-
Plov Bişirərkən...
*Plovu bişirməzdən əvvəl düyünü ilıq suda saxlayın.
*Plov bişirəcəyiniz düyünü bişirərkən düyüləri çox qovurmayın, vitamini itə bilər.
*Plovun dən-dən qalması üçün qazanın içinə 3-4 damcı limon suyu tökün.
*Qovurma əsnasında duzunu atsanız, düyülərin qırılmasının qarşısını alarsınız.
*Plovu bişirərkən temperaturu yüksəkdən başlayıb, yavaş-yavaş azaltsanız, plovunuz daha ləzzətli olar.
*Plovun suyunu əlavə etdikdən sonra qapağı bağlı şəkildə bişirin.
*Bişirərkən plovu qarışdırmayın. Düyülərin içindəki nişasta ortaya çıxa və plovunuzun dən-dən olmasına mane olacaq.
*Əgər plovun suyu qurtarmışdırsa, müəyyən ölçü daxilində isti su əlavə edin.
*Plovun altını söndürdükdən sonra üstünü örtüb, qapağını kip bağlamaqla ən azı 10 dəqiqə dəmə qoyun.
*Qalan plovu saxlamaq üçün üzərinə çini qab çevirərək, qapağı örtün.
*Plovun bişməsinə yaxın bir az holland pendiri və bir az da yağ əlavə etsəniz, daha ləzzətli olar.
Yetkileriniz
- Konu Acma Yetkiniz Yok
- Cevap Yazma Yetkiniz Yok
- Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
- Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
-
Forum Kuralları
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1 ©2011, Crawlability, Inc.
Yer imleri