Evvelce 3 yumurta ile 1 stekan sheker tozunu yaxshica-yaxshica, choxlu mikserle chalirsan,
Yaxshica chaldiqdan sonra uzerine 1 stekan un ve vanil eleve edib, adi qashiqla qarishdirirsan.
Almalarin qabigini soyub nazik dilimlerle dograyirsan.
Sonra tavaya bir az gunebaxan yagi surtursen ki, piroq dibine yapishmasin. Yagi surtdukden sonra alma dilimlerini six-sixduzub sonra alinmish duru xemiri uzerine tokub, 200 derecede 15-20 deqiqeye qoyursan sobaya.
Ustu qizardiqdan sonra, sobadan goturub, uzu ashagi qaba qoyursan , belelikle almalar ustde olur, onun da uzerine sheker pudrasini sepirsen hazir olur. Nush olsun!
Anjelika tortu Məncə hamının evində əsas murəbbənin meyvələri yeyiləndən sonra murəbbə şirəsi qalir. Bu şirədən nə hazırlayaq deyə hər bir xanım duşunə bilər.Duşunurəm ki, bu tort resepti lap yerinə duşər. İcindəkilər:
1 stəkan murəbbə siropu
1 cay qaşığı soda
1 stəkan şəkər tozu
1 stəkan qatıq
2 yumurta
2.5 stəkan un
Kremin icindəkilər:
200q kərə yağı
1 banka qatılaşdırılmış sud
Hazırlanması:
1 stəkan murəbbə siropuna 1 cay qaşığı soda tokub soyuducuya qoyun.1 saat qalıb kopəndən sonra 1 stəkan şəkər tozu, 1 stəkan qatıq, 2 yumurta, 2.5 stəkan un əlavə edib qarışdırın. Bişirib soyutduqdan sonra krem cəkin. Hazırdır. Nuş olsun.
Yer imleri