Vaxt: Çərşənbə axşamı Fev 09, 2010 3:07 am

News News of Azeri.Net

Site map of Azeri.Net » Forum : Azeri.Net

Ana Dilimizdə Müzakirə Məkanı

Ana dedim...

ANA
Mikayıl Müşviq

Ana dedim, ürəyimdə yanar odlar saçıldı,
Ana dedim, bir ürpəriş hasil oldu canımda.
Ana dedim, qarşımda bir gözəl səhnə açıldı,
Ana dedim, fəqət onu görməz oldum yanımda.

Ana, Ana !.. Bu kəlmənin vurğunuyam əzəldən,
Onu gözəl anlatamaz düşündüyüm satırlar.
Ana olmaz bizə hər bir “yavrum” deyən gözəldən,
Çünki onun xilqətində ayrıca bir füsun var.

Başqa aləm yaşamadım böylə gözal biçimdə,
Onu kimsə gözəlliyin cilvəsində yaratmış.
Ana, ana... çiçəkli bir fidandır ki, içimdə, ...
Read more : Ana dedim... | Görüntüləmə : 340 | Cavablar : 8 | Forum : Ədəbiyyat

Ne düşünürsüz?

Kişiler bir olmur atam balası
Qorxağı var,igidi var,
Amma her kişinin ölenden sonra
Qebri üstde ağlamağa
Bir qara paltarlı gözel qadına ümidi var.

Sen ölende kim olacaq gozlerini bağlayan ?
Qardaşmı olacaq,yadmı olacaq ?
Bu dünyada belke sene en çox ağlayan,
En çox ağlatdığın qadın olacaq ?!

Göz yaşlari yuduqca baş daşını,
Qebrinde qurcalanıb,deyeceksen:ilahi
İller boyu ağlatdığım bu qadın
Goren nece saxlayibdı bu qeder göz yaşını ?!

Birce kere ne saçını oxşamışam,
Ne gözünü silmişem. ...
Read more : Ne düşünürsüz? | Görüntüləmə : 276 | Cavablar : 12 | Forum : Ədəbiyyat

Hz.MUSANI DİŞLƏYƏN QARIŞQA!

Hz. Musa ə.s., kəndbəkənd, şəhərbəşəhər gəzib insanlara Allahın dinini öyrədərkən, bir gün yolu Allahın, cəza olaraq bütün camaatını yandırdığı bir kəndə düşdü və:
"Ey Rəbbim" dedi. "Bu kənddə yaşayanlar arasında uşaqlar, günahsız kəslər və heyvanlar da vardı. Yalnız günahkarları cəzalandıra biləcək ikən, belə etməyib bütün kəndi cəzalandırmısan. Sən hər şeyi doğru bildiyin kimi edənsən və sənin işlərinə də bizim ağləməz ərməz, buna olan inancım tamdır. Lakin mən maraqlandım; günahkarlarla birlikdə günahsız insanları nə üçün yandırdın?" ...
Read more : Hz.MUSANI DİŞLƏYƏN QARIŞQA! | Görüntüləmə : 199 | Cavablar : 5 | Forum : Mənəviyyat

HƏR ŞEYDƏN ŞİKAYƏT EDƏN QIZ!!!

Hər şeydən şikayət edən bir qız var idi. Həyatın dözülməz olduğunu düşünürdü. Mübarizə aparmaqdan yorulmuşdu. Bir problem qurtarmamış başqası ilı üzləşirdi. Atası qızının bu vəziyyətini görüb ona dərs verməyi qərara aldı. Qızın atası aşpaz idi. Bir gün qızını mətbəxə apardı. üç qab götürüb ocağın üzərinə qoydu.Su ilə doldurduqdan sonra altını yandırdı. Su qaynamağa başlayanda birinə yerkökü, o birinə yumurta, üçüncüsünə isə qəhvə tumları qoydu. Qızına bir kəlimə də demədən gözləməyə başladı. Qızı heç bir şey ...
Read more : HƏR ŞEYDƏN ŞİKAYƏT EDƏN QIZ!!! | Görüntüləmə : 162 | Cavablar : 9 | Forum : Mənəviyyat

HİSSLƏRİNİZƏ QAPILMAYIN!!

Böyük bir hava limanının gözləmə salonunda, gənc bir qız yola düşmək üçün təyarəni gözləyirdi. Təyyarənin yola düşməsinə çox qaldığından , vaxtını keçirmək üçün bir kitab və bir paket peçenye aldı. İstirahət etmək və kitabını oxumaq üçün, VIP salonunda bir oturacağa əyləşdi. Peçenye paketinin dayandığı masanın yanındakı oturacağa bir adam oturdu. Jurnalını açıb oxumağa başladı
Gənc qız, ilk peçenyesini götürdü. Adam da peçenyedən bir dənə götürdü. Qız çox narahat hiss etdi özünü və:
"Necədə ədəbsizdir
Havamda ...
Read more : HİSSLƏRİNİZƏ QAPILMAYIN!! | Görüntüləmə : 280 | Cavablar : 11 | Forum : Psixologiya

SECDEDEN necə ləzzət alınır

1. Secde anında, eski günahları hatırlayıp özür dilediğinde kabul edileceğine inanmak.
2. Secde anında 1400 küsür öncesine giderek Peygamberin arkasında namaz kılıyormuş gibi hissederek.
3. Secde anında, ALLAH'tan şöyle bir ses işiterek;
"Nasıl namaz kıldığına bakıyorum!"
4. Secde eylemini namaz dışında da yaparak. şükür secdesi gibi.
5. özellikle de gece kalkarak.
6. Sahabelerin ve bir, iki nesil sonrakilerin secde anlayışlarını dikkate alarak.
7. Secde anında ağlamaya çalışarak.
8. Secde anında ölümü düşünmeye çalışarak.
9. Kafamızı ...
Read more : SECDEDEN necə ləzzət alınır | Görüntüləmə : 72 | Cavablar : 0 | Forum : Mənəviyyat

Eşqin gözü kordur... !!!

Bir zamanlar bütün duyğular bir yerə yığılıb gizlənpaç oynayırlarmış.Yəni Düşüncəsizlik, Xoşbəxtlik,Üzgünlük, Eşq-də burda imiş. Nəysə danışırlarki kim birinci axtaracaq? Düşüncəsizlik heç düşünmədən Deyir mən. Nəysə duşuncəsizlik saymağa başlayır. 98,99,100 açir. Hamı gizlənmişdi.Xoşbəxtlik suyun içinə girmişdi. Üzgünlük ağaca çıxmısdı, Eşq özünə yer tapa bilmirdi. Artıq gec olduğunu görüb özünu tikanlığa atir. Nəysə Düşüncəsizlik gözünü acır, Mutluluq mutluluqdan suyun icinden cıxır tapılır, Uzgünlük o qeder üzülür ki, ağacda dayana bilmir tapılır. Sıra gəlir Eşq-ə. Neyse çox axtarırlar ...
Read more : Eşqin gözü kordur... !!! | Görüntüləmə : 369 | Cavablar : 15 | Forum : Məhəbbət - Sevgi - Eşq

İbrətamiz hekayə

Keçmişdə bir qaniçən, istilaçı hökmdar vardı. Işi-peşəsi müharibə eləmək, ölkələri viran qoymaq, çapıb-talayıb qənimət yığmaq, xəzinəsini qızıl-gümüşlə doldurmaq idi. Bu xəzinənin qəribə bir sirri vardı. Qapısı ancaq çöldən açılırdı. Açarın biri hökmdarda, o birisi isə xəzinədə idi. Qapı gərək ehtiyatla açılaydı. Örtüldüsə onu içəridən açmaq mümkün deyildi. Padşah bir gün yenə böyük qənimətlə səfərdən qayıtmışdı. Xəzinədəki daş-qaşa, qızıl-gümüşə, zəngin sərvətə tamaşa eləmək üçün xəzinəyə yollandı. Sirli qapı hökmdarı məşğul eləməyə başladı: “Görəsən nə səbəbə qapı ...
Read more : İbrətamiz hekayə | Görüntüləmə : 131 | Cavablar : 4 | Forum : Çayxana

Sənsizəm....

Sənsizəm....Ürəyim titrək şama bənzəyir.Darıxıram...Darıxıram məni xoşbəxt edən gözlərin üçün.Darıxıram gülüşün səsin üçün.Darıxdırır məni yoxluğun.Həyatda sevgi dunyasında yaşamağı,sevib-sevilməyi səndən öyrəndim.səninlə həyatımızın ən gözəl günlərini yaşadıq.Sevginin şirinliyini daddıq sonu acı olsada.Həmişə oturduğumuz yerdə oturub nə xəyallar qurduğumuzu yada salıram.Heç o xəyallar da mənim olmadı.Keçdiyimiz yollardan keçirəm.Sanki yollarda sənin yolunu gözləyir.Hərdən keçən gunlərimizi yada salıb ozumə təsəlli verirəm.Sevgin,həyatımda buraxdığın izlər,məni dünyanın ən xoşbəxti edən o anlar mənimlə qaldı...
:cry:
Read more : Sənsizəm.... | Görüntüləmə : 101 | Cavablar : 1 | Forum : Məhəbbət - Sevgi - Eşq

Yaxşılıq et..

Brayn oz maşını ilə gedirdi. Birdən yolun kənarında hamının diqqətindən yayınmış bir maşın gördü. Maşında çaşqınlıq içində olan bir xanım var idi. Brayn maşınından düşdü və xanıma yaxınlaşdı. Qadın üzündəki təbəssümə baxmayaraq çox qoxurdu. O maşında olan müddətdə heç kim ona yaınlaşmamışdı.
“Mən sizə kömək edərəm, xanım. Mənim adım Brayn Andersondur. Mənim maşının istidi, keçin orda əyləşin.”
O, hiss etdi ki, maşının təkərləri partlayıb və qadın bunu bərpa etmək gücündə deyil. Brayn işə başladı, təkəri ...
Read more : Yaxşılıq et.. | Görüntüləmə : 210 | Cavablar : 5 | Forum : Mənəviyyat

Giriş  •  Qeydiyyat

Statistikalar

Cəmi 78977 mesaj • Cəmi 9793 mövzu • Cəmi 21398 üzv