Yarpaq dolması
Qoyun əti - 108q, düyü - 30q, baş soğan - 20q, göyərti (keşniş, şüyüd və nanə) - 15q, tənək yarpığı - 40q, qatıq - 20q, ərinmiş yağ - 10q, duz, istiot, darçın.
Qoyun ətinin yumşaq hissəsi baş soğanla birlikdə ətçəkən maşından keçirilir. Qiyməyə düyü, göyərti (keşniş, şüyüd və nanə), duz…., istiot və bəzi hallarda isladılmış noxud ləpəsi qatılır. Təzə üzüm yarpaqları qaynar suda pürtülür, duza qoyulmuş yarpaqlar isə yarımhazır vəziyyətə gəlinxə sda bişirilir. Qiymə yaxşı qarışdırılır. Hər yarpağa orta hesabla 25 q.qiymə bükülüb qazana yığılır, üzərinə sü töküö hazır olana kimi (bir saat) bişirilir. Stola verildikdə ayrıca qabda qatıq qoyulur.