Sayfa 1/2 12 SonSon
15 sonuçtan 1 ile 10 arası

Ramazan Bayramınız Mübarək Olsun

  1. #1
    Moderator
    Üyelik tarihi
    Feb 2007
    Mesajlar
    6.163

    Ramazan Bayramınız Mübarək Olsun

    Rəsulullah (s.ə.s.) bayramın coşqulu qeyd olunmasını istəyir

    Bayramlar küsülülərin barışdığı, insanların bir-biriləriylə qaynaşdığı sevinc günləridir. Bu mənada, Ramazan bayramı da müsəlmanlar arasındakı iman qardaşlığının cəmiyyət üzərində təzahür olunduğu mübarək anlardır. Çünki bu bayramda ehtiyac içərisində yaşayanlar imkanlı insanlar tərəfindən sevindirilir, onların dərdinə əlac olunur. Bu adət Peyğəmbər Əfəndimiz dövründən bu günümüzə qədər gəlib çatan müqəddəs miraslarımızdandır. Maraqlıdır, görəsən, Kainatın Əfəndisi (s.ə.s.) Ramazan bayramını necə qeyd edib? Bu suala hədislərin işığında cavab axtaraq:
    Əvvəla, Rəsulullah (s.ə.s.) bayram namazına getməzdən öncə bir neçə xurma yeyirdi. Daha sonra, bayram namazını qılmağa piyada gedirdi və gedərkən də, ayrı-ayrı yollardan istifadə edirdi. Bir hədisdə Allah Rəsulunun (s.ə.s.) bayram namazına getməzdən əvvəl qüsl aldığı bildirilir. “Bu gün görəcəyimiz ilk iş namaz qılmaqdır”, - hədisindən anlayırıq ki, Peyğəmbərlərin Tacı (s.ə.s.) Ramazan bayramına namaz qılmaqla (bayram namazı) başlayıb. O, (s.ə.s.) bayram namazını çox geniş bir ərazidə qıldırır və bu namazda qadınlar və gənc qızlar da iştirak edirdi. Bu geniş meydanda əshabı ilə bayramlaşan Əfəndilər Əfəndisinin (s.ə.s.) bayramı kütləvi şəkildə və böyük bir coşqu ilə qeyd etdiyi məlumdur. Hətta, O, (s.ə.s.) bu məqsədlə silahlı folklor oyunlarının keçirilməsinə də icazə vermişdi. Bu oyunların bəzilərini Hz. Rəsulallah (s.ə.s.) Hz. Aişə ilə birlikdə seyr edirdi.
    Peyğəmbər Əfəndimizin (s.ə.s.) bu davranışlarından anlamaq mümkündür ki, bayram günlərində İslam dəyərlərini zədələmədən, müəyyən çərçivədə əylənmək günah deyil.
    Bir bayram günü iki qız Hz. Peyğəmbərin qarşısında Buas döyüşündən bəhs edən mahnılar oxumağa cəhd göstərmişdi. Hz. Əbu Bəkr (r.a.) bu qızlara mane olmaq istədikdə Hz. Rəsulullah (s.ə.s.) ona: “Ey Əbu Bəkr, imkan ver oxusunlar. Hər millətin öz bayramı var. Bu da bizim bayramımızdır”, - dedi.
    Allah Rəsulu (s.ə.s.) bir hədisində bayramı yemə, içmə və Allahı zikr etmə günləri olaraq dəyərləndirib. Deməli, bayram günləri sadəcə yeyib-içmə və əyləncə günləri deyil. Bunlarla yanaşı, bizə bayram ab-havasını yaşadan Rəbbimizə şükür etməliyik.
    [
    Ya da
    [

  2. #2
    Azeri.net Sevdalısı
    Üyelik tarihi
    Jan 2007
    Mesajlar
    2.201
    Bayramlar, insanlar arasındaki karşılıklı sevgi ve saygının perçinlendiği günlerdir. Bayramlar, insanların birbirleriyle olan dargınlıklarını unuttukları, barıştıkları, kardeşçe kucaklaştıkları günlerdir. Bayramlar,milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin uygulanıp sergilendiği, bir toplumda millet olma şuurunun şekillendiği, kuvvetlendiği günlerdir. Hep bir arada, sevgi dolu ve huzurlu nice bayramlar geçirmek dileğiyle.
    Bütün Azerinet ailesinin mübarek Ramazan bayramını kutlarım güzel günlerde hep birlikte olabilmek ümidiyle herkeze iyi bayramlar diliyorum









  3. #3
    Azeri.net Sevdalısı
    Üyelik tarihi
    Oct 2006
    Yer
    Yerixo
    Mesajlar
    1.946
    Bu bayramda ehtiyac içərisində yaşayanlar, imkanlı insanlar tərəfindən sevindirilsin, dərdlərinə əlac olunulsun təmənnisi ille...

    Bayramınız mübarək!

    Şükr Allaha ki pişiklerin qənətləri yox... Olsa idi, göydə göyərçin qalmazdı... Allah kimə qənət verəcəyini bilir!

  4. #4
    Moderator
    Üyelik tarihi
    Feb 2007
    Mesajlar
    6.163






    İyi Bayramlar Azeri.Net
    [
    Ya da
    [

  5. #5
    Senior Member
    Üyelik tarihi
    Sep 2007
    Mesajlar
    223
    bayram yarin degilmi
    ShenAy

    Bir Gúlúsún Var Senin,
    Gøkteki Ay Karanlik Olur,
    Bir Sevincin Var Senin,
    Ismin Shen´ligini Unutur!!!

    Shen´imsin,
    Sen Benim Canim,
    Kanim Herseyim,
    Biricik Ablamsin!!!

  6. #6
    Moderator
    Üyelik tarihi
    Dec 2006
    Mesajlar
    2.721
    Alıntı KerkukGulu Nickli Üyeden Alıntı
    bayram yarin degilmi
    bayrama evvelceden hazırlanmak güzel

  7. #7
    Azeri.net Sevdalısı
    Üyelik tarihi
    Aug 2007
    Mesajlar
    1.565
    bütün müslüman aleminin ramazan bayramı mübarek olsun.Akan kanların dinmesi ve tüm müslüman alemi olarak refah ve huzurlu,iman dolu bir yaşam temennisiyle...
    İKİNCİ BAHAR YAŞIYOR ÖMRÜM
    GEL BENİM YARİM OLUVER ŞİMDİ
    SENİ GÜL GİBİ ÖPE KOKLAYA
    GÖZÜMDEN DİLİMDEN SAKINIR SAKLAR
    BUGÜN Kİ AKLIMLA SEVERİM ŞİMDİ

  8. #8
    Member
    Üyelik tarihi
    Sep 2007
    Yer
    Antalya / Türkiye
    Mesajlar
    78
    Müslümanlar, Ramazan ayının manevî atmosferinden azami derecede faydalanmış olarak, kazançlı çıkmanın mutluluğu içindeler. Bugün gönüller; Ramazan ayında yapılan ibadetlerin, hoş tutulan gönüllerin, sevindirilen yoksulların, mutluluk ve sevinciyle doldu.

    Dinimiz, Ramazan ayında oruç tutmayı İslâm'ın beş şartından biri olarak farz kılmıştır. Ramazan ayının bitiminden sonraki günde de oruç tutmayı yasaklamış ve bu günü Müslümanlar için bayram olarak ilan etmiştir. Müslümanlar bu günü, Allah'ın oruç tutma emrini yerine getirmenin sevinci ile kutlarlar. Ramazan Bayramı, bu sevinç ve mutluluğun gönüllerde coştuğu gündür. Yani bir sevinç ve mutluluk günüdür.

    Bu bayram, bilhassa çocuklar için bir neşe, bir eğlence, bir sevinç ve mutluluk günüdür. Bugün, en çok onlar sevinir. Kendilerine sunulan hediyeler, yapılan ikramlar, alınan yeni giyecekler ve verilen harçlıklar çocukları sevindirir, çok mutlu eder. Bu sebeple çocuklar, bayramların gelmesini iple çekerler.

    Ramazan Bayramı, fert ve toplum hayatımızda köklü ve derin etkileri bulunan, huzur ve sevincin harmanlandığı dinî bayramlarımızdan biridir. Din kardeşliğinin pekişmesi, insanların birbirlerine sevgi ve saygı göstermesi ve muhtaçların korunup kollanması için dini bayram günleri en uygun zamanlardır.

    Ramazan Bayramı, aynı zamanda, Ramazan ayında kazandığımız iyi alışkanlıkların devam etmesi, bıraktığımız kötü alışkanlıkların terk edilmesi yönünde yeni bir başlangıç olarak değerlendirilmeli ve buna devam edilmelidir.

    Samimiyetle Ramazan orucunu tutan bir müslüman için iki bayram vardır: Birisi Ramazan'ın sonundaki bu bayram, diğeri de öbür dünyada Allah'a kavuştuğu zamanki bayramdır. Mübarek Ramazan Bayramınızı tebrik eder, hayırlara vesile olmasını Cenâb-ı Allah'tan niyaz ederim.
    YÜREĞİMİN SESİNİ İŞİTEBİLMEN İÇİN



    YÜREĞİNİN KULAĞI OLMALI

  9. #9
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    Oct 2007
    Mesajlar
    9
    hayırlara vesile olması dileği bütün müslüman kardeşlerimin ramazan bayramını kutlar,sevdikleri ile sağlık mutluluk dolu nice bayramlar dilerim.

  10. #10
    Senior Member
    Üyelik tarihi
    Sep 2007
    Mesajlar
    342

    Ramazan bayraminiz mubarek!!! Allah(c.c) Evlerinize bereket, ailelerinize xosbextlik, qelblerinize nur versin.

    Dua edirem ki ALLAH (c.c) sizlerin ibadet ve dualarinizi qebul etsin! Milletlerimize qelebe sevinci yasatsin! haminiz sevinc ve bereket icinde olasiz! Amin!!
    Essalâtu vesselâmu aleyke Yâ Rasûlallâh...
    Allah Rasulü Hazret-i Muhammed (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) buyurdular ki :
    Bayram sabahı Müslümanlar, namaz için camilerde toplanınca, Allahü Teâlâ, meleklere, “İşini yapıp ikmal edenin karşılığı nedir?” diye sorar. Melekler de, “Ücretini almaktır” derler. Allahü Teâlâ da, “Siz şahit olun ki, Ramazandaki oruçların ve namazların karşılığı olarak kullarıma kendi rızamı ve mağfiretimi verdim. Ey kullarım, bugün benden isteyin, izzet ve celâlim hakkı için istediklerinizi veririm” buyurur
    İmam Beyheki
    "Ölüm gözəl şeydir, budur pərdə ardından xəbər
    Gözəl olmasaydı, ölürmüydü Peyğəmbər"

Sayfa 1/2 12 SonSon

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  

Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1 ©2011, Crawlability, Inc.