sağ ol Aygün, ölürem balıq yemeklerinden ötrü
Tərkibi:
1,6 kq balıq (sezan, suf, xəşəm balığı), 1 kq kartof, 200 qr alça, 300 qr keşniş, 300 qr yağ, 100 qr narşərab, duz və istiot zövqə görə.
Hazırlanma qaydası:
Balıq təmizlənir, 100 – 120 qr – lıq tikələrə bölünür və yağda qızılı rəng alana qədər qızardılır. Kartof təmizlənir, uzununa 4 – 5 hissəyə bölünür və güclü odda yağ ilə qızardılır. Qazanın dibinə kartof layı düzülür, kartofun üzərinə bir lay balıq, balığın üzərinə isə keşniş və alça düzülür. Sonra bu bir də təkrar olunur. Beləliklə bir laydan qazanda 2 lay, cəmisi 6 lay olur (2 lay kartof, 2 lay balıq, 2 lay keşniş və alça). Düzülmüş layların üzərinə 1 stəkan qaynar su tökülür və 20 – 25 dəqiqə bağlı qabda bişirilir. Süfrəyə narşərab ilə verilir.
sağ ol Aygün, ölürem balıq yemeklerinden ötrü
Fidan sene ellerimle baliq bisirmex istirem qabul edersen
EİTHER YOU APOLOGİSE OR I WİLL NEVER SPEAK TO YOU AGAİN....!!!!!!
Yer imleri