3 sonuçtan 1 ile 3 arası

Türkiyə basketbolçuları tarix yazdılar

  1. #1
    Azeri.net Sevdalısı Baku - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    May 2007
    Mesajlar
    41.772

    Türkiyə basketbolçuları tarix yazdılar

    Türkiyənin basketbol üzrə yığma komandası yarım finalda 83:82 Serbiya qalib gələrək dünya çempionatının finalına çıxdı.Türk komandası tarixində ilk dəfə finalda oynayacaq.

    Finalda türkilər Litva yağmasına qalib gələn ABŞ basketbolçuları ilə görüşəcək.

    Türkiyə Serbiya görüşündə İstanbullun “Sinan Erdem” idman sarayında Türkiyə ve Serbiya prezidentləri Abdullah Gül və Boris Tadiç iştirak ediblər.

    Zaman

  2. #2
    Azeri.net Sevdalısı
    Üyelik tarihi
    Dec 2009
    Yer
    Türkiye
    Mesajlar
    2.269

    Re: Türkiyə basketbolçuları tarix yazdılar







    Dünya ikincisi olan A Milli Takımı’nın kaptanı Hidayet Türkoğlu, bütün takım arkadaşlarıyla gurur duyduğunu söyledi. Hidayet, ABD maçı sonrası yaptığı açıklamada, kendilerine inanıp güvendikleri için bu noktaya geldiklerini belirterek, ”Şampiyonanın başından beri yanımızda olan milyonlarca insanımıza birinciliği hediye etmek isterdik. İkinci olarak onları mutlu edebildik. Herkese teşekkürler. Ben bu takımın kaptanı olarak bütün takım arkadaşlarımla gurur duydum. Belki yıllar boyu böyle bir organizasyonla karşılaşamayacağız. Kaliteli bir milli takım olduğumuzu gösterdik” ifadelerini kullandı.

    Daha önce Dünya Şampiyonası’nın, son büyük şampiyonası olabileceğini söylediğinin hatırlatılması üzerine Hidayet, ”Bu konuyu şimdi konuşmak istemiyorum. Bu başarının önüne hiçbir şeyin geçmesini istemiyorum. ABD’ye gitmeden önce düşünmek için 3-5 günüm olacak. Arkadaşlarım bana bu şampiyonada çok yardımcı oldu. Hepsine teşekkür ediyorum. Zaman her şeyi gösterecektir” diye konuştu.

    Ömer Onan ise Türk basketbol tarihine geçtiklerini kaydederek, şunları söyledi: ”Müthiş bir iş başardık. ABD dün saat 19.00′da oynadı biz ise daha geç maç yaptık. Biz kafa kafaya giden stresli bir maç oynadık. Otele saat 1′de geldik, 4′ten önce uyuyamadık. Belki daha farklı olabilirdi ama biraz yorgunduk. Turnuvanın başından sonuna kadar ABD iyi oynadı. Ama biz de büyük bir iş çıkardık. Arkadaşlarımla gurur duyuyorum. Kimse kendini saklamadı, iki sayı daha fazla atayım diye düşünmedi. Bu 12 adam da müthiş, hepsiyle gurur duyuyorum.”

    Kerem Gönlüm ise bugün dünya ikincisi oldukları için üzüldüklerini vurgulayarak, ”Bu Türk basketbolunun nereye geldiğini gösteriyor. ABD bugün iyi oynadı, biz iyi oynamadık” derken, Kerem Tunçeri ise ”Herkes üzüntü içinde. ABD’ye karşı finalde kaybediyoruz ve herkes üzülüyor. Dünkü maç bizim için daha zordu. Dün gece yapılan kutlamalar bizi oldukça yordu. Yine de altın madalya için çıktık ama çok yüksek yüzdeyle mücadele ettiler. Tek tek tüm takım arkadaşlarımla gurur duyuyorum” şeklinde konuştu.

    Ender Arslan da aldıkları gümüş madalyanın değerini ancak birkaç gün sonra anlayacaklarını ifade ederek, ”Şimdi altın madalyayı alamadığımız için üzülüyoruz. Altına o kadar odaklanmıştık ki ikinciliğe sevinemedik. Verdiğimiz mücadele ve ortaya koyduğumuz azim çok iyiydi. Arkadaşlarımı alnından öpüyorum” dedi.

    Semih Erden ise ne kadar kaliteli bir takım olduklarını gösterdiklerini belirterek, ”Başından beri milli takıma yapılan eleştiriler oldu. Ama bir kez daha görüldü ki milli takım müthiş bir ekip. Dünya ikincisi olmak gurur verici bir şey. ABD iyi mücadele etti. Biz zaman zaman kötü performans çizdik. Bu da dünkü maçın yorgunluğundandı. Birçok arkadaşımız dün gece uyuyamadı” diye konuştu


    HaKKım heLaL,Sewqim haRam oLsun

  3. #3
    Azeri.net Sevdalısı
    Üyelik tarihi
    Dec 2009
    Yer
    Türkiye
    Mesajlar
    2.269

    Re: Türkiyə basketbolçuları tarix yazdılar

    Teşekkurler Dev Yürekli Adamlar bize boyle bır gururu yaşattıgınız icin
    HaKKım heLaL,Sewqim haRam oLsun

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  

Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1 ©2011, Crawlability, Inc.