Marmara'da saat 20.49'da deprem meydana geldi. Deprem İstanbul genelinde hissedildi. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı merkez üssü Marmara Denizi olan depremin 4.5 büyüklüğünde olduğunu açıkladı. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ise depremin 4.4 büyüklüğünde olduğunu açıklamıştı.

Depremin derinliği ise Kandilli tarafından ilk önce 7.7 kilometre olarak açıklanırken daha sonra 11.2 olarak değiştirildi. Başbakanlığa bağlı Deprem Dairesi Başkanlığı ise derinliği 7.7 kilometre olarak belirledi.

Depremin gerçekleştiği koordinatlar Kandilli tarafından 40.8237 enleminde ve 28.1382 boylamında olarak belirlenirken Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı yapılan yazılı açıklamada depremin koordinatları 40,8170 enlem ve 28,1925 boylamı olarak açıklandı.

Deprem bazı bölgelerde kısa süreli paniğe neden oldu. Depremi hisseden bazı vatandaşlar, kendilerini sokağa atarken, bazıları da olup biteni pencerelerden izledi.

Artçısı da oldu

Bu arada Kandilli'nin verilerine göre 4.4'lük depremin ardından saat 21.24'te yine Marmara Denizi'nde hemen hemen aynı koordinatlarda 2.5 büyüklüğünde hafif bir deprem daha meydana geldi. Bu ikinci depremin yüzeyden 3.2 kilometre derinlikte olduğu bildirildi.