10 sonuçtan 1 ile 10 arası

Azerbaycanlı Genç Bir Oyuncunun Türkiye'deki Başarısı

  1. #1
    Azeri.net Sevdalısı
    Üyelik tarihi
    Oct 2006
    Yer
    İsTaNbUl//TüRkİyE
    Mesajlar
    2.922

    Azerbaycanlı Genç Bir Oyuncunun Türkiye'deki Başarısı






    atv'nin 'Yersiz Yurtsuz' adlı dizisinde töreler yüzünden hayatı mahvolan Suna adlı genç bir kadını canlandıran Azeri asıllı Nesrin Cevadzade "Kadına yönelik şiddet dünyanın her yerinde var" diyor ..

    atv'nin töre konusunu işleyen dizisi 'Yersiz Yurtsuz'da Suna karakterini canlandıran Nesrin Cevadzade güzelliği ve yeteneğiyle izleyicilerin beğenisini topluyor. Cevadzade Azerbaycan'ın başkenti Bakü doğumlu... 11 yaşındayken annesi ile Türkiye'ye göç eden oyuncu Marmara Üniversitesi Sinema Televizyon mezunu... Okulunu bitirir bitirmez 'Yersiz Yurtsuz'daki rolü için teklif alan Cevadzade, "Oyunculuk güzel ama asıl hedefim kamera arkası" diyor...
    * Sizi tanıyabilir miyiz?

    1982 Bakü doğumluyum. 11 yaşındayken İstanbul'a taşındık. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema Televizyon bölümü mezunuyum. Aynı zamanda Şahika Tekand'ın oyunculuk atölyesini bitirdim...

    * 'Yersiz Yurtsuz' dizisinin teklifi nasıl geldi?

    Yönetmen Cemal Şan teklif etti. Hem oyunculuğa hem de yönetmenliğine yatırım yaptım bugüne kadar. Ama rolün çapı şaşırtıcı oldu benim için. Basamak-basamak ilerleyeceğimi düşünürken, bir anda başrol teklifi geldi.

    SOVYET KÜLTÜRÜ ALDIM
    * Neden Bakü'den buraya göç ettiniz?

    Rus olduğumu varsayarak büyüdüm. Sovyet kültürü ile yetiştim. 1991 yılında Sovyetler Birliği dağılınca, sınırlar açıldı. Azerbaycan'la Ermenistan arasında savaş patladı. Ve bizim ailemiz de dahil olmak üzere çok üzücü şeyler yaşandı. Annem daha iyi bir gelecek umuduyla İstanbul'a taşınmaya karar verdi.
    * Oyuncu olmaya nasıl karar verdiniz?
    Her zaman sanatla ilgili bir şey yapmayı düşünüyordum. Bizim ailedeki herkes tıpçı. Annem her zaman dalga geçerdi "Asla doktor olmana izin vermeyeceğim. Senin ruhunu besleyecek bir meslek yapmanı isterim" derdi. Sonra sinema okumaya karar verdim.
    * 'Yersiz Yurtsuz'da Şerif Sezer, Ferdi Tayfur gibi tecrübeli isimlerle
    oynuyorsunuz. Oyunculuğa başrolde başlamak sizi korkuttu mu?
    Çok korkuttu tabii ki. Çünkü rolüm çok zordu. Bir de karşımdaki insanlar; Şerif Sezer ve Ferdi Tayfur, son derece usta. O yüzden çok bocaladım. Amabana o kadar yardımcı oldular ki gerginliği üzerimden attım.
    * Töre konusunun işlendiği dizi için nasıl bir hazırlık yaptınız?
    Bu, Türkiye'nin her gün gazetelerde okuduğumuz bir gerçeği. Bu hikayenin beklenmedik tarafı Suna'nın babasının kızını savunuyor olması... Olumlu bir mesajı olduğunu düşünüyorum toplum açısından. Töre kurallarında bence kadın kadar erkek de kurban... Çünkü erkek de başkaldıramıyor.
    * Yabancı bir kültürün içinden gelmiş biri olarak, Türkiye'deki töre cinayetleri hakkında ne düşünüyorsunuz?
    Feodal toplumlarda, üretim ilişkilerinin bu şekilde düzenlendiği her yerde töre var. Erkek egemen toplumlarda kadın eziliyor. Bunun aksini örnekleyecek bir ülke bulamayız. Sadece ülkeden ülkeye adı değişiyor. Kadına yönelik şiddet dünyanın her yerinde var. İsviçrede'de, Azerbaycan'da da, Türkiye'de...
    * Oyunculukla ilgili planlarınız neler?
    Aslında yapmak istediğim sinema oyunculuğu ve yönetmenliği... Kendi senaryomu yazıyorum. Destek için Kültür Bakanlığı'na başvurmayı düşünüyorum. Televizyonun bu ülkede işlevi sonsuz. Türkiye'nin yüzde 99'u televizyon bağımlısı bence. İstense çok etkili bir eğitim aracı olabilir.

    HAYATIMI YAZIYORUM
    * Yazdığınız senaryonun konusu nedir?
    Entegrasyon problemi üzerine. Biraz otobiyografik. Kendim oynamayı düşünüyorum, kendi hayatımdan kesitler olacak.
    * Eskiden tiyatrocular 'asla dizilerde oynamayız' diyorlardı ama son yıllarda bir çoğunu televizyonda görüyoruz. Sizce maddiyat için mi?
    Bir proje doğru mesaj veriyorsa neden içinde yer almayasanız ki. Mesela Şerif Sezer'in bizim dizimizde çok olumlu bir mesaj taşıdığı için var olduğunu biliyorum.

    Kaynak:sabah.com.tr


  2. #2
    Senior Member
    Üyelik tarihi
    Aug 2007
    Yer
    istanbul
    Mesajlar
    1.141
    bilirsinizi dizi izlemem ama çok güzel bi kızmış kaşları benm kaşlarıma benziyo ama
    bu arada bu çok güzel bişey azeri olup türkiyede beğenilmesi aynı günel gbi bu arada günel ne zaman albüm çıkarcak yafff
    DeLinse yer;çökse gök;yansa küL oLsa dört yan
    Yüce diLeğe doğru yine yürürüz yayan
    YıLdırımdan,tipiden,kasırgadan yıLmayan;
    ÖLümLerLe eğLenen tunç yürekLi TüRKLeRiZz

  3. #3
    Azeri.net Sevdalısı
    Üyelik tarihi
    Oct 2006
    Yer
    İsTaNbUl//TüRkİyE
    Mesajlar
    2.922
    Alıntı ByN_VuRGuN Nickli Üyeden Alıntı
    bilirsinizi dizi izlemem ama çok güzel bi kızmış kaşları benm kaşlarıma benziyo ama
    bu arada bu çok güzel bişey azeri olup türkiyede beğenilmesi aynı günel gbi bu arada günel ne zaman albüm çıkarcak yafff
    BENDE ÜYE OLDUĞUM BAŞKA Bİ SİTEDEN
    BULDUM TESADÜFEN EKLEYİM DEDİM BENDE İZLEMİYORUM
    BU DİZİYİ AMA ANNEM BAYILIYOR BU DİZİYE BENDE EKLEYİM
    DEDİM DEDİĞİN GİBİ GÜZEL KIZMIŞ Bİ AZERİNİN TÜRKİYEDE
    OYUNCULUKTA BAŞARILI OLMASI HOŞUMA GİTTİ BENDE
    EKLEDİM BİDE BİNBİR GECEDE MİHRİBAN ABLA ROLÜNDE Bİ
    BAYAN VARDIYA Bİ AZERİYİ OYNUYORDU HAKİKATEN
    AZERİYMİŞ ÖĞRENMİŞ OLDUM GÜNEL MESELESİNE GELİNCE
    VALLA BENDE BİLMİYORUM CANIM KASET ÇIKARIRMI
    ÇIKARIRSA NE ZAMAN OLUR HİÇBİR FİKRİM YOK


  4. #4
    Azeri.net Sevdalısı
    Üyelik tarihi
    Oct 2006
    Yer
    Yerixo
    Mesajlar
    1.946
    Aslında Türkiye'de ünlü olan Azerbaycan Türkleri için başka bir yer açılsa fena olmaz. Başqaları da var ve onları da tanımak ve tanıtmak iyi olabilir. Şimdi adını hatırlamıyorum ama şehir tiyatrolarında da oynayan bir Azerbaycan Türkü bayan oyuncu var. Hala oynuyor mu bilmiyorum tabii. Alihan Samedov örneğin oldukça ünlü ve parçaları çok iyi biliniyor.
    Şükr Allaha ki pişiklerin qənətləri yox... Olsa idi, göydə göyərçin qalmazdı... Allah kimə qənət verəcəyini bilir!

  5. #5
    Moderator
    Üyelik tarihi
    Feb 2007
    Mesajlar
    6.163
    Cavit Tebrizli var bir de Çok beğeniyorum
    Bu bacımız da güzelmiş
    [
    Ya da
    [

  6. #6
    Senior Member
    Üyelik tarihi
    Sep 2007
    Mesajlar
    223
    Azerilerin Gøzú cook gúzel oluyor
    ShenAy

    Bir Gúlúsún Var Senin,
    Gøkteki Ay Karanlik Olur,
    Bir Sevincin Var Senin,
    Ismin Shen´ligini Unutur!!!

    Shen´imsin,
    Sen Benim Canim,
    Kanim Herseyim,
    Biricik Ablamsin!!!

  7. #7
    Azeri.net Sevdalısı
    Üyelik tarihi
    Oct 2006
    Yer
    İsTaNbUl//TüRkİyE
    Mesajlar
    2.922





    [b]buda başka bir ropörtajı

    atv'nin sevilen dizisi 'Yersiz Yurtsuz', 'töre' ve 'ağalık' kavramlarına getirdiği farklı bakış açısıyla büyük ilgi görüyor. Dizide 'Su na'yı canlandıran güzel oyuncu Nesrin Cavadzade ise güzelliği ve başarılı oyunculuğu ile dikkat çekiyor. Dizinin fanatikleri, 11 yaşında Azerbaycan'dan Türkiye'ye gelen Cavadzade'nin yöreden bir köylü kızı olduğunu sanıyor. Oysa genç oyuncu okullu bir yönetmen adayı. Nesrin Cavadzade dizinin büyük ilgi görmesinin sırrının 'sahiciliği' olduğunu söyledi. Cavadzade şöyle devam etti: Geçenlerde 60 yaşında bir dede bana 'Bu diziden sonra ne ağalık kalacak ne töre kalacak' dedi. Toplum artık değişmek, evrimleşmek istiyor. Biz bu diziyle birçok babanın 'töre'ye bakışını değiştirebileceğimize inanıyoruz.

    Azerbaycan-Bakü doğumlu Nesrin Cavadzade, törelere karşı direnen bir baba-kız'ın dramını işleyen 'Yersiz Yurtsuz'a çok güveniyor: Birden bire olmasa bile bu dizi amacına ulaşacak!.. atv'nin sevilen dizisi 'Yersiz Yurtsuz'da Ferdi Tayfur ve Şerif Sezer'le başrol paylaşan Nesrin Cavadzade; ilk kez bir dizide yer almanın heyecanını yaşıyor. İzleyicilerin, 'Suna' rolü için Halfeti'den seçilmiş bir köylü kızı sandıkları genç oyuncu, aslında ödüllü bir kısa film yönetmeni! En büyük hayalinin yönettiği bir sinema filminde oynamak olduğunu söyleyen Cavadzade, Bakü'de doğmuş ve 11 yaşında İstanbul'a gelmiş. BERLİN'E DAVET EDİLDİM 'Yersiz Yurtsuz'un Gaziantep'te yapılan çekimleri arasında konuştuğumuz Nesrin Cavadzade, dizinin üstlendiği misyonu kısa zamanda yerine getirdiğine inanıyor. Bölge halkından çok olumlu tepkiler aldığını vurgulayan Cavadzade; "Geçenlerde evine konuk olduğumuz 60 yaşındaki bir dede 'Bu diziden sonra ne ağalık kalacak, ne töre kalacak' deyince; mesajın yerine ulaştığını gördük" diyor.

    * Sizi 'Yersiz Yurtsuz'la tanıdık. Biraz kendinizden bahseder misiniz? 1982 Bakü doğumluyum. 11 yaşındayken İstanbul'a geldik. Sonra Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema Televizyon Bölümü'ne girdim ve oradan mezun oldum. * Dizinin süpervizörü Cemal Şan, sizin çok iyi bir yönetmen adayı olduğunuzu ve kısa filmler çektiğinizi söyledi... Böyle düşündüğü için Cemal Şan'a teşekkür ederim. Bugüne dek beş tane kısa film yönettim. Okulda sınıflarımızı geçmek için her yıl bir film çekmek zorundaydık. Ama daha sonra filmlerimden biri Berlin Film Festivali'nde gösterildi. * Ödül var mı peki? Türkiye'deki festivallerden ödül aldım ama Berlin'de sadece gösterildi. Berlin'e her yıl 500 'yetenekli genci' davet ediyorlar. Ben de Türkiye'den davet edilen dört kişiden biri olmuştum. KENDİ FİLMİMİ ÇEKECEKTİM

    * Oyunculuk eğitiminiz var mı? Okula girdiğim sene Şahika Tekand'ın oyunculuk atölyesine de gittim. İki yıl orada eğitim gördüm. Yani oyunculukla hep ilgiliydim. Her zaman 'piyano çalarken şarkı da söyleyeceğim' derdim. Daha sonra Mahir Günşıray'ın asistanlığını yaptım. Cemal Şan hocamız beni başka bir dizi için seçmişti ama o proje olmadı. 4 ay sonra da 'Yertsiz Yurtsuz'daki 'Suna' rolü için beni aradı.

    * Böyle büyük bir projede başrol oynamak gibi hayalleriniz var mıydı? Aslına bakarsanız kendi projelerime odaklanmıştım. Hep senaryomu yazıp, Kültür Bakanlığı'na yollayacağımı ve orada seçileceğini hayal ediyordum. Hep 'kendi kendimi var edeceğim' diye düşünüyordum. Başka birinin bana bu kadar kolay güveneceğini hiç beklemiyordum. İşte bu yüzden, Cemal Şan'ın beni bu role uygun görmesi çok gurur verdi.
    * 'Suna'yı nasıl buluyorsunuz? Suna'yı çok sevdiğimi söyleyeyim. Onun hiçbir duygusuna hiç yabancılık çekmiyorum. Rolümün çok hırçın, yıkıcı ve değiştirici bir tarafı olduğunu düşünüyorum. Suna'nın da, babası Emrullah'ın da (Ferdi Tayfur) dizide taşıdığı mesaj, toplum için çok önemli. * Benzerlik noktalarınız neler? Hırçınlığı ve toplumda kemikleşmiş bazı genelgeçer kurallara verdiği tepki ile bana benziyor. Suna hatasız bir kız değil ama hatasını sahipleniyor. Hatası yüzünden ölümü göze alabiliyor. Onun aşkı yaşama arzusu ve sonuna kadar aşkına sahip çıkması da benimle benzeşiyor. *

    İzleyicinin 'Yertsiz Yurtsuz'u çok sevmesinin sırrı nedir sizce? Sahicilik! Biz Ferdi Tayfur'un 'Sırrımız sahiciliğimiz, rakiplerimizi ezeriz' sloganıyla yola çıktık. (Gülüyor) * Yöre halkı, diziyle kaynaştı mı? Diziyi çok beğeniyorlar. İçeri girip, yemek yiyemeyeceğimiz, çay içemeyeceğimiz ev yok buralarda. Hiçbir şeyi çarpıtmadığımız ve gerçekçi yaklaşıp, çok olumlu mesaj verdiğimiz için yöre halkı diziyi inanılmaz bir şekilde sahiplendi. Mesela geçen gün 10-15 dakikalık bir aramız vardı. Çekimin yapıldığı mekanın yanındaki bir eve misafir olduk. O evde 60 yaşında bir dede vardı ve bize "Bu diziden sonra ne ağalık ne de töre kalacak" dedi. Dizinin çok önemli bir mesaj taşıdığını söyledi. Bunlar, insanların bir şeyleri değiştirmek istediğini gösteren tepkiler... DİZİ AMACINA ULAŞACAK * O dedenin söyledikleri de dizinin misyonunu yerine getirdiğini gösteriyor... O kişi zamanında istemediği kararlar vermiş olabilir. Onun ağzından 'Ne ağalık kalacak ne töre' sözünü duymak inanılmaz bir şey! Çünkü oralarda erkekler de kadınlar kadar törelerin kurbanı oluyor. Dizide ise Emrullah (Ferdi Tayfur) başkaldıran bir karakter ve o yüzden taşıdığı mesaj çok önemli. O dede de belki zamanında Emrullah gibi bir baba olmayı çok isterdi. Ama akrabaları izin vermedi! Bu tamamiyle bir varsayım ama toplumun genelinde böyle bir problem var. * Sizce dizi amacına ulaştı mı? Ulaşacak... Yani bu kadar olumlu tepki varsa bunun bir şeyleri değiştirebileceğine inanıyorum. Ama birden bire olmayacak, zaman gerekecek. Bu dizi babaların töreye bakış açısını değiştirecek. * 'Yersiz Yurtsuz'dan sonra neler yapmayı planlıyorsunuz? Her şeyden önce kendi uzun metrajlı filmimi çekmek için senaryo aşamasındayım. Dizi nedeniyle çok yoğun olduğum için çalışmalarım biraz ağır ilerliyor.

    Ferdi Tayfur 'rolü uçurmuş' diyorlar * Şerif Sezer ve Ferdi Tayfur gibi iki ustayla başrol paylaşıyorsunuz. Onların sizinle ilgili yorumları oluyor mu? Şerif Abla beni bir anne gibi kolladı burada. Bir kadın oyuncunun başka bir kadın oyuncuya kolay kolay söyleyemeyeceği inanılmaz güzel şeyler söyledi ve destekledi. Onun gibi biriyle tanışmış olmaktan, yan yana durmaktan, karşılıklı iki çift laf edebilmekten son derece mutluyum. İNANILMAZ GERÇEKÇİ! * Karşılıklı sahneleriniz var mı? Senaryo gereği biz şu an ayrıyız. Biz kaçıyoruz onlar kovalıyor. Ondan dolayı çekim günlerimiz pek denk gelmiyor. Ama bazen ortak mekanlarda çalışıyoruz. O zaman birbirimize koşarak sarılıyoruz.

    * Ferdi Tayfur'la çalışmak, onun kızını oynamak size neler hissettiriyor? Çok gurur verici bir şey. Yüz yüze oynarken o kadarını tahmin etmiyordum açıkçası ama seyredince hepimiz şok olduk. Ferdi Bey hepimizi ezmiş geçmiş yani. İnanılmaz bir gerçekçilik yeteneği var. Ben oyuncu olarak çok beğeniyorum kendisini. Ferdi Tayfur insanlarla 'Ferdi Tayfur' kimliği üzerinden ilişki kuran biri değil. Çok mütevazı ve saygıdeğer bir insan

    * Ferdi Tayfur'un oyunculuğuna dair köşe yazarları da çok olumlu yorumlar yaptı... Gittiğim her yerde 'Ferdi Tayfur almış uçurmuş rolü' diyorlar. Bu çok gurur verici bir şey ve böyle olması gerekir zaten.

    alıntıdır...


  8. #8
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    Sep 2007
    Mesajlar
    3


    bu kim boyle ya
    omrumde dizi izlemedim ama cok sey kacirmisim anlasilan
    benim aklima takilan turkiye de unlu azeriler var
    ama azerbaycan da unlu turkler yok



    ya da bana oyle geliyor
    neyse


    ben asik olmaya gidiyorum
    herkese iyi gunler
    MO DIO!!!!

    ARRIVATO I TURCHI...

  9. #9
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    Aug 2007
    Yer
    baki-urfa
    Mesajlar
    26
    bu film bizim mahallede cevriliyor

  10. #10
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    Aug 2007
    Yer
    baki-urfa
    Mesajlar
    26
    Alıntı donnie_brasc Nickli Üyeden Alıntı


    bu kim boyle ya
    omrumde dizi izlemedim ama cok sey kacirmisim anlasilan
    benim aklima takilan turkiye de unlu azeriler var
    ama azerbaycan da unlu turkler yok



    ya da bana oyle geliyor
    neyse


    ben asik olmaya gidiyorum
    herkese iyi gunler
    Turkiyedeki unlulerin yuzde doksani azerbaycandada unlu zaten daha ne istersin ki ;D

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  

Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1 ©2011, Crawlability, Inc.