2 sonuçtan 1 ile 2 arası

"Azerbaycan'a karamazdan Ermenistan'a adım atmayız."

  1. #1
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    Oct 2010
    Mesajlar
    15

    "Azerbaycan'a karamazdan Ermenistan'a adım atmayız."

    "Azerbaycan'a karamazdan Ermenistan'a adım atmayız."
    Gün tertibine ilişkin soruları yanıtlayan Devlet Bakanı Çelik, 'Azerbaycan'ın aleyhine olacak bir husus varken biz, 'Ermenistan ile ilişkilerimizde bir adım atmayız' diyoruz' dedi.

    Devlet Bakanı Faruk Çelik, 'Azerbaycan'ın aleyhine olacak bir husus varken biz, 'Ermenistan ile ilişkilerimizde bir adım atmayız' diyoruz' dedi.

    Çelik, Siyaset Akademisi Sertifika Töreni için geldiği Merinos Kongre ve Kültür Merkezi'nde, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

    Gazetecilerin, Türkiye-Azerbaycan ilişkilerinin nice gittiğine yönelik sorusu üzerine Çelik, iki ülke bayraklarının ay yıldızlı olduğunu hatırlattı ve, 'İki ülke, tek devlet ve tek millet olduğu her iki taraf yetkilileri tarafından ifade ediliyor' dedi. Çelik, şöyle devam etti:

    'Bu süreçte belli odaklar Türkiye-Azerbaycan ilişkilerinin olumsuz noktada ilerlemesi için gayret gösteriyorlar. Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Dışişleri Bakanımız ve diğer ilgililer, Azerbaycan ile ilişkilerin dün olduğu tek bugün de aynen devam etmesiyle bağlı gerekli çabaları gösteriyor. Buna karamazdan belli çevreler ilişkilerin bozulması için gayret içindeler.'

    Çelik, Türk ve Azerbaycan halkının yapılmaya çalışılanların farkında olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu:

    'Azerbaycan'ın aleyhine olacak olan bir husus varken biz, 'Ermenistan ile ilişkilerimizde bir adım atmayız' diyoruz. Azerbaycan ile bağlı Karabağ sorunu çözüme kavuşmadığı ve onunla bağlı ışık görünmediği sürece biz yeni bir ışık yakmayız. İki ülke arasındaki ilişkileri bozmaya çalışanlar, ne gerçek Azerbaycanlıdır, ne de Türktür. Bunlar, başka kesimlerin hesaplarıdır. Biz de bu oyuna gelmeme boyunca gerekli çabaları, yakşı niyet gayretlerini göstermeye devam edeceğiz.'

    Her iki ülke insanının, karşılıklı değer yargılara önem verilen bir ülkenin bayrağını 'istiskal' edecek bir davranış içinde olamayacağını ifade eden Çelik, 'Bu yüzden o görüntüler kimler tarafından hangi maksatla yapılmışsa, öncelikle bunların ortaya çıkmasını hükümet olarak özellikle istiyoruz. Türk polisinin, Azerbaycan bayrağına en ufak bir saygısızlığı aklından, fikrinden ve gönlünden geçirmeyeceğine inanıyorum' diye konuştu.

  2. #2
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    Oct 2010
    Mesajlar
    15

    "Azerbaycan'a karamazdan Ermenistan'a adım atmayız."

    Kaynak: AA

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  

Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1 ©2011, Crawlability, Inc.