3 sonuçtan 1 ile 3 arası

İmam Həsən ( ə ) həyatı haqqında

  1. #1
    Azeri.net Sevdalısı
    Üyelik tarihi
    May 2009
    Mesajlar
    3.585

    İmam Həsən ( ə ) həyatı haqqında


    İmam Hesen ( ə ) heyati barede qisa melumat Əli ( ə ) ve Peygemberin (s.a.v ) əziz qizi xanim Zəhra ( s.ə ) ilə evlenmesinin ilk meyvesi, şielerin ikinci İmami Hezret Hesen Mücteba ( ə ) hicretin üçüncü ili ramazan ayinin on beşinde Medine şeherinde dünyaya gelmişdir. İmam Hesen (ə ) oz ceddinin dövrünü çox görmemişdi. Çünki İmam Hesen (ə ) texminen yeddi yaşinda olarken Peygember ( s.a.v ) dünyadan köçmüşdü. Peygemberden ( s.a.v ) sonra texminen otuz il atasi Əli ( ə ) ile birge olmuşdur.

    Atasinin şehadetinden sonra ( hicretin qirxinci ilinden ) on il müddetine qeder müselmanlara İmamliq ( başçiliq ) etmiş ve hicretin ellinci ilinde Müaviyenin hiylesi ile qirx sekkiz yaşinda zeherlenmiş ve şehadete qovuşmuşdur. Müqeddes mezari Medine şeherindeki Beqi qebiristanligindadir.
    Ikinci İmam elm, təqva, zahidlik ve ibadetle yanaşi, eyni zamanda öz dövrünün sexavetli şexsi, mezlumlarin kömekçisi miskinlere kömek eden bir şexs kimi de taninmişdir. O, Hezretin vücudu derdli üreklerin, fagir ve imkansizlarin penahi, ehtiyaci olanlarin ümid yeri idi. Bele ki, bir kasib bele onun evinden geri qayitmamişdir. Qelbi sinmiş her hansi bir şexs derdini ona açib söyleseydi, İmam ( ə ) onun derdine mütleq bir melhem qoyardi. Hesen ibn Əli ( ə ) bir çox exlaqi deyerler ve insani feziletlere malik idi. O, alicenab, sebirli, vüqarli, metin, sexavetli ve camaatin hörmet beslediyi bir şexsiyyet idi.
    Allah ona ve onun yolundan gedenlere rehmet elesin...Amin.
    [

  2. #2
    Senior Member
    Üyelik tarihi
    Mar 2010
    Mesajlar
    1.376

    Re: İmam Həsən ( ə ) həyatı haqqında

    shekildeki kimdi bes goresen?

    Ölmək dəhşət deyil, dəhşət yaşamaqdır

  3. #3
    Azeri.net Sevdalısı
    Üyelik tarihi
    May 2009
    Mesajlar
    3.585

    Re: İmam Həsən ( ə ) həyatı haqqında

    İmam Hesen
    [

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  

Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1 ©2011, Crawlability, Inc.