3 sonuçtan 1 ile 3 arası

maraqli melumatlar

  1. #1
    Senior Member
    Üyelik tarihi
    Mar 2007
    Yer
    baki
    Mesajlar
    775

    maraqli melumatlar

    Kuslar nasil konusabiliyor? Her insan agziyla konusur ama konusabilmeyi saglayan asil organ beyindir. Beyinde olusan düsünceler dilimize ve dudaklarimiza aktarilir. Hayvanlar bu nedenle konusamaz. Papagan ve benzeri kuslarin yaptiklari konusma degil, mükemmel bir ses tinisi ezberi ve tekrardir. Sesleri ezberler ve taklit ederler. Kuslarin ses organlari memeli hayvanlardan farkli olarak girtlakta degil gögüs kafeslerinn dibinde, karin boslugunun derinliklerindedir. Kuslarin dogasinda ses taklit yetenegi vardir. Dogayla içiçe yasarken diger kuslarin seslerini taklit ederek bir çesit iletisim saglarlar.



    Akil ile zeka arasinda fark nedir? Akil yalanla gerçegi, dogruile yanlisi ayirabilme, bir konuda düsünce yürütebilme ve görüs bildirme yetenegidir. Insan olgunlastikça akli gelisir. Zeka ise bir olayi önce anlama, iliskileri kavrama, yargilama ve açiklayarak çözme yatanegidir. Genel olarak 12 yasina kadar gelisir, 20 yasina kadar sürer sonra sabit kalir. Zeka bir insanin her türlü olay karsisinda ayni yetenegi gösterebilecegi anlamina gelmez. Bir besteci müzik yapitini akliyla degil zekasiyla yaratir. Fakat en basit matematik problemini çözemeyebilir. Sonuç olarak zeka, ruhsal olaylara, algi ve hafiza yetenegine, tutkulara, egilimlere göre farliliklar gösterir. Akil somut olarak ölçülemez, zeka IQ denilen testle ölçülebilir.


    qemini udmusam her nefesimde

    bitib her isteyim her hevesim de

    konlumun sizlayan kaman sesinde

    son vida qemini caldi ayriliq

  2. #2
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    Jan 2008
    Yer
    TÜRKİYE
    Mesajlar
    20
    Evet size katılıyorum. Akıl her insanda vardır ama zeka aklı ne derecede kullanan insanlara bağlı bir durum. Yani zeki olmak illaki her konu hakkında bilgi sahibi olmak anlamına gelmez ama zeki insanların en büyük özelliği kavrama, öğrenme hızıdır.

  3. #3
    Member
    Üyelik tarihi
    Nov 2007
    Yer
    istanbul
    Mesajlar
    36

    Çok akıllımı olmalı ,çok zekimi ?

    Akıl ile zeka arasında bir fark da ,zeka bencildir,egoisttir sadece kendini düşünür ,çabuk öğrenmeyi ,anlamayı düşünmeyi kapsar,fikir üretmez materyalist kavramlarla ilğilenir,yani kendi çıkarları için çalışır.
    Akıl bilgiyi sistemli şekilde elde etmeye ,elde ettiği bilgiyi kulanarak başka bilgilere ulaşmaya çalışır, Akıl fikir üretir ,muhakeme yapar, yarğılar ve buna göre hareket eder, iç güdüleri kulanmaz.Akıl yanlızca kendi için çalışmaz, vicdanını'da dinler ,olayların sonucunu tahmin eder ve anti sosyal davranışlarda bulunmaz , duyğusaldır, karşısındakinide düşünür.

    Çok akıllımı olmalı ,çok zekimi ?

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  

Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1 ©2011, Crawlability, Inc.