İnternet Explorer 9 son sürümü cok farkli özellikleri ile windows vista ve windows 7 kullanicilarina sunuldu.
Internet Explorer 9'un özellikleri
Daha güzel bir web arama...
İnternet Explorer 9 her zaman hızlı

Internet Explorer 9'la daha hızlı ve daha verimli bir göz atma deneyimi yaşayın
Donanım ivmeli metin, görüntü ve grafik

[


Internet Explorer 9'un yeni grafik özellikleri ve iyileştirilen performansı derinlikli ve zengin deneyimler için zemin hazırlar. Donanım ivmeli metin, görüntü ve grafik, web sitelerinizin bilgisayarınızda yüklü programlara benzer bir performans göstereceği anlamına gelir. Yüksek tanımlı görüntüler akıcı, grafikler net ve kısa yanıt süreli, renkler gerçek ve web siteleri hiç olmadığı kadar etkileşimli olur. Yeni Chakra JavaScript altyapısı gibi alt sistem geliştirmeleriyle, web siteleri ve uygulamalar daha hızlı yüklenir ve yanıt süreleri daha kısa olur. Internet Explorer 9'u Windows 7'nin sunduğu güçlü grafik özellikleriyle birleştirin ve Windows'da bugüne kadar karşılaştığınız en iyi web deneyimini yaşayın. Onu iş başında görün: [
Daha hızlı yüklenir, daha hızlı başlar

Internet Explorer 9'un kısa ve düzenli yüklemesi önceki sürümlerden daha hızlı tamamlanır. Sizden daha az karar vermeniz istenir, sayfaların yüklenmesi daha kısa sürer ve güncelleştirmeleri ayrıca yüklemeniz gerekmez. Bir kez yüklenince, göz atmaya başlamak için hazırsınız demektir.


Web sitelerinize odaklı

Internet Explorer 9, web'i ön plana çıkaracak şekilde tasarlanmıştır

Yeni tarayıcı çerçevesi tüm web sitelerinin parlamasını sağlar.

En sık kullandığınız öğeler temel alınarak tasarlandığından, Internet Explorer 9'daki gezinme denetimleri basitleştirilmiştir. Geri düğmesi daha büyüktür, adres çubuğuyla arama kutusu yeni adres çubuğunda bir araya getirilmiştir ve Internet Explorer'ın önceki sürümlerinden çeşitli menüler tek bir menüde birleştirilmiştir. Sonuç? Yalnızca bugün Internet'te göz atma deneyiminiz açısından önem taşıyan öğeleri görürsünüz.

Basitleştirildiği gibi iyileştirilmiş de olan kullanıcı arabirimi siteleri öne çıkarır. Web sitelerinin özellikleri tarayıcının her yanına yansıtıldığından, ziyaret ettiğiniz her siteye daha derinlemesine girmeniz sağlanır.

Onu iş başında görün: [



Windows 7 ile sorunsuz çalışma

Internet Explorer 9, size Windows'da en iyi web deneyimini sağlamak için Windows 7 çalıştıran bilgisayarlarla sorunsuz tümleştirilir.

Yaslama
aslama özelliği aynı anda iki web sitesini görüntülemeyi kolaylaştırır

İster farklı web sitelerindeki restoranların menülerini karşılaştırın, ister e-postayla uğraşırken bir video izleyin, isterseniz bir yolculuğun güzergahını okurken haritaya bakıyor olun, bir görevi yerine getirmek için çoğunlukla birden çok web sayfasına veya pencereye bakmanız gerekir.
[
Yaslama, ekranınızda aynı anda iki siteyi veya sayfayı görüntülemenin hızlı ve eğlenceli bir yoludur. Sitelerin yan yana gösterilmesi için her birini ekranınızın karşıt kenarlarına sürüklemeniz yeterlidir. Pencereyi yerine yaslarken sitelerin içeriği sürekli olarak işlendiğinden ve video kareleri olduğu gibi kaldığından, akıcı bir deneyim sağlanır. Ayrıca, sekmeleri mi yoksa pencereleri mi kullanacağınızı düşünerek zaman harcamanız gerekmeden bir kerede daha fazla içerik görüntüleyebilirsiniz.
Atlama Listeleri

Atlama Listeleri sık kullandığınız siteleri erişmenizi kolaylaştırır

Internet Explorer'ı açmak zorunda kalmadan sık kullandığınız web sitelerine ulaşmanın hızlı ve kolay bir yolu olan Atlama Listeleri, sizi doğrudan her gün kullandığınız web sitelerine götürür.

Internet Explorer 9 Atlama Listesi'ni açmak için, görev çubuğunda Internet Explorer simgesini sağ tıklatın. Sık ziyaret ettiğiniz siteleri göreceksiniz. Burada InPrivate Gözatma'yı başlatmak, yeni sekme açmak ve pencereyi kapatmak için de hızlı erişim olanağı sağlanır. Görev çubuğuna sabitlediğiniz her web sitesinin de bir Atlama Listesi vardır. Her birinde nelerin görüntülendiği web sitesine bağlı olarak değişir, ancak hepsinde InPrivate Gözatma, site açma, sitenin sabitlemesini kaldırma ve pencere kapatma seçenekleri bulunur.
Küçük resim önizleme denetimleri

Görev çubuğuna sabitlenmiş olan bazı web sitelerinin görev çubuğundan erişilebilen denetimleri vardır. Görev çubuğuna sabitlenmiş bir web sitesi simgesinin üzerine gelin; küçük resim önizlemesinin altında söz konusu web sitesinin küçük resim önizleme denetimlerini göreceksiniz.
Simge yer paylaşımları

Sabitlenen bazı sitelerin ayrıca, web sitesi hakkında bilgi sağlayan simge yer paylaşımları da vardır. Örneğin yeni iletilerin sayısı görev çubuğundaki simgede gösterilir. Bu şekilde web sitesine gitmenize gerek kalmadan siteyle ilgili bilgileriniz güncel kalır.



Internet Explorer 9 Tek Kutu

Tek Kutu'yla sörf veya arama yapın

Hem bir web sitesine gitmek hem de arama başlatmak istediğinizde, Internet Explorer 9'da tek bir konumu kullanırsınız: Tek Kutu.
Sörf yapma ve arama yapma—hepsi aynı yerde

Tek Kutu'yla, web'de sörf veya arama yapmak çocuk oyuncağıdır. Web adresini yazmaya başlayın; Otomatik Tamamlama web sitelerinize hızla ulaşmanıza yardımcı olmak için ne aradığınızı tahmin eder. Arama işlevselliği Tek Kutu ile tümleştirildiğinden web adresinin tamamını anımsamak zorunda da değilsiniz; “haber” veya “müzik” gibi bildik terimleri yazdığınızda sevdiğiniz sitelere anında ulaşabilirsiniz.

Web'de bir şey bulmaya mı çalışıyorsunuz? Tek Kutu'dan arama yapmak, aradıklarınızı bulmak için size hızlı bir yol sağlar. Kullandığınız arama sağlayıcılarına bağlı olarak, sözcükleri yazdığınızda açılan listede arama önerileri, arama sonuçları (görsel arama sonuçlarıyla birlikte) ve başlık eşleşmeleri veya diğer ilgili öneriler gösterilir. Daha fazla sözcük yazmak zorunda kalmadan aramayı çalıştırmak için önerilerden birini tıklatın. Ayrıca, doğrudan açılır listenin en altında arama sağlayıcıları ekleyebilir veya kullanmak istediğiniz sağlayıcıyı değiştirebilirsiniz.
Gizliliğiniz

Tek Kutu'ya girdiğiniz bilgilerin gizliliği, Internet Explorer'ın vaatlerinin önemli bir parçasıdır. Arama sağlayıcılarıyla bilgi paylaşılıp paylaşılmayacağı ve hangi bilgilerin paylaşılacağı sizin denetiminizdedir. Adres çubuğu açılan listesinden, arama önerilerini açabilir veya kapatabilirsiniz. Arama önerilerini açmayı seçerseniz, yazdığınız metin yazmayı bitirip Enter tuşuna basmanızdan sonra değil, siz yazarken arama sağlayıcısına gönderilir.




Internet Explorer 9 Sabitlenmiş Siteler

Sabitlenmiş Siteler özelliğiyle sık kullandığınız sitelere daha hızlı ulaşın.

Sabitlenmiş Siteler özelliğiyle, sık kullandığınız sitelere önce Internet Explorer'ı açmak zorunda kalmadan doğrudan Windows görev çubuğundan ulaşabilirsiniz.

Sitenin sabitlenmesi birkaç saniye sürer: Tek Kutu içindeki web adresinin solundaki simgeyi, web sitesinin sekmesini veya Yeni Sekme sayfasında web sitesinin işaretini tıklatın ve görev çubuğuna sürükleyin. Hepsi bu kadar. Site sabitlendiğinde, Internet Explorer'dan ayrı olarak kendi küçük resmiyle gösterilir. Artık tek bir tıklatmayla sık kullandığınız web sitesine ulaşırsınız.

Görev çubuğuna sabitlediğiniz her web sitesinin de bir Atlama Listesi vardır. Bazılarının ayrıca, küçük resim önizlemesinin altında görebileceğiniz, bir videoyu oynatma veya duraklatma gibi küçük resim önizleme denetimleri vardır. Sabitlediğiniz bazı sitelerin, sitenin durumuyla ilgili, gelen kutunuzdaki yeni iletilerin sayısı gibi bilgiler sağlayan simge yer paylaşımları vardır.

Siteyi sabitlediğinizde, deneyimin merkezinde tarayıcı değil site bulunur. Sabitlenmiş bir site görev çubuğundan başlatıldığında, tarayıcı çerçevesi ve gezinti denetimleri sitenin simgesi ve birincil rengiyle tümleştirilir; bu şekilde görüntülediğiniz siteye uyarlanmış bir deneyim sağlanır.

Ayrıca sabitlediğiniz her site için ek giriş sayfası sekmeleri ekleyebilirsiniz. Böylece sabitlenmiş bir siteyi açtığınızda bir seferde birçok web sayfasını ya da web sitesini açabilirsiniz. Sabitlenmiş bir siteye ek olarak birden fazla giriş sayfası sekmesi eklemek için, giriş sayfası sekmesi olarak eklemek istediğiniz web sayfasına veya web sitesine gidin, Geri düğmesinin solunda bulunan sabitlenmiş web sitesinin simgesini sağ tıklatın ve Giriş sayfası olarak ekle'yi tıklatın.

Onu iş başında görün: [



Internet Explorer 9 SmartScreen Filtre

SmartScreen Filtresi çevrimiçi tehditlerden korunmanıza yardımcı olur

Internet Explorer 9, artan web ve sosyal mühendislik tehditlerinden korunmanıza yardımcı olacak şekilde tasarlandı. Bankanızdan geliyor gibi görünen bir e-postada bağlantı, sosyal ağ sitelerinden gelen sahte bildirimler, popüler içerik için arama sonuçları veya kötü amaçlı reklamlar gibi bir çok yöntem sayabiliriz — birileri mutlaka dener. SmartScreen Filtresi ile, bu tür saldırılardan birine hedef olursanız daha iyi korunduğunuzu bilerek daha güvenli göz atabilirsiniz.

SmartScreen Filtresi, bir dizi gelişmiş araçla bu tehditlerle mücadele etmeye yardımcı olur:



Kimlik avından koruma—kullanıcı adları, parolalar ve fatura verileri gibi kişisel bilgileri almayı amaçlayan ve sahte web sitelerinden gelen tehditleri elemeye yöneliktir.

Uygulama Saygınlığı—iyi bilinen dosyalara yönelik tüm gereksiz uyarıları kaldırmak ve çok tehlikeli yüklemelere yönelik ciddi uyarıları göstermek içindir.


Kötü amaçlı yazılımlardan koruma—zarar verebilecek yazılımların bilgisayarınıza sızmasını önlemeye yardımcı olur.

Kötü amaçlı bir web sitesi algılanırsa, Internet Explorer 9 uygun olduğunda sitenin tamamını engeller. Ayrıca, meşru web sitelerinde barındırılan kötü amaçlı yazılım ve kimlik avı uygulamalarına "engelleme işlemi" de uygulayabilir ve sitenin kalan bölümünü etkilemeden kötü amaçlı sayfaları engeller.

Smartscreen Filtresi ayrıca, yüklenen kötü amaçlı dosyalardan korunmanızı sağlamak için Yükleme Yöneticisi ile de çalışır. Yüklenen tehlikeli olabilecek dosyalar hemen engellenir. Yükleme Yöneticisi daha sonra daha tehlikeli olan programları belirler, böylece yüklenen dosyayı silme, çalıştırma veya kaydetme konusunda bilinçli bir karar verebilirsiniz.

SmartScreen Filtresi'ni açmanızı öneririz. İstediğiniz zaman kapatabilirsiniz. Ayrıca, kötü amaçlı olduğundan şüphelenilen siteleri raporlayarak web'in herkes için daha iyi bir ortam olmasına yardımcı olabilirsiniz.


Internet Explorer 9 Bildirim Çubuğu

Bildirim Çubuğu yolunuzu kesmeden size bilgi sağlar

Internet Explorer 9'daki bildirimler daha akıcı ve daha hızlı göz atma sağlar. Beklenmedik anlarda karşınıza çıkan ve yolunuzu kesen açılan iletişim kutuları yerine, tüm bildirim iletileri tarayıcı çerçevesinin en altındaki Bildirim Çubuğu'nda bir araya getirilir. Bildirimler, devam etmeden önce sizi işlem yapmaya zorlayarak göz atma etkinliğinizi kesintiye uğratmaz. İsterseniz onları yoksayabilir ve istediğiniz zaman üzerlerinde işlem yapabilirsiniz. Üstelik, Bildirim Çubuğu'nda görüntülenen iletilerin, hata bildirimlerinin ve uyarıların daha bilgilendirici, anlaşılması daha kolay ve en önemlisi işlem yapması daha kolay bir hale geldiğini göreceksiniz.



Internet Explorer 9 Yeni Sekme sayfası

Yeni Sekme sayfasıyla sık kullandığınız siteleri yönetin

Internet Explorer 9 en sevdiğiniz web sitelerini yüzeye çıkarır ve tek tıklatmayla ulaşılabilir hale getirir. Tarayıcıya girdiğinizde, Yeni Sekme sayfası göz atarken bir sonraki hareketinize karar vermeniz için yardımcı olacak anlamlı öneriler ve bilgiler sağlayarak göz atmaya hemen başlamanıza yardımcı olur.

Siteleri daha kolay tanımanıza katkıda bulunmak için Yeni Sekme sayfasında her sitenin simgesi ve birincil rengi kullanılır; aralarından seçim yapacağınız çok fazla site olduğunda bunlar site yardımcı olur. Ayrıca, bir site göstergesi bu sitenin sık ziyaret ettiklerinizden biri olup olmadığını gösterir. En sık ziyaret ettiğiniz site en üstte olmak üzere sık kullandığınız sitelerin listesi gösterilir. Zaman içinde sık kullandığınız sitelerle ilgili zevkinizde değişiklik olması da sorun yaratmaz; bunları kapatarak kaldırılmasını sağlayabilirsiniz.

Yeni Sekme sayfasında ayrıca kapatılmış sekmeleri yeniden açabilir, son tarayıcı oturumunuzu yeniden açabilir veya InPrivate Gözatma'yı başlatabilirsiniz.InPrivate oturumlar Yeni Sekme sayfasındaki sayfa ziyaretlerini izlemez. Ayrıca, sık kullandığınız web sitelerine çabuk erişmek için siteleri Yeni Sekme sitesinden görev çubuğuna sabitleyebilirsiniz.


Geliştirilmiş sekmeler

Internet Explorer 9'la, web gezintisi ve çok görevli çalışma hiç olmadığı kadar kolay.

Varsayılan olarak, sekmeler adres çubuğunun sağında gösterilir. Sekmelerin adres çubuğunun altında kendilerine ait satırda görünmesi için, Yeni sekme düğmesinin sağındaki boş alanda sağ tıklatın ve ardından Sekmeleri Adres çubuğunun altında göster'i tıklatın.
Ayrılmış sekmeler

Ayrılmış sekmeler ve Yaslama özelliği aynı anda iki web sitesini görüntülemeyi kolaylaştırır

Ayrılmış sekmeler birden çok siteyle hızlı ve sezgisel etkileşim sağlar. Aynı Windows 7'de görev çubuğu simgelerini yeniden yerleştirebildiğiniz gibi Internet Explorer 9'un içinde de sekmeleri yeniden yerleştirebilirsiniz veya herhangi bir sekmeyi masaüstünüze sürükleyerek bunun yeni bir tarayıcı penceresinde açılmasını sağlayabilirsiniz. Üzerinde çalıştığınız görev için aynı anda birden çok web sayfasını görüntülemeniz gerekiyorsa, Ayrılmış sekmeleri Yaslama özelliğiyle birlikte kullanın. Bu, ekranınızda birden çok web sayfasını yan yana görüntülemek için çok iyi bir yöntemdir.

Sık kullanıldığınız sitelere kolay erişim sağlayın. Sekmeyi sürükleyin ve doğrudan görev çubuğuna veya Başlat çubuğuna sabitleyin. Veya sekmeyi Sık Kullanılanlar çubuğuna sürükleyin. Hangisini seçerseniz seçin, sık kullandığınız siteler parmaklarınızın ucunda olacak.
Renk kodlamalı sekmeler

Renk kodlamalı sekmeler düzeninizi korumanızı kolaylaştırır

Aynı anda çok sayıda sekmenin açık olması, özellikle geri dönüp açmış olduğunuz web sitelerini bulmaya çalıştığınızda bunaltıcı ve zaman alıcı olabilir. Internet Explorer 9'la, birbiriyle ilişkili sekmeler renklerle kodlanır ve birden çok web sayfasına göz atarken düzenli çalışmanız kolaylaştırılır.

Hangi sekmelerin ilişkili olduğunu bir bakışta görebilirsiniz. Başka bir sekmenin içinden yeni sekme açtığınızda, yeni sekme ilkinin yanına yerleştirilir ve renk kodlaması ile eşleştirilir. Grubun parçası olan bir sekme kapatıldığında da, ilişkisiz bir sayfayla karşılaşmamanız için söz konusu gruptan başka bir sekme görüntülenir.

Bir sekmeyi veya sekme grubunun tamamını kapatmak ya da gruptan bir sekmeyi kaldırmak isterseniz, sekmeyi veya sekme grubunu sağ tıklatın ve yapmak istediğiniz işlemi seçin. Ayrıca, burada sekmelerini birini veya tümünü yenileyebilir, yinelenen sekme yapabilir, yeni sekme açabilir, son kapatılan sekmeyi yeniden açabilir veya yakın zamanda kapatılmış tüm sekmelerin listesini görüntüleyebilir ve birini ya da tümünü yeniden açabilirsiniz.





Explorer 9 Eklenti Performansı Danışmanı

Eklenti Performansı Danışmanı'yla kesintiye uğramadan göz atın

Eklenti Performansı Danışmanı, yüklediğiniz eklentileri denetlemeye yardımcı olarak Internet Explorer 9'un hızlı başlamasını ve hızını korumasını sağlamak için tasarlanmıştır.

Eklenti Performansı Danışmanı tarayıcınızı yavaşlatabilecek eklentileri tanımlayarak ve doğrudan bildirim alanından size eklentiyi devre dışı bırakmak veya sorunu çözmek için gereken bilgileri sağlayarak çalışır. Her eklentinin yükleme süresi gösterilir, böylece her birinin göz atma deneyiminizi nasıl etkilediğini görebilirsiniz. Değerli bulduğunuz eklentileri kullanma ve daha az gerekli veya fazla yavaş olanları devre dışı bırakma kararını vermek için yeterli bilgiye sahip olursunuz. Bunların tümü size daha hızlı ve daha verimli bir göz atma deneyimi sağlar.





Uyumluluk Görünümü

Kimi zaman, ziyaret ettiğiniz web sitesi düzgün görünmeyebilir. Düzensiz, karmakarışık menüler, resimler ve metin kutuları olarak gösterilir. Ne olmuş olabilir? Olası açıklamalardan biri: Site Internet Explorer'ın önceki bir sürümü için tasarlanmıştır. Ne yapmalı? Uyumluluk Görünümü düğmesini tıklatmayı deneyin.

Uyumluluk Görünümü düğmesi

Uyumluluk Görünümü'nde, web siteleri Internet Explorer 8'de açılmış gibi görüntülenirler ve bu yöntem çoğunlukla görüntü sorunlarını çözer. Bunu bir kez yaptıktan sonra, sitede bu düğmeyi bir daha tıklatmanız gerekmez; siteyi bir sonraki ziyaretinizde Internet Explorer 9 otomatik olarak Uyumluluk Görünümü'nde gösterilir. (Bu siteye Internet Explorer 9'la göz atmaya dönmek isterseniz, Uyumluluk Modu düğmesini yeniden tıklatmanız yeterli olur.)


Explorer 9 Siteler arası komut dosyası filtresi

Siteler arası komut dosyası filtresiyle çevrimiçi tehditlere karşı korunun

Siteler arası komut dosyası saldırıları başlıca çevrimiçi tehditlerden biridir. Bu saldırılar, ziyaret ettiğiniz web sitelerindeki güvenlik açıklarından yararlanmayı hedefler. Bunlar nasıl çalışır? Meşru web sitelerini tuş vuruşlarınızı yakalayabilecek ve oturum açma bilgilerinizle parolanızı kaydedebilecek kötü amaçlı içerikle uzlaştırırlar. Oturum açma bilgileriniz ve parolanız yakalanırsa, kişisel bilgilerinizin gizliliği aşılabilir.

Internet Explorer 9, bu tür saldırıları algılayabilecek bir siteler arası komut dosyası (XSS) filtresi içerir. Güvenlik açıkları bulunursa, Internet Explorer zararlı komut dosyalarını devre dışı bırakır. Korunmanıza yardımcı olmak için siteler arası komut dosyası filtresi varsayılan olarak açıktır.



Explorer 9 Etki alanı vurgulama

Etki alanı vurgulama özelliğiyle doğru web adresini belirlemek kolay bir işlemdir

Yanıltıcı web sitelerinden kaçınmanın yollarından biri, ziyaret etmeye niyetlendiğiniz web sitesinin adresini bilmektir. Etki alanı vurgulama özelliğiyle, Internet Explorer 9 adres çubuğunda etki alanı adını vurgulayarak doğru web adresini bir bakışta görmenizi sağlar ve ziyaret ettiğiniz siteleri belirlemenizi kolaylaştırır. Bu özellik, yanlış adreslerle sizi kandırmaya çalışan yanıltıcı web sitelerine karşı sizi uyarır ve kişisel bilgilerinizin gizliliğinin aşılması olasılığını azaltmaya yardımcı olabilir.



Internet Explorer 9'un özellikleri Yükleme Yöneticisi

Yükleme Yöneticisi'yle yüklemelerinizin düzenini koruyun

Internet Explorer 9'un karşıdan yüklediğiniz dosyalara erişmeniz, bunları izlemeniz ve bunlarla etkileşim kurmanız için tümleşik bir yolu vardır: Yükleme Yöneticisi. Bu, yüklemelerinizin durumunu görüntülemenize olanak tanıyan, bunların zarar verme olasılığı olup olmadığı konusunda bilgi sağlayan, yüklenen dosyalar üzerinde eksiksiz güvenlik denetimleri sunan ve yüklemelerinizin son konumunu gösteren tek bir programdır.

Yükleme Yöneticisi, Windows yükleme klasörüyle tümleştirilmiştir. Bu, dosya yüklemeleriyle etkileşim kurmanın kolay bir yoludur; aynı diğer dosyalarla yapabileceğiniz gibi yüklemeleri sıralayabilir, yazdırabilir veya başka bir konuma gönderebilirsiniz. Ayrıca, dosyaları çalıştırmak veya açmaktan yüklemeleri duraklatmak veya iptal etmeğe kadar her yönden yüklemeleri denetlemek için Yükleme Yöneticisi'ni kullanabilirsiniz. Hatta isterseniz Yükleme Yöneticisi'nden yüklemeleri silebilirsiniz.

Yükleme Yöneticisi ayrıca sizi karşıdan yüklenen kötü amaçlı dosyalardan korumaya yardımcı olmak için Smartscreen Filtresiyle de çalışır. Karşıdan yüklenen tehlikeli olabilecek dosyalar hemen engellenir. Yükleme Yöneticisi daha sonra daha tehlikeli olan programları belirler, böylece karşıdan yüklenen dosyayı silme, çalıştırma veya kaydetme konusunda bilinçli bir karar verebilirsiniz.

İster küçük bir dosyayı ister birkaç büyük dosyayı karşıdan yüklüyor olun, kesintiye uğramadan göz atmaya devam edebilirsiniz. Bir yükleme kesintiye uğrarsa, Internet Explorer 9'u bir sonraki başlatışınızda karşıdan yükleme işlemini hemen sürdürebilirsiniz. Bu nedenle, ağ bağlantısı sorunuyla karşılaşır veya bilgisayarınızı kapatmak zorunda kalırsanız, tam bıraktığınız yerden devam edebilirsiniz.


InPrivate

InPrivate Gözatma ile bilgileriniz size özel kalsın

Kimi zaman bilgisayarınızda web'e göz atma etkinliğinizle ilgili bir iz bırakmak istemezsiniz. İster paylaşılan bir bilgisayarda hediye için alışveriş yapıyor isterseniz Internet café'de bir hesabı gözden geçiriyor olun, göz atma veya arama geçmişinizle ilgili başkalarının görebileceği bir kanıt bırakmak istemezsiniz.

InPrivate Gözatma, göz atma geçmişinizin, geçici Internet dosyalarının, form verilerinin, tanımlama bilgilerinin ve kullanıcı adlarıyla parolaların tarayıcı tarafından alıkonmasını önlemeye yardımcı olur. InPrivate Gözatma özelliğini Güvenlik menüsünden, Ctrl+Shift+P tuşlarına basarak veya Yeni Sekme sayfasından başlatabilirsiniz. Internet Explorer, ziyaret ettiğiniz web sayfaları veya yaptığınız aramalar hakkında hiçbir bilgi saklamayan yeni bir tarayıcı oturumu başlatır. Tarayıcı penceresini kapattığınızda, InPrivate Gözatma oturumunuz sona erdirilir.



Internet Explorer Sekme yalıtımı ve kurtarma

Internet Explorer 9'la kesintiye uğramadan göz atın

Internet Explorer 9'u kullanırken bir web sitesiyle bağlantınızı kaybederseniz, tüm göz atma oturumunuz kaybolmaz. Sekme yalıtımı, Otomatik Çökme Kurtarması ve Kilitlenme Kurtarma gibi güvenilirlik özellikleri kesintisiz göz atmaya devam etmenizi sağlar.
Kesintiye uğramadan göz atın

Web sitesi kilitlenmeleri tek tek sekmelerle yalıtılır, tarayıcı pencerelerinin tamamını etkilemez. Bir sekmedeki site kilitlenirse, göz atma oturumunuzun kalan bölümü kesintiye uğramaz. Rahatsız edilmeden göz atmaya devam edersiniz. Sorun tanımlandıktan sonra, Internet Explorer 9 sekmeyi otomatik olarak kurtarır. Bir veya birden çok sekmeniz beklenmedik bir şekilde kapanır veya kilitlenirse, bunlar otomatik olarak yeniden yüklenir ve kilitlenme öncesi bulunduğunuz siteye dönersiniz. Internet Explorer 9 takılma durumundan kurtarma için de yeni destek içerdiğinden, erişmeye çalıştığınız web sitesi yanıt vermediğinde veya herhangi bir nedenle zaman aşımına uğradığında bu size bildirilir.
Net iletiler

Internet Explorer 9 sorun çıktığında sizinle iletişim kurar. Bildirim Çubuğu ile tümleştirilmiş sekme iletileri veya takılmadan kurtarma iletileri sorunu net olarak ortaya koyar, böylelikle sorunu çözmek için gerekirse ne yapmanız gerektiğini daha iyi anlayabilirsiniz.



Internet Explorer 9 İzlenme Koruması

İzlenme Koruması Listeleriyle hangi sitelerin bilgilerinizi alabileceğini ve sizi çevrimiçi olarak izleyebileceğini seçin

İzlenme Koruması web'e gözatarken gizliliğinizin denetimini elinizde tutmanıza yardımcı olur.

Ziyaret ettiğiniz web sitelerinde gördüğünüz içeriğin, resimlerin, reklamların ve analitiklerin bir bölümü, dışarıdan veya üçüncü taraf web sitelerinden sağlanır. Bu içerik hem sizin için hem de sevdiğiniz web siteleri için değerli olabilir, ancak bu üçüncü taraf web sitelerinin çeşitli siteler arasındaki davranışınızı izleyebilme olasılığı vardır. İzlenme Koruması, söz konusu üçüncü taraf web sitelerinin göz atma etkinliğinizi izlemek için kullanabilecekleri bilgilerle ilgili olarak size ek bir denetim düzeyi ve seçenek sağlar.

İzlenme Koruması Listeleriyle hangi üçüncü taraf sitelerinin bilgilerinizi alabileceğini ve sizi çevrimiçi olarak izleyebileceğini seçebilirsiniz. Liste ekleyerek, web sitelerinden gelecek olan ve gizliliğinizi etkileyebilecek içeriği engelleyebilirsiniz. İzlenme Koruması Listesi eklediğinizde, Internet Explorer veri taleplerini listedeki web siteleriyle sınırlayarak bilgilerinizin gönderilmesini önleyecektir. Eklediğiniz her liste için, bu ayar yalnızca listeleri aldığınız sayfalarda değil, gezdiğiniz tüm sayfalarda ve web sitelerinde geçerli olur. Ayrıca her yeni gözatma oturumu başlattığınızda, bu engelleme siz kapatıncaya kadar açık kalır.


Gencer Seri 2011 Copyright ©
[