Butun Turk milliyetcilerini Turkiye'de egitim goren Guney Azerbaycanli ogrencilerin, Guney Azerbaycan'in Fars zindanlarinda iskence altinda yasam mucadelesi veren bagimsizlik savascisi Abbas Lisani'nin hurriyetine kavusmasi icin baslattiklari imza kampanyasina katilmaya davet ediyoruz.
Bagimsizlik ve Turkluk mucadelesi veren soydaslarimiza sehit olduktan sonra degil, hayattayken sahip cikalim.Bu imza kampanyasini,tanidigimiz tum gercek Turk milliyetcilerine duyurarak Abbas Lisani'nin yalniz olmadigini tum dunyaya gosterelim.
Imza kampanyasinin adresi: [
imzalamak icin formda isminizi, mail adresinizi (sitede yayinlanmayacaktir) ve ulkenizi yazdiktan sonra street address yazan yere sadece noktalama isareti koyun. Sonra "next" yazan yere tiklayin ve cikan sayfada "sign" yazan yere basin.
Eger formu dolduramiyorsaniz kampanyaya katilmak icin [email protected] adresine konu bolumune "imza kampanyasi" yazarak adinizi ve soyadinizi yazip e-mail olarak gonderin.
Abbas Lisani Kimdir? : Dusunce suçlusu olarak tutuklu bulunan Guney Azerbaycanli Abbas Lisani,Fars Iran yonetimi tarafindan aldigi kirbac cezasinin uygulanmasi için tutuklu bulundugu hapishaneden alinarak baska bir hapishaneye goturulmustur. Su anda zalim ve insancil olmayan ve iskence duzeyine varan bir uygulama olan kirbaclanma ile karsi karsiyadir. Uluslararasi Medeni ve Siyasi Haklar Sozlesmesine (ICCPR) taraf olan Iranda, iskencenin her turlusu acikca yasaklanmistir.
Abbas Lisani Mayis 2006da bir Iran gazetesince Güney Azerbaycanlilari ve Azerbaycan Turkcesini asagilayan karikaturun yayimlanmasindan sonra Erdebil sehrinde yapilan yuruyuslere katilmakla suclanmistir.
Temyiz mahkemesinin Ekim 2006da onayindan sonra 18 ay hapis ve 50 kirbac cezasina carptirilmistir. Kendisi yakin bir zamana kadar Erdebile 112 km uzaklikta bulunan Ahar Hapishanesinde tutulmaktaydi. Su anda 2000 km uzaklikta bulunan Yazd Hapishanesinde tutulmaktadir. Ahar Hapishanesindeki gorevliler kirbaclama cezasini uygulamayi kabul etmemislerdir. Ahar Iran'in Dogu Azerbaycan eyaletindedir. Bu yorede Abbas Lisani çok taninmis biri oldugu icin, daha az sayida Azerbaycanlinin yasadigi ve kirbac cezasinin uygulanabilecegi Yazd bolgesi hapishanesine sevk edilmistir. Ayrica 2003 yilinda Babek Kalesi etkinliklerine katilmasindan dolayi 2006 yilinin Agustos ayinda verilen bir yillik hapis cezasini da çekmektedir.
Yazd Hapishanesine goturulmesini protesto etmek amaciyla aclik grevine baslayan Lisani, Yazd hapishanesine goturulusunun sadece kirbac cezasinin uygulanmasi icin olmadigini, ailesi,cocuklari ve akrabalari ile gorusme yapmasinin da engellendigini soylemektedir. Uluslararasi anlasmalar geregi bu hak tutuklulara taninmistir. 14 Subat 2008de kendisi ile yapilan telefon gorusmesinde, kendisine iskence yapildigini anlattigi sirada telefon baglantisi kesilmistir.