baliq küftesi nece olar tesevür elemirem tecrübeden kecirim gerek
Lazım olan ərzaqlar:
Balıq – 200 q
Noxud – 20 q
Düyü – 15 q
Alça – 10 q
Kartof – 150 q
Baş soğan – 20 q
Zeferan – 0,05 q
İstiot, duz
Hazırlanma qaydası:
Nere ve ya uzunburun balığın eti baş soğanla etçeken maşından keçirilir. Qiymeye düyü, duz ve istiot qatılıb qarışdırılır. Qiymeden her paya 1-2 eded küfte hazırlanır, içerisine 2 eded alça qurusu qoyub yumrulanır. Balığın yeyilmeyen hissesinden hazırlanmış bulyon süzülür, evvelceden isladılmış noxud yarım hazır olunca bişirilir. Sonra ardıcıllıqla balıq etinden hazırlanmış küfteler, kartof, xırda doğranmış soğan elave edilir, zeferan şiresi vurulub hazır olunca bişirilir.
Dünyɑ üç grup insɑndɑn oluşur, sonuçlɑrı ortɑyɑ çıkɑrɑn küçük bir bɑşɑrılı grup, olup biteni seyreden oldukçɑ büyük bir diğer grup ve nelerin olup bittiğini bilmeyen muɑzzɑm bir kɑlɑbɑlık.
Bɑşɑrılı olmɑk isteyen her insɑn için iki kritik bilgi vɑrdır. Gücünü bilmek! Hɑddini Bilmek! Aslɑn oluncɑ kɑrɑnın krɑlı olduğunu bilmek gücünü bilmektir ɑmɑ suyɑ girip timsɑhɑ kɑfɑ tutmɑmɑsı gerektiğini görmek ise hɑddini bilmektir.
baliq küftesi nece olar tesevür elemirem tecrübeden kecirim gerek
Yaşamaq istəyirsənsə, hərəkət et. Süküt ölümdür
birinci defedir eshidirem
Her sheyi bilmek vacib deyil, Vacib olan heddinizi bilmekdir!
milli küftəmizin yerini verə bilməz,baliğ supunun tami gələr məncə..Baliği ancaq qizardasan vəssəlam..
Ölmək dəhşət deyil, dəhşət yaşamaqdır
Yer imleri