5 sonuçtan 1 ile 5 arası

AZERI VE TURK YEMEKLERI

  1. #1
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    Oct 2006
    Yer
    Adana
    Mesajlar
    8

    AZERI VE TURK YEMEKLERI

    sevgili forum halki, Ramazan ay'ini yasadigimiz su mubarek gunlerde gelin sofralarimizi hep beraber senlendirelim ve burada azeri dostlarimiz ile yemeklerimizi paylasalim. ha bu arada ben adana'liyim yani yemekte ustume yoktur!

    TARIFLERINIZI BEKLIYORUM!

  2. #2
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    Oct 2006
    Yer
    Adana
    Mesajlar
    8

    hadi bakalim ilk yemek benden olsun. guzel adana'mizdan!

    BAŞ KAVURMA (ADANA)

    MALZEME:

    Patlıcan 1,5 kg. Biber salçası 1 kaşık
    Sadeyağ 250 gr. Sarmısak 3 diş
    Domates 3 adet Tuz
    Yoğurt 1 kase


    YAPILIŞI:
    Patlıcanların baş kısımları biraz bırakılır, alacalı olarak soyulur. Boyuna dörde bölünür. Dip kısımları dilime ayrılmaz. Bütün patlıcanlar, bu şekilde hazırlanır. Sonra sade yağında hafif kızartılır. Üzerine, kabukları soyulmuş ve fındık büyüklüğünde doğranmış domatesler aynı yağda kavrularak üzerine yerleştirilir, bir iki kaynadıktan sonra indirilir.


    hepinize afiyet olsun hayirli ramazanlar!

  3. #3
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    Apr 2004
    Yer
    BAKI
    Mesajlar
    5
    Men de oz metbeximizden olan menim bezen hazirladigim Bakili usuluyla "Baliq Levengisi" nin tarifini verim... mmmm choox lezzetli olur.

    Lazim olanlar: 1 eded baliq (muselman baligi) 1 bash sogan, 100qr qoz lepesi, 1 ovuc kishmish, 1 az erik qurusu, duz istiot zovqe gore, goyertiden keshnish ve shuyud (turkce bilmirem nedir)

    Hazirlanmasi: baligi temizleyib yuyuruq, sonra zovqe gore duz ve istiotunu vurub qoyuruq bir az duz canina cheksin. Sogani temizleyib dograyiriq, kere yaginda qizardiriq. Bir az qizaranda ichine kishmishi, dogranmish erik qurusunu ve dogranmish qozunu elave edib bir yerde qovururuq. Hazir ichi baligin ichine doldururuq. Sonra baligin qarnini iyne sapla tikirik ki ichi dagilmasin Vessalam baligimiz firina getmeye hazirdir. Firini 200 derecede qizdirib baligi qoyuruq firina ve ustune 1 az duru yag tokuruk ki yaxshi qizrasin. Qizaranda baligimiz hazirdir. Firindan chixarib qoyuruq bir qaba.Onu servis etmekchun ve uzerine halqa ile dogranmish sogan sepirik ve goyertileri de dograyib uzerine sepirik. Hazir olandan sonra nushi canla Ramazanda iftarinizi acha bilersiz!!!

    P.S. Azerbaycanda balikdan hazirlanan yemekler ve kebablar narsherab ile yeyirler bilmirem Turkiyede bele shey var ya yox? Narsherab nardan hazirlanir. Nar shiresini qati madde emele gelene qeder qaynadirlar.

  4. #4
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    Oct 2006
    Yer
    Adana
    Mesajlar
    8

    ozbeklerden bir pilav

    Malzemeler :
    2 su bardağı pilavlık pirinç
    3 su bardağı su
    Yarım çay bardağı sıvı yağ
    2 çorba kaşığı margarin
    250 gr.kuzu eti
    1 adet soğan
    2 adet havuç
    2 adet domates
    1 su bardağı konserve bezelye
    1 demet maydanoz
    Kekik
    Karabiber
    Tuz


    --------------------------------------------------------------------------------
    Hazırlanışı :
    Pirinçleri iyice yıkayın ve süzün. Tencereye margarini koyup kuşbaşı doğranmış etleri ve küçük küçük kesilmiş soğanı da ilave edin. Etler suyunu bırakıp çekene kadar arasıra karıştırarak kavurun.

    Ardından tavla zarı iriliğinde doğranmış havuçları tencereye koyun. Küp şeklinde doğradığımız domatesleri de ilave edin.


    Son olarak bezelyeleri, bir buçuk su bardağı suyu, tuzu karabiberi ve kekiği ekleyerek, etler yumuşayana kadar pişirin. Tencereyi ateşten almadan 1-2 dakika önce ince kıyılmış maydanozu da ilave edin.

    Ayrı bir tencereye sıvı yağı koyup biraz kızdırın. Suyu iyice süzülen pirinçleri tencereye koyun. Şeffaflaşana dek kavurun. Sonra bir buçuk su bardağı sıcak su ilave edip tuzunu ayarlayın.

    Pilavı 15-20 dakika demleyin ve sonra geniş bir servis tabağına alın. Ortasını havuz gibi açın ve hazırladığınız içi koyun. Servise hazırdır.

  5. #5
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    Jun 2011
    Mesajlar
    6

    Re: AZERI VE TURK YEMEKLERI

    kisii ideali.3yumurta 1,5 st pesox 3xq bal 1st yag 1st dogranmis qoz 1cq soda 3st un.2 hisseye bol bisir kremi 2pacqa yag 2maloko.nus olsun

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  

Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1 ©2011, Crawlability, Inc.