Sayfa 1/2 12 SonSon
16 sonuçtan 1 ile 10 arası

Azerbaycan Metbexi - Plovlar

  1. #1
    Senior Member Aygun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Apr 2004
    Mesajlar
    502

    Azerbaycan Metbexi - Plovlar

    Pilavların genel yapılışı: Azerbaycan mutfağında pilavlar bayramlarda ve diğer özel günlerde tercih edilen yemekler arasındadır. Pilavlar süzme ve çekme ile olur. İyi bir pilav yapmak için ayıklanmış pirinci 7-8saat soğuk suda (suya bir miktar tuz atılır) bekletilir. Büyük bir tencerede su kaynatılır. (Pirincin tuzlu suda pişirilmesini unutulmamalı) Bunun için 1k pirinç için 6 litre su ve 50q tuz konur. Pirinç kaynadıktan sonra suyun üzerinde oluşan köpük alınır. İki parmak arasında pirinci ezerek pişip pişmediği kontrol edilir.Eğer pirincin içi az da olsa eziliyorsa pirincin suyu süzülür. Süzme pilavlar her zaman kazmakla hazırlanır. Kazmaklar çeşitli oluyor. İsteye bağlı olarak yumurta kazmağı, pirinç kazmağı ve yufka kazmağı hazırlanır. (yufka kazmağı için bir adet yufka yeterlidir. Tencerenin dibine serilerek üzerine süzülmüş pilavı dökülür.) Yumurta kazmağını hazırlamak için 2-3 yumurta ayrı bir kapta çırpılır. İçine biraz tuz, istenirse çok az süt ve bir az da pişirdiğimiz pilavdan karıştırılır. Pilavı yapacağımız tencerenin dibine sıvı yağ dökülerek ocağa bırakılır. Isınan yağa hazırladığımız yumurtayı tencerenin tabanını iyice kaplayacak şekilde dökeriz. Yumurta kazmağı çok az pişince süzülmüş pirinç tencereye dökülür ve önceden demlenmiş safranın suyu pilavın üzerine damlatılır. (1q safran 100q suya dökülür kısık ateşte deme bırakılır) Artık pilavın deme bırakılması zamanı gelmiştir.Pilav yarım dem aldıktan sonra tencerenin ağı açılır, pilavın üzerine bir az sıcak sıvı yağ dökülür (miktarı isteye bağlı) ve yeniden deme konur. Pilav hazır hale gelmiştir.Tabaklara pilavı üzeri tümsek şekilde konur. Üzerine de eritilmiş tere yağı damlatılır. Süzme pilav genellikle sos (huruş) la beraber tercih edilir. Her ikisi de ayrı tabaklarda servis yapılır.



    --------------------------------------------------------------------------------


    KAVURMA PİLAV

    İçindekiler: Kişi başına 200g koyun eti, 105g pirinç, 40 g yağ, 2 adet soğan, 20 g kurutulmuş erik, yumurta, 0.1 g safran, tuz ve karabiber .

    Yapılışı: Et 35-40g’lık parçalara doğranır. Tuz ve karabiber koyularak bulyonda pişirilir. Et hazır olduktan sonra kalan bulyon ayrı bir kaba alınır. Etin üzerine yağda kızartılmış soğan, suda yıkanmış kuru erik ilave edilerek üzerine az su koyarak pişirilir. Pirinçten pilav hazırlanır. Sofraya verilirken pilavın yanına kazmak koyulur. Ayrı bir tabakta da kavurma koyularak servis yapılır.

    Afiyet olsun!



    --------------------------------------------------------------------------------


    TURŞU KAVURMA PİLAV

    İçindekiler: Kişi başına 100get, 50g yağ, 1 adet kuru soğan, 30g kurutulmuş erik, 30g kestane(suda pişmiş ve kabuğu ayrılmış halde), 50g kaysı kurusu, 05g havuç tozu(sarı kök), 1g safran(ze’feran), karabiber ve tuz .

    Hazırlanışı: Et kuşbaşı halinden biraz büyük olacak şekilde doğranır. Yağ içinde kavrulur ve üzerine bir az bulyon dökülüp hazır oluncaya kadar pişirilir. Ayrıca tavada yağda soğan kavrulur ve üzerine sarıkök ilave edilir. Erik ve kaysı kuruları yıkanır, kestaneyi hazırlanır. Malzemeler hazır olduktan sonra tencereye önce et dizilir, yağ-soğan, erik, kaysı kurusu ve kestane dökülür. Etten kalan bulyondan bir az ilave edilip kısık ateşte pişirilir Pirinçten pilav pişirilir. Servis yapılırken büyük tabağa pilav konur, hazırlanan turşu kavurma da ayrı bir tabaklarda verilir.

    Afiyet olsun!



    --------------------------------------------------------------------------------


    SEBZE-KAVURMA PİLAV

    İçindekiler: kişi başına 200g et, 150g pirinç, 50g yağ, , 1 adet soğan, 5g abgora, 150g sebze, 0, 1g safran, karabiber ve tuz .

    Hazırlanışı: Sebze-kavurma pilav için kırmızı eti 35-40g’lık parçalara doğranır ve buna tuz, karabiber konarak tavada kavrulur. Sonra buna abgora, yağda kavrulmuş soğan, doğranmış sebze ilave edilerek az miktarda bulyon içinde hazır oluncaya kadar pişirilir. Ayrıca da pirinçten pilav hazırlanır ve pirincin üzerine safran şiresi ilave edilir. Servis yapılırken pirinç tabağa tepecik şeklinde konur üzerine ise yağ dökülür, ayrı bir tabakta ise sebze-kavurma koyulur.

    Afiyet olsun!



    --------------------------------------------------------------------------------


    KÜKÜ PİLAV

    İçindekiler: Kişi başına150g kuru kütüm, 150g pirinç, 40gyağ, 2 adet yumurta, 50g barbunya, 30g taze ekmek, dereotu maydanoz, karabiber ve tuz .

    Hazırlanışı: kütüm balığı pullardan temizlenir, yağda kızartılır. Taze ekmek ezilip ufak hale getirilir. Buna doğranmış sebze, çırpılmış yumurta karıştırılarak. Kızarmış balığın üzerine dökülür ve fırında pişirilir. Barbunya ıslatılır ve suda pişirilir. Pirinçten normal şekilde pilav hazırlanır ve süzülür, sonra barbunya karıştırılarak deme alması için kısık ateşe konur. Hazır olmasına az kalmış pilava yağ ilave edilir. Servis yapılırken barbunyalı pilav tabağa konulur, üzerine de istenilen geometrik şekilde kesilmiş kütüm küküsü konur.

    Afiyet olsun!



    --------------------------------------------------------------------------------


    FİSİNCAN PİLAV

    İçindekiler: Kişi aşına 200g et, 150g pirinç, 50g ceviz, 50g nar, 1 adet soğan, 0, 2g tarçın, 0, 05g safran ve tuz .

    Hazırlanışı: Et parçalara doğranır. Baharatlar karıştırılır ve ısıtılmış tavada yağda kızartılır. Üzerine azacık bulyon, yağda kızartılmış soğan, azilmiş ceviz ve nar taneleri ilave edilip hazır oluncaya kadar pişirilir. Ayrı tencerede pilav hazırlanır. Servis yapılırken pilav tabağa tepecik şeklinde koyulur, fisincan ayrı tabaklarda sofraya verilir.

    Afiyet olsun!



    --------------------------------------------------------------------------------


    MERCİ PİLAV

    İçindekiler: Kişi başına 200g et, 150g pirinç, 50g merci, 40g yağ, 1 adet soğan, 0, 2g tarçın, karabiber ve tuz .

    Hazırlanışı: Merci ayıklanıp yıkanır ve 2-3 saat soğuk suda ıslatılır. Sonra ıslatılmış merci tuzlu suda pişirilir. Pirinç de ayrıca tencerede pişirilir ve üzerine yarı pişmiş merci ilave edilerek hazır oluncaya kadar pişirilir ve süzülerek deme konur. Tencerenin tabanına yufka kazmak için konulur. Bu arada da et doğranır tuzlanıp tavada kızartılır. Üzerine yağ-soğan ve azca bulyon, baharat karıştırılarak hazır oluncaya kadar az suda pişirilir. Servis edilirken merci pilavın üzerine et konur ve üzerine tarçın atılır.

    Afiyet olsun!



    --------------------------------------------------------------------------------


    DEREOTU PİLAV

    İçindekiler: Kişi başına 150g pirinç, 50g yağ, 2 adet yumurta, 30g süt(kuru), 60g dereotu, 200g koyun karaciğeri, 200g koyun eti, 1 adet soğan ve tuz .

    Hazırlanışı: Dereotu yıkanıp küçük doğranır. Pirinç normal şekilde pişirilir ve suyunu süzmeye az kalmış dereotu pirincin içine katılır. Koyun eti parçalara doğranıp kızgın yağın içinde soğanla kavrulur, sonra üzerine çok az bulyon dökülüp kısık ateşte pişirilir. Sonra üzerine tuz, karabiber döküp karıştırılır. Sofraya verilirken dereotu pilavın üzerine kavrulmuş et konur.

    Not: Bazen dereotu pilav ezme ile sofraya verilir. Ezme hazırlamak için koyun karaciğeri yıkanır, tuzlu suda pişirilir. Ayrıca kuyruk kavrulur sonra kuyruk ve karaciğer kıyma makinesinden geçirilir. Üzerine tuz ve karabiber karıştırılarak dereotu pilavla servis yapılır.

    Afiyet olsun!



    --------------------------------------------------------------------------------


    PİLİÇ PİLAV

    İçindekiler: Kişi başına 300g piliç eti, 150g pirinç, 50g yağ, 25g kuru üzüm, 25g kaysı kurusu, 0,1g safran ve tuz.

    Hazırlanışı: Pilicin içi temizlenip yıkanır. Her piliç iki parçaya ayrılır. Sonra bunlar tuzlanır ve tavada yağda kızartılır, aynı zamanda pirinçten pilav hazırlanır, pilavın üzerine safran şiresi katılır ve sıcak yağ dökülür. Ayrı tavada yağda kuru üzüm ve kuru kaysı kavrulur. Sofraya verildiğinde tabağa pilav koyulur, üzerine yağ dökülür, kavrulmuş meyve ile kızartılmış piliç ayrı tabakta verilir.

    Afiyet olsun!



    --------------------------------------------------------------------------------


    KURU ÜZÜM PİLAV

    İçindekiler: Kişi başına 200g pirinç, 50g yağ50g kuru üzüm, 10g buğday unu, 1 adet yumurta ve tuz

    Hazırlanışı: Pirinçten pilav hazırlanır ve ayrı bir tavada kuru üzüm kavrulur. Sofraya verildiğinde pilavın üzerine kavrulmuş kuru üzüm tere yağ eritilip üzerine dökülür, yanına da kazmak koyulur.

    Afiyet olsun!



    --------------------------------------------------------------------------------


    KIRKIR PİLAV

    İçindekiler: Kişi başına 150g koyun eti, 150g pirinç, 40g yağ, 1 adet kuru soğan, 15g erik kurusu(çekirdeksiz), 50g kestane, 15g maydanoz, 0, 2g tarçın, kestane, karabiber ve tuz .

    Hazırlanışı: Pirinçten pilav pişirilir, süzülür ve safran suyu vurulur. Ayrıca kemiğinden ayrılmış koyun eti kuru soğanla beraber kıyma a haline getirilir. Ete karabiber, tuz ve tarçın koyup iyice karıştırılır. Sonra kıymadan küçük köfteler yapılıp tavada yağda kızartılır. Üzerine bir az bulyon, yarı pişmiş kestane, suda yıkanmış kuru erik koyup karıştırılır ve kapağını kapatıp pişirilir. Pişene yakın ince doğranmış maydanoz katılır. Sofraya verilirken tabağa pilav tümsek şeklinde koyulur. Pilavın kenarlarına suyuyla beraber kırkır köfteleri konur.

    Afiyet olsun!



    --------------------------------------------------------------------------------


    SÜTLÜ PİLAV

    İçindekiler: Kişi başına 100g pirinç, 200g süt, 50g kuru üzüm, 50g hurma, safran tuz, yoğurt kaymağı ve şeker .

    Hazırlanışı: Sadece sütle pişirilir. Pirinç sıcak suyla yıkanır. Pirincin iki katı süt koyulur. Pirinç süt kaynadıktan sonra tencereye dökülür, karıştırılır, bir az da tuz atılır. Rengi sarı olana kadar safran dökülür, pirinç pişene yakın içerisine yıkanmış kuru üzüm, hurma, zevke göre şeker dökülür. Yavaş yavaş karıştırılır. Pirincin içi yumuşamış ve suyu çekilmişse diğer pilavlarda olduğu gibi dem alması için kısık ateşe koyulur. Sütlü pilav sofraya verilirken yanında kaymak yada bal verilir.

    Afiyet olsun!

  2. #2
    Moderator
    Üyelik tarihi
    Feb 2007
    Mesajlar
    6.163
    Şüyüd plov: Düyü - 150q, ərinmiş yağ - 50q, yumurta - 2əd., süd 30q, şüyüd - 60q, zəfəran - 0,1q, duz.
    Düyüdən adi qaydada plov hazırlanır və dəmə qoyulduqda narın doğranmış şüyüdlə qarışdırılır. Yumurtanı südlə çalıb omlet bişirir, paxlava şəklində doğranır. Boşqaba plov çəkilib üstünə omlet tiələri qoyulur və yağ tökülür. Bəzən omlet əvəzinə bişirilmiş qoyun əti götürülür.

    Meyvə plov: Düyü - 150q, ərinmiş yağ - 50q, kişmiş - 30q, ərik qurusu - 25q, qaysı - 20q, qara gavalı qurusu - 25q, un 10q, yumurta - 1,6 əd., duz.
    Südlü plov kimi hazırlanır, lakin düyü suda bişirilir. Dəmə yağda bişirilmiş meyvə ilə birlikdə qoyulur. Süfrəyə verildikdə plovun üstünə yağda bişirilmiş meyvə və qazmaq qoyulur, yağ tökülür.


    Toyuq plov: Toyuq əti - 207q, düyü - 100q, baş soğan - 20q, badam ləpəsi - 10q, ərinmiş yağ - 10q, kişmiş - 50q, zirə - 0,1q, zəfəran - 0,1q, istiot - 0,1q, duz.
    Toyuq suda hazır olunca suda bişirilir. Badam və meyvə yağda qovrulur, ayrı yağda qızardılmış soğan və zirə əlavə edilir. Ayrıca bişirlmiş plov boşqaba çəkilir, üstünə meyvə, toyuq ətinin tikəsi, qazmaq qoyulur və yağ tökülür.

    Çığırtma plov: Toyuq əti - 216q, düyü - 150q, ərinmiş yağ - 40q, baş soğan - 40q, yumurta - 1əd., lumu turşusu - 0,05q, zəfəran - 0,1q, duz.
    Emal edilib yuyulmuş cücə 35-40 qramlıq tikələrə doğranır, duzlanır və tavada yağ içində qızardılır. Bəzən cücə suda yarımhazır olana qədər bişirilir. Ona yağda qızardılmış soğan, lumu turşusu, istiot, zəfəran vurulur üzərinə çalınmış yumurta tökülüb qızdırıcı şkafda bişirilir. Süfrəyə verilən zaman boşqaba təpəcik şəklində düyü çəkilir, yanına hazır çığırtma və bir dilim lumu qoyulur, üzərinə yağ tökülür.

    Şaşəndaz plov: Düyü - 150q, ərinmiş yağ - 50q, yumurta - 2 əd., baş soğan - 100q, lumu turşusu - 0,5q, şəkər - 5q, zəfəran - 0,1q, darçın - 0,2q, istiot, duz.
    Soğan yağda qızardılır, lumu duzu və şəkər qatılır. Üstünə çalınmış yumurta əlavə edilib bişirilir. Düyüdən ayrıca plov hazırlanır. Süfrəyə verdikdə plovun üstünə qayğanaq qoyulur, yağ tokülür və darçın səpilir.


    Qiymə plov: Qoyun əti - 221q, düyü - 100q, ərinmiş yağ - 50q, kişmiş - 30q, zoğal axtası - 20q, baş soğan - 40q, şabalıd - 30q, zəfəran - 0,1q, un - 6q, yumurta - 1/8 əd., darçın - 0,2q, istiot - 0,1q, duz.
    Qoyun əti qiyməsi tavada qızardılır, şabalıd təmizlənib xırda doğranır, kişviş və zoğal axtası ilə birlikdə yağda qovrulur və onların hamısı ətə qatılıb hazır olana qıdır bişirilir. Süfrəyə verdikdə ayrıca bişirilmiş plov boşqaba çəkilir, üstünə qazmaq və qiymə qoyulur, yağ tökülür və darçın səpilir.

    Xam- döşəmə plov: Qoyun əti - 217q, düyü - 150q, ərinmiş yağ - 40q, kişmiş - 15q, qaysı - 15q, albuxara - 15q, xurma - 10q, şabalıd - 30q, qabaq - 100q, istiot - 0,1q, duz.
    Quzu ətindən hər paya 2-3 sümüksüz tikə kəsib duz və istiot vurulur. Meyvə və şabalıd yağda bişirilir. Qazanın dibinə yağ töküb qaymaq əvəzinə dilim-dilim doğranmış qabaq, onun üstünə ət tikələri və meyvə-şabalıd qarışığı yerləşdirilir. Ayrıca bişirilmiş düyü onların üzərinə tökülür və zəif od üzərində dəmə qoyulur. Süfrəyə verilən zaman plov boşqaba çəkilir, yanına quzu əti, meyvə-şabalıd və qabaq qoyulur, üstünə yağ tökülür.

    Səbzi-qovurma plov: Qoyun əti - 221q, düyü - 150q, ərinmiş yağ - 50q, baş soğan - 50q, göyərti (kəvər, keşniş, ispanaq, turşəng) -15q, lumu turşusu - 0,1q, və ya abqora - 5q, zəfəran - 0,1q, istiot - 0,1q, duz.
    Yumşaq qoyun əti 35-40 qramlıq tikələrə doğranır, duz və istiot vurulub qızardılır. Ətin üzərinə yağda qızardılmış soğan, abqora, iri doğranmış göyərti əlavə edib bişirilir. Ayrıca bişirilmiş plovun bir hissəsinə zəfəran vurulur. Boşqaba çkilib yanına səbzi-qovurma qoyulur, üzərinə yağ tökülür.

    Ov quşu ilə plov: Ov quşu (qırqovul, kəklik, və ya turac) - 330q, düyü - 120q, ərinmiş yağ - 40q, kişmiş - 30q, zoğal actası - 20q, qaysı - 25q, şabalıd - 50q, zəvərən 0 0,1q, duz.
    Emal edilmiş ov quşu yarımhazır olana qədər bişirilir. Soğan yağda qızardılır, ona kişmiş, xırda doğranmış meyvə qurusu və şabalıd əlavə edilir. Sonra bunlar quşun içərisinə doldurulur. Düyüdən adi qaydada plov bişirilir, içi doldurulmuş duş təmiz tənzifə bükülür və qazanda düyünün altına yerləşdirilib dəmə qoyulur. Süfrəyə verilən zaman boşqaba düyü çəkilib üstünə qiymələnmiş duş əti qoyulur və yağ tökülür. Qiymələnmiş cücə plov da bu üsulla hazırlanır.

    Ali müsəmbə plov: Qoyun əti - 221q, düyü - 150q, ərinmiş yağ - 50q, albuxara - 20q, qara gavalı qurusu - 40q, baş soğan - 50q, darçın - 0,2q, zəfəran - 0,1, mixək - 0,05q, istiot - 0,1q, duz.
    Qoyun əti paylıq tikələrə doğranıb yağda qızardılır, az miqdarda bulyon, yağda qızardılmış soğan, qara gavalı, albuxara və ədviyyat qatılıb öz buğunda bişirilir. Ayrıca bişirilmiş plov boşqaba çəkilir, üstünə öz şirəsi ilə birlikdə hazır ət qoyulur, yağ tökülür və darçın səpilir.

    Şirin plov: Düyü - 150q, ərinmiş yağ - 50q, kişmiş - 30q, ərik qurusu (qaysı) - 30q, şəkər - 30q, qara gavalı qurusu - 30q, buğda unu - 10q, yumurta - 1/6 əd., duz.
    Meyvələr yağda şəkər etmək qovrulur. Düyüdən yarımhazır vəziyyətdə plov bişirilir, meyvə ilə qarışdırılıb dəmə qoyulur. Süfrəyə verdikdə təpəcik şəklində boşqaba çəkilir üstünə qazmaq və qara gavalı qurusu qoyulur.

    Lobya-çilov plov: Qoyun əti - 221q, ərinmiş yağ - 50q, ağ lobya - 50q, düyü - 100q, kişmiş - 40q, baş soğan - 40q, zəfəran - 0,1q, darçın - 0,2q, istiot - 0,1q, duz.
    Hər paya 2-3 tikə ət götürülür, duz, istiot vurulub soğanla qızardılır, zəfəran şirəsi və bulyon əlavə edilib hazır olunca bişirilir. Lobya və düyü ayralıqda bişirilir və süzülərək qarışdırılıb dəmə qoyulur. Kişmiş yağ içində ayrıca bişirilir. Süfrəyə verildikdə boşqaba düyü ilə lobya çəkilir, üstünə kişmiş, qazmaq qoyulur, yağ tökülür və darçın səpilir. Ət ayrıca verilir.

    Fisincan plov: Qoyun əti - 220q, və ya toyuq əti - 21q, düyü - 150q ərinmiş yağ - 50q, qo ləpəsi - 50q, nar - 50q, və ya narşərab - 15q, lumu turşusu - 2q, və yaxud abqora - 15q, baş soğan - 20q, darçın - 0,2q, zəfəran - 0,1q, istiot - 0,1q, duz.
    Toyuq əti tikələrə doğranır, duz və istiot vurulub qarışdırılır. Suda ərinmiş lumu duzu və ya abqora qara çığın tavada qaynadılıb doyülmüş qozun üstünə tökülür. Hazırlanmış toyüğa yağda qızardılmış soğan, qoz ləpəsi, azacıq bulyon, nar dənələri, darçın vurulub hazır olunca bişirilir.
    Fisincanı ətdən hazırladıqda qoyun əti qiyməsindən küftəcilər yumurlanır, yağ-su qarışığında bişirilir və toyuq ətindən fisincanda olduğu kimi hazır vəziyyətə gətirilir. düyüdən ayrıca plov hazırlanır. Süfrəyə verdikdə boşqaba təpəcik şəklində düyü çəkilir, yanına fisincan və bir tikə qazmaq qoyub üstünə yağ tökülür.

    Südlü plov: Hisə verilmiş kütüm - 182q, düyü - 100q, ərinmiş yağ - 40q, süd - 250q, buğda unu - 20q, kişmiş - 50q, ərik qurusu - 50q, xurma - 25q, şəkər - 20q, yumurta - 1/10əd., zəfəran -0,1q, duz.
    Düyü süddə yarımhazır olana qədər bişirilir, şəkər, yağ və zəfəran vurulub 1 saat saxlanılır. Sonra düyü kəfkirlə asılır, dibinə un, yumurta və sudlan hazırlanmış nazik lavaş salınan qazanın içinə tökülüb 30-40 dəqiqə dəmə qoyulur. Kişmiş, ərik qurusu və xurma yağda bişirilir. Süfrəyə verdikdə boşqaba düyü çəkilir, yanına qazmaq vəilmiş meyvə qoyulur. Plovun yanında ayrıca buğda bişirilmiş kütüm balığı verilir.

    Kükü plov: Hisə verilmiş kütüm - 180q, düyü - 100q, ərinmiş yağ - 50q, yumrta 1 əd., təə bulka - 40q, istiot - 0,1q, duz.
    Kütüm küküsü hazırlanır. Düyü və lobya ayrılıqda bişirilir, qarışdırılır, yağ vurulub dəmə qoyulur. Süfrəyə verdikdə boşqaba lobyalı plov çəkilir, yanına ayrıca paxlava şəklində doğranmış kütüm küküsü qoyulur.

    Qiymə-çığırtma plov: Qoyun əti - 165q, düyü - 150q, ərinmiş yağ - 50q, baş soğan - 30q, yumurta - 2 əd., zəfəran - 0,1q, istiot - 0,5q, duz.
    Qoyun ətindən hazırlanmış qiymə yağda qızardılır, ayrıca yağda qızardılmış soğan qatılır, üstünə çalınmış yumurta vurulub qızdırığı şkafda bişirilir. Düyüdən ayrıca plov hazırlanır. Süfrəyə verildikdə boşqaba plov çəkilir, üstünə qiymə-çığırtma qoyulub yağ tökülür
    [
    Ya da
    [

  3. #3
    Senior Member
    Üyelik tarihi
    Apr 2007
    Mesajlar
    391
    Maşallah, yazmadığınız plov növü resepti qalmamış mence Amma yene de fikirleşerem. Belke men de yazmağa tapdım hansısa plov növünü....
    Yeri gelmişken, en çox sevdiyim yemeklerden biri de plovdur....

  4. #4
    Senior Member
    Üyelik tarihi
    Mar 2007
    Yer
    Danmark
    Mesajlar
    789
    Kavurma pilav yapicam yakinda tarif ler icin saolun..

  5. #5
    Senior Member
    Üyelik tarihi
    Apr 2007
    Mesajlar
    391
    Alıntı Kerkuk-Kizi Nickli Üyeden Alıntı
    Kavurma pilav yapicam yakinda tarif ler icin saolun..
    Bajı, mene de gönder, yaxşı????? yoxsa küserem, xeberin olsun. Amma etsiz. Bu aralar vaxtım yoxdur yemek bişirmeye

  6. #6
    Senior Member
    Üyelik tarihi
    Mar 2007
    Yer
    Danmark
    Mesajlar
    789
    Alıntı Manolita Nickli Üyeden Alıntı
    Alıntı Kerkuk-Kizi Nickli Üyeden Alıntı
    Kavurma pilav yapicam yakinda tarif ler icin saolun..
    Bajı, mene de gönder, yaxşı????? yoxsa küserem, xeberin olsun. Amma etsiz. Bu aralar vaxtım yoxdur yemek bişirmeye
    Olar resmini cekip gonderirem baci

    neycin yemek bisirebilmisen baci..?

  7. #7
    Senior Member
    Üyelik tarihi
    Apr 2007
    Mesajlar
    391
    [quote=Kerkuk-Kizi]
    Alıntı Manolita Nickli Üyeden Alıntı
    Alıntı "Kerkuk-Kizi":3s4i88p7 Nickli Üyeden Alıntı
    Kavurma pilav yapicam yakinda tarif ler icin saolun..
    Bajı, mene de gönder, yaxşı????? yoxsa küserem, xeberin olsun. Amma etsiz. Bu aralar vaxtım yoxdur yemek bişirmeye
    Olar resmini cekip gonderirem baci

    neycin yemek bisirebilmisen baci..? [/quote:3s4i88p7]

    Evvelceden teşekkürler....Amma bax ha, öz bişirdiyinin resmi olsun.....
    Çünki bir neçe gündür eve gec gele bilirem.yemek bişirmek üçün de gec olur artıq. Saat 19 dan sonra yemek bişirsem, ve hazir olandan sonra yesem saatlar lap gec olar yemek üçün.... kökelerem axı...

  8. #8
    Senior Member
    Üyelik tarihi
    Mar 2007
    Yer
    Danmark
    Mesajlar
    789
    olar abla...

    ayagin falan agiriyordur simdi senin.. dinlenmen gerek bence..

  9. #9
    Senior Member
    Üyelik tarihi
    Apr 2007
    Mesajlar
    391
    Alıntı Kerkuk-Kizi Nickli Üyeden Alıntı
    olar abla...

    ayagin falan agiriyordur simdi senin.. dinlenmen gerek bence..
    Ay menim qeşeng bajım.....Hardan bildin?

  10. #10
    Senior Member
    Üyelik tarihi
    May 2007
    Yer
    Sensizliğin sokağından...
    Mesajlar
    657
    ay bajilar bunlari men worde yaziram evlenince sevgilime gostercem pisirebilecek goresen Manolita kokelde 3 gunluk dunyadi (kokelme ha zarafat edirem )

Sayfa 1/2 12 SonSon

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  

Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1 ©2011, Crawlability, Inc.