Şokoladı və kərə yağını kiçik bir tavaya töküb vam odda əridin. Sonra tavanı ocaqdan götürüb soyumasını gözləyin.

Tərkibi:

- 2 ədəd yumurta;

- 1 stəkan şəkər tozu;

- 2 qaşıq qatıq;

- 150 qram kərə yağı;

- yarım stəkan çəkilmiş qoz ləpəsi;

- 80 qram südlü şokolad;

- 1,5 stəkan un;

- 1 paket qabartma tozu.

Üzəri üçün şokolad

sousunun hazırlanması

Şokoladı və kərə yağını kiçik bir tavaya töküb vam odda əridin. Sonra tavanı ocaqdan götürüb soyumasını gözləyin.

Keksin hazırlanması:

Qazanda şəkər tozu ilə yumurtanı mikser vasitəsilə möhkəm qarışdırın. Qatığı əlavə edib yenidən qarışdırın. Üzərinə unu və qabartma tozunu və qoz ləpəsini töküb qarışdırmaqda davam edin.

Soba nimçəsini, yaxud keks qəlibini yağlayıb qarışığı içərisinə tökün və əvvəlcədən 180 dərəcə qızdırılmış sobada təxminən 25 dəqiqə bişirin.

Keks bişdikdən sonra sobadan çıxarın, tam soyumasını gözləmədən üzərinə şokolad sousunu əlavə edib süfrəyə verin.

Zaman