2 sonuçtan 1 ile 2 arası

İşte THY'nin Barca uçağı!

  1. #1
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    Jan 2010
    Mesajlar
    9

    İşte THY'nin Barca uçağı!

    THY ile İspanya'nın dünyaca ünlü Barcelona kulübü arasında 18 Ocak Pazartesi günü imzalanacak sponsorluk anlaşması için Boeing 737-800 tipi Manavgat adlı uçak Barcelona takımının renklerine boyandı. Özel olarak boyanan ve takımın logosunun bulunduğu uçak THY yöneticileri ve gazetecilerini bugün Madrid'e götürecek.

    Barcelona Stadı Nou Camp'ta gerçekleşecek imza törenine, her iki kuruluşun yöneticilerinin katılacağı ve Türkiye ile Uzakdoğu'dan da çok sayıda gazetecinin davet edildiği bildirildi. Teknik Direktör Josep Guardiola'nın izin vermesi halinde Barcelonalı ünlü yıldızların da törende hazır bulunacağı açıklandı.

    İspanyol ekibinin, ikisi Katalan (La Caixa Bankası ve Estrella Damm-Bira markası), ikisi de ülke dışından (Nike ve Audi) olmak üzere 4 resmi ana sponsoru bulunuyor. 18 Ocak'ta yapılması planlanan imza töreninin ardından THY, Barcelona'ya, sponsorluk için yıllığı 3 milyon eurodan 3 yıl için 9 milyon euro ödeyecek. Ancak şirket, her charter (tarifesiz) uçuşun ücretini kulüpten alacak.

    Şampiyonlar Ligi başta olmak üzere diğer resmi ve özel turnuvalara da THY ile gidecek olan Barcelona'nın, 3 yıl için yaklaşık 4 milyon euro ödemesi bekleniyor. Böylece, 9 milyon euroluk sponsorluk parası, seyahat parasının tahsil edilmesi ile yaklaşık 5 milyon euroya gerilemiş olacak.

    İspanya'da krize neden olan Türk Hava Yolları'nın (THY) Barcelona futbol takımını taşımak için yaptığı sponsorluk anlaşmasıyla hem prestij, hem de para kazanacağı ve yapılacak anlaşmaya göre, Barcelona kafilesini 3 yıl boyunca talep ettiği tüm turnuva maçlarında taşıyacağı bildirildi.

    THY, daha önce de ünlü İngiliz kulübü Manchester United ile sponsorluk konusunda görüşmelerde bulunmuş, fakat anlaşma imzalanmamıştı. Ancak ünlü İngiliz kulübünün, sponsorluk için bir kez daha THY'nin kapısını çaldığı belirtiliyor.

    Bir dönem Fenerbahçe ve Trabzonspor'a sponsor olan THY, yurtdışında Güney Kore ve Japonya'da birer futbol takımı ile sponsorluk anlaşması imzalamıştı.

  2. #2
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    Jan 2010
    Mesajlar
    9

    Re: İşte THY'nin Barca uçağı!


Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  

Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1 ©2011, Crawlability, Inc.