Sayfa 1/2 12 SonSon
14 sonuçtan 1 ile 10 arası

LOSTa baxanlar bura

  1. #1
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    Aug 2007
    Yer
    Baku
    Mesajlar
    2

    LOSTa baxanlar bura

    LOST haqqinda fikirlerinizi ve ferziyyelerinizi burda bolushun

  2. #2
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    Aug 2007
    Yer
    Baku
    Mesajlar
    2
    Bu film 2004-de cekilmeye bashlayib.Dunyada en cox tamashaci toplayan filmlerden belke de birincisidir.Bu filmi ferqlendiren eseas cehetlerden birincisi filmin unikal sujet xetti var ve her seriya tamashacilari heyecanda saxlayir.

  3. #3
    Azeri.net Sevdalısı
    Üyelik tarihi
    Jan 2007
    Mesajlar
    2.201
    Lost benimde beyeniyle takip ettiğim bir dizidir.bende 3 sezon dvd si var ama sadece 1. sezonu izleyebildim bitecek diye korkuyorum .ıssız bir adaya düşmüş bir uçaktaki 48 karakterin hayat hikayesini anlatıyor.gerçekten çok ilğinç bir okadarda sürükleyici bir dizi herkeze tavsiye ederim.

  4. #4
    Azeri.net Sevdalısı
    Üyelik tarihi
    Jan 2007
    Mesajlar
    2.201







  5. #5
    Azeri.net Sevdalısı
    Üyelik tarihi
    Jan 2007
    Mesajlar
    2.201





  6. #6
    Azeri.net Sevdalısı
    Üyelik tarihi
    Jan 2007
    Mesajlar
    2.201


    Kısa sürede ciddi bir hayran kitlesi edinen Lost televizyon dizisi, bir zamanlar The Twilight Zone ve Twin Peaks'in geçmişte başardığını, günümüzde gerçekleştiriyor. İzleyiciyi tam kalbinden vurarak... Son zamanların zirve yapan korku, gerilim ve fantastik gibi film türlerini popüler bir formatta harmanlayan dizi, sinema izleyicisi ile yakın bir ilişki kurarak başarının formülünü yakalamış gözüküyor. Üçüncü sezon bitti, ama fanatik lost izleyicisi dördünce sezon için geri sayıma başladı bile...

    Lost'u diğer dizilerden farklı kılan sinema ile kurduğu bu kadar sıkı fıkı ilişkinin ötesinde, kendisinin sinemasal bir deneyim olma çabası. Her bölümün kısa bir film havasında tasarlanmış formatı var. Herbirinin damakta bıraktığı tad bir TV şovunun ötesinde sinemasal bir deneyim... Peki nasıl başarıyor bunu? Sinemanın hangi ögelerini kullanarak bizi cezbediyor? İşte neler ve nasıllar. Lost'un gizemli ve sinematik dünyasına hoşgeldiniz...


    Hikayesini Nasıl Anlatıyor?



    Lost her oyuncusuna başı ve sonu olan bir hayat hikayesi vererek, her oyuncu üzerinden kısa filmler yaratıyor. Dizilerin devamlılığını da bu hayat hikayelerinin eksik kalan parçalarını bir sonraki bölümlerde göstererek sağlıyor. Bu kısa filmlerin, ana kahramanı tek bir karakter olurken, yan karakterler de hikayeyi besleyen dinamikler halinde işliyor. Sanki daha önceden yazılmış uzun bir senaryo bölümlere ayrılmış gibi duruyor.



    Sinemanın hikaye anlatımında sıkça başvurduğu geri dönüş estetiği (flashback), Lost'un olmazsa olmazı. Dizinin fantastik atmosferine bu geri dönüşler ile masalsı bir hava kazandırılıyor. Her karakterin gerçek yaşam hikayesi adadan anlatılan masallar gibi. Karakterler de aynı çizgisel ilerleyen bir filmde olduğu gibi yeni bir bölümde yeni bir boyut kazanıyor. Böylece sinemada olduğu gibi sırası ile gelişen olaylar, karakteri daha da yakından tanımamıza yarıyorlar... Genel olarak söyleyebiliriz ki, Lost, klasik sinema anlatımının çizgisel gücünden faydalanırken, sadece basit bir paralel kurgu manevrası ile kendisine istediği gücü kazandırıyor. İşte Lost farkı...

    Bol Kepçe Paranormallik

    Lost günümüz popüler fantastik sinemasının ve gerilim sinemasının beslendiği sinemasal ögelerden çok boyutlu bir şekilde beslenerek ilginç bir kolaj sunuyor. Eminim bazılarımız Walt karakterinin ormanda farklı karakterlere belirdiği andaki halini, Japon gerilim sinemasının bolca kullandığı birdenbire beliriveren ürkütücü hayalet çocuk motifini andırdığını farketmiştir.



    Adadaki "diğerleri" tarafından kaçırılan Walt'un, sudan çıkmış, tehlikeli bir hayaleti andıran hali ile dizideki Shannon karakterinin ölümüne sebep olması Japon Ringu serisinin göründüğü kişiyi öldüren çocuk hayaleti ile büyük bir paralellik taşıyor. Son zamanların çok tutan parapsikoloji kullanımının dizideki her karakter açısından farklı sonuçları olması filmi daha bir zengin yapıyor.

    Çıkışı olmayan ada ise tüm bu karakterlerin bilinçaltlarını yansıtan bir ayna görevini görüyor adeta. Yüzleşemedikleri korkular, işledikleri suçlar, kendileri ile yaşadıkları hesaplaşmalar ada içinde açığa çıkıyor. Üstelik gerilimin kendisinden ustaca faydalanan yapısı ve gizemi sürekli bölümden bölüme taşıma mahareti ile iyi ve heyecanlı bir gerilim filminden eksik kalır yok Lost'un.

    Ayrıca, popüler izleyiciyi hafife almayıp gerilimin boyutlarını olabildiğince yükseltiyor. İç içe geçmiş olaylar, karakterler, hikayeler ve hatta mucizeler büyüleyici bir adanın haritasını işliyor. Lost'un yeni bölümleri için gün sayan izleyicilerin olması şaşılır birşey değil gerçekten.




    Gerilim türünün ustaca kullanımının yanında, fantastik sinemanın en büyük dayanağı olan mitolojinin en ince kullanımları da bu dizide... Mitolojinin en büyük kahramanlarından birisi olan "canavar" imgesi, ıssız adaya düşen kahramanlarımızı daha ilk gününde karşılıyor. Kahramanlara bazen saldıran, bazen de hayatlarını bağışlayan figür olarak ilginç bir şekilde adanın anlaşılamayan, çözümlenemeyen ilahi gücü gibi.

    Bazı iddialara göre bu canavar Yunan mitolojisinde Cerberus adlı yaratığı temsil ediyor. Cerberus, Hades'ten (Yunan mitolojisindeki yerin altı olarak bilinen yer) çıkışı engellemekle görevli bir yaratık... Lost'taki canavarın Cerberus olup olmadığı henüz çözümlenemişse de, bu canavarın adanın güvenlik sistemi olduğu Lost kahramanlarından birisi tarafından açıklanıyor.




    Kahramanlarımızın hayaletler görmesini ve geçmişleri ile hesaplaşmalarını sağlayanın da bu canavar olması, canavarın insanların kaderlerine yol veren bir araç olarak mitolojik boyutunu diziye sağlam temellerle yerleştiriyor. Lost son dönemlerde popüler olmuş Harry Potter, Yüzüklerin Efendisi, Karayip Korsanları gibi serilerin sırtlarını yasladıkları mitolojiye korkusuzca dalıyor ve sonuç en az bu filmlerle kadar ilgi çekmeyi başaran bir tv dizisi...

    Yoksa Bir Bilim Kurgu mu?

    Paranormal olaylar, mitolojik referanslar derken Lost'un hızının kesildiğini sanmayın. Lost'un bir boyutu da bilim kurgu türüne yakınlığı. Adanın hem utopik, hem de bunun tam karşıtı distopik ve kaotik havası, bu diziyi yazanlara şapka çıkartmayı zorunlu kılıyor.



    Daha önce adada bilimsel deneyler yapmak için gelmiş olan Dharma ekibinden geriye kalan eski bilgisayarlar, yeraltı çalışma istasyonları, bu deneylerle ilgili videoya çekilmiş görüntüler, 50'li yılların B filmler olarak nitelendirilen düşük bütçeli bilim kurgu filmlerinin havasının andırıyor. Geçmişten kalmasına rağmen, oldukça komplike ve ileri boyuttaki teknolojik yapı, eski James Bond filmlerindeki Rus yapımı teknolojik donanımlarına da oldukça benziyor.

    Bir yandan "Diğerleri" olarak nitelendirilen ada halkı, tüm bu teknolojik yapıya hakim, ama aynı zamanda ada içinde mutlu mesut yaşayan utopik bir komün olarak temsil ediliyorlar. Öte yandan yine görüyoruz ki, aynı teknolojik sistemin her an kaotik bir hal alma tehlikesi mümkün, ya da insanları gözetlemek ve kontrol etmek için kolaylıkla manipüle edilebilir.

  7. #7
    Member
    Üyelik tarihi
    Jul 2007
    Yer
    kale arkası AKINCILAR tribününden
    Mesajlar
    65
    lost bende izlemek istedim fakat dvd formatındaki bölümleri alt yazılı bulamadım türkçe versiyonunu
    biz bu şehri tribünde sevdik

    övünmek gibi olmasın BİZORDUSPORLUYUZ

  8. #8
    Azeri.net Sevdalısı
    Üyelik tarihi
    Jan 2007
    Mesajlar
    2.201
    Alıntı ordusporlu Nickli Üyeden Alıntı
    lost bende izlemek istedim fakat dvd formatındaki bölümleri alt yazılı bulamadım türkçe versiyonunu
    Dil seçenegi var aslında.onu yaptırtada biliyorsun.eger istanbulda arkadaşın felan varsa orda türkçe altyazılı dvd formatlarıda var. bence birde o seçenegi dene

  9. #9
    Member
    Üyelik tarihi
    Jul 2007
    Yer
    kale arkası AKINCILAR tribününden
    Mesajlar
    65
    benim istedigim türkçe versiyonu ama ögrendimki türkçe versiyon yok türkçe alt yazılı var filmimi takip edecegiz alt yaızda ne yazdıgını takip edecegiz

    bilgin için teşekkürler
    biz bu şehri tribünde sevdik

    övünmek gibi olmasın BİZORDUSPORLUYUZ

  10. #10
    Azeri.net Sevdalısı
    Üyelik tarihi
    Jan 2007
    Mesajlar
    2.201
    Türkçe versiyon tabiki yok .ama türkçe altyazılı takip hiç zor olmuyor yok öyle hazırcılık gülü seven dikenine katlanır sen bir kaç bölümü seyret bak altyazılıda ne kadar güzel oldugunu göreceksin

Sayfa 1/2 12 SonSon

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  

Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1 ©2011, Crawlability, Inc.