Tava kababı

Qoyun əti - 220q, ərinmiş yağ - 30q, baş soğan - 40q, yumurta - 2əd., şəkər - 5q, sirkə - 10q, keşniş və şüyüd - 25q, duz, istiot. Yay vaxtı şəkər və sirkə 50q pomidorla əvəz edilir.
Qoyun ətinin yumşaqhissəsi soğanla ətçəkən maşından keçirilir, istiot v ədu vurulub qarışdırılır. Hər pay üçün 3 ədəd girdə bitoçki hazırlanıb yağda qızardılır, şəkər və sirkə vurulub şirə hazırlanır. Tava kababına kiçik tavaya düzüb üstünə göyərti qarışdırılmış yumurta, habelə soğandan hazırlanmış şirə töküb hazır vəziyyətə gətirirlər. Süfrəyə verdikdə üstünə göyərti səpilir.