Sizin üçün dadlı paxlava resepti.

Erzaqlar:

3 stekan un
200 qram kere yağı
1 ç.q. vanil
1 x.q. şeker pudrası
200 qram xama
1/2 ç.q. çay sodası
3 yumurtanın sarısı
1 yumurtanın ağı

İç üçün:

300 qram qoz lepesi ve yaxud fındıq (zövge göre)
300 qram şeker tozu
1 ç.q. döyülmüş hil
1/2 ç.q. darçın

Şire üçün:
2 x.q. su
2 x.q. şeker tozu
limon dilimi
50 qram kere yağı

Hazırlanma qaydası:
Qoz lepesini blenderden (sürtkecden) keçirib, üzerine şeker tozu ve edavaları elave ederek, qarışdırın.
Una xırda doğranılmış kere yağı, vanilin ve şeker pudrası elave edib, bıçaqla iri umac elde edene qeder döyün. Sonra üzerine yumurtanın sarısını, ağını, xama ve çay sodasını elave edib, xemir yoğurun. Xemir yumuşaq ve zerif olmalıdır.
Xemiri kündeleyib, soyuducuda 2-3 saat erzinde saxlayın. Daha sonra xemiri soyuducudan çıxardıb, 3 hisseye bölerek, kündelere tutun. Sonra kündelerin her birini ayrılıqda 3 mm qalınlığında, yayın.
Soba listine falqa kağızı qoyub, yağlayaraq, xemiri içine yerleşdirin. Sonra üzerine yumurtanın ağını çekib, hazırladığınız için yarısını tökerek, beraber şekilde yayın. İkinci kündeni de eyni şekilde yayıb, birinci layın üstüne qoyun. Üzerine yumurtanın ağını çekib, qalan içi tökün. Üçüncü kündeni açıb, ikinci layın üstüne qoyaraq, üzerine yumurta sarısı sürtün. Sonra bıcaqla romb şeklinde kesin. Her paxlavanın ortasına yarım qoz lepesi qoyun.
Daha sonra soçi paxlavasını 180 derece qızdırlmış sobada 30-35 deqiqe erzinde üstü qızarana qeder bişirin. Bişmiş paxlavanın üzerine şire töküb, soyumaq üçün kenara qoyun. Soyuduqdan sonra, paxlavaları listden çıxardın.
Nuş olsun!