2 sonuçtan 1 ile 2 arası

İbretli hekayeler

  1. #1
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    Apr 2008
    Mesajlar
    2

    İbretli hekayeler

    Bir Kartalin Hikayesi
    Bir zamanlar buyuk bir dagda kartallar yuva yaparmis. Bir kartalda dort tane yumurtasi ile bu dagda yasarmis.
    Bir gun bir deprem olmus ve yumurtalardan bir tanesi dagdan yuvarlana yuvarlana , vadide yer alan bir ciftlige kadar dusmus. Bu ciftlik bir tavuk ciftligiymis.
    Ciftlikteki tavuklar bu degisik ve normalden buyuk yumurtayi sahiplenmeye karar vermisler. Yasli bir tavuk bu yumurtayi ve icinden cikacak yavruyu korumasi altina almis.
    Bir gun kucuk kartal dogmus. Cevresinde tavuklari gormus ve kendisini bir tavuk zannetmis. Butun tavuklar da ona bir tavuk gibi davranmislar.
    Ailesini de cok seviyormus. Icinden bazen ben kimim? Cunku bunlara benzemiyorum diyormus ama O bir tavukmus ve bunu boyle bilmeliymis...
    Bir gun ciftlikte oyun oynarlarken yukari baktiginda bir gurup kartalin ozgurce uctuklarini gormus. "Aman Allah’im, ne kadar guzel ucuyorlar. Bende onlar gibi ucmayi cok isterdim" demis. Tavuklar, bu dusunceye hep birlikte gulmusler." Sen bir tavuksun ve tavuklar ucamazlar demisler.
    Kucuk kartal, artik daha fazla gokyuzune bakiyor ve ucan kartallar gibi ucmak ozgur olmak istiyormus. Ne zaman bu dusuncesini arkadaslarina acsa, ailesine soylese, hep su cevabi aliyormus. " Sen bir tavuksun. Birak bu hayalleri...."
    Zamanla kucuk kartalda bu dusunceyi kabul etmis. Hayal kurmaktan vazgecmis ve hayatini bir tavuk olarak yasamaya karar vermis. Ve hayatinin sonu geldigindede bir tavuk olarak olmus...
    MESAJ: Ne oldugunu dusunursen o olursun. Eger hayatinin herhangi bir zamanin da,kartal olma hayalini kurarsan hayallerini takip et... Tavuklarin sozlerini degil... [/b]

  2. #2
    Moderator
    Üyelik tarihi
    Dec 2006
    Mesajlar
    2.721
    gözəl yazıdır,
    insanın motivasiyası, fərdi təşəbbüsündən çox şey asılıdır

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  

Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1 ©2011, Crawlability, Inc.